Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Fatima Osborne

Aktiv muslimsk feminist
Fatima Osborne kom til Danmark fra Somalias stepper i 1980’erne blot 12 år gammel. I dag er hun optiker og aktiv i kvindekampen i islam.

Fatima Osborne voksede op som fårehyrde med ansvar for egen fold på de somaliske stepper. Her vandrede hun med sin nomadestamme fra sted til sted i forhold til årstiderne for at finde nye græsgange. Da borgerkrigens hærgen nærmede sig stepperne efterlod de dyrene og flygtede til Etiopien og senere til Danmark. Mødet med livet uden for stepperne var en labyrint af uskrevne regler og kulturelle faldgruber.

Fatima havde aldrig gået i skole – hun havde end ikke kørt på cykel. I Somalia giver naturen en, alt hvad man behøver, så det var eksempelvis besynderligt for Osborne at lære, at folk i Danmark ejer deres jordbærplanter – og at forbipasserende derfor ikke må spise heraf. I dag taler Fatima Osborne flydende dansk og arbejder som uddannet optiker. Hun er desuden en af Danmarks aktive muslimske feminister.

Forespørg på Fatima Osborne og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Fatima Osborne

Fra Somalias stepper i 1980’erne til nutidens muslimske kvindekamp

I dette foredrag fortæller Fatima historien om sin omvæltende overgang fra somalisk nomade til muslimsk feminist i Danmark. Fatimas fortælling går op i en højere enhed både igennem ord og billeder, der giver en levende livsfortælling om hendes vej, der er gået fra fårehyrde til optiker.

Foredraget giver et ærligt indblik i Fatimas kultursammenstød. Hun oplevede en masse uskrevne regler i Danmark, der var svære at finde hoved og hale i efter opvæksten i Somalia. Ligeledes var jobmarkedet en udfordring, men Fatima er en ukuelig ildsjæl, som igennem sin personlighed har åbnet op for en masse muligheder.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Fatima Osborne

Referencer 

"Fatima Osbornes foredrag er både oplysende og underholdende, og mange af deltagerne gav efterfølgende udtryk for, at det havde været en stor øjenåbner. Fatimas dansk er perfekt, så selv de mest skeptiske måtte overgive sig og konstatere, at flygtninge er så meget mere end det, man hører om i medierne!"
- Connie Wilhjelm, skoleleder AOF Hvidovre

"Dragør Kirke havde i januar 2018 besøg af Fatima Osborne, som i ord og billeder fortalte levende om sit livs rejse fra somalisk nomade til muslimsk feminist, fra fårehyrde til optiker. Vi havde som arrangører en underoverskrift bag denne aften, som kunne have heddet ’De nye danskere, hvem er de?’, - og her gav Fatima os i den grad et personligt møde. Besøget gav et indblik i nogle af de problematikker som vores nye medborgere står med, når de skal ind på det danske jobmarked, og var derudover et meget inspirerende møde med en fuldkommen ukuelig ildsjæl, som med sin personlighed har åbnet mange døre for sig selv. Vi havde en skøn og indsigtsgivende aften i hendes gode og meget charmerende selskab. Samarbejdet var uproblematisk og let."
- Jens Bach Pedersen, Dragør Kirke

"FOF i Nykøbing F havde i februar 2018 besøg af Fatima Osborne, som fortalte om sit liv fra somalisk nomade til muslimsk feminist. Det var en forrygende formiddag med Fatima, som bjergtog alle sine tilhørere, virkelig et anbefalelsesværdigt foredrag."
- Anne-Grethe Jakobsen, FOF Nykøbing F

"Det var virkelig en oplevelse at høre om Fatimas barndom og nu som dansker, jeg tror vi lærte meget af hende, hun kom med nogle virkelige ting, som vi danskere aldrig har tænkt over, så det var lidt af en øjenåbner. Jeg beundrer Fatimas danske tale, helt utrolig som hun kan, mine medlemmer var rigtige glade for at møde og høre hende fortælle om sin barndom – så vi må se om vi kan finde en gang mere med tiden."
- Elly, Ok klubben, Haderslev

"Foredrag i går i Bio Bernhard med Fatima Osborne, frisk og dygtig og parat til diskussion og samtale. “Det er i mødet mellem mennesker at man skaber integration”.
- Mette Høgh Christiansen, Integrationsrådets i Vordingborg

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Fatima Osborne holder.

Foredrag med Aydin Soei

Aydin Soei

Fortællinger og debat om kriminalitet, social arv og forældreskab Aydin Soei er en af Danmarks mest...
Foredrag med Suzan Daoud

Suzan Daoud

Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. Foredrag om eget liv som...
Foredrag med Khaterah Parwani

Khaterah Parwani

Khaterah Parwani kom til Danmark i i slutningen af 1986, som kvoteflygtning fra Afghanistan. Hun er ...
Foredrag med Karima Bouylud

Karima Bouylud

Karima Bouylud debuterede som forfatter i 2021 med romanen ’I kærlighedens navn’, hvori hun skildrer...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere