Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Henrik Beha Pedersen

Stifter af Plastic Change
Henrik Beha Pedersen har sejlet på verdenshavene, siden han var barn, og hans store kærlighed til havet kombineret med et brændende engagement for miljøet fik ham til at kaste sig ind i kampen for et plastfrit havmiljø.

Derfor stiftede Henrik Beha Pedersen i 2014 organisationen Plastic Change; og med den som platform er det lykkedes ham bl.a. i samarbejde med universiteter og erhvervsliv og med støtte fra en række engagerede frivillige at sætte fokus på problemerne med plastikforurening, så de fleste danskere i dag er blevet bevidste om, at plastik både er blevet et problem samtidig med, at det er en værdifuld ressource, som ikke må gå til spilde, og som ikke må spildes i naturen.

Drevet af en enorm vilje til og tro på, at det er muligt, knokler Henrik dag og nat for at dokumentere, argumentere og pege på muligheder for at gå innovative veje med genbrug, genanvendelse og nyt design, der vil forhindre, at plastik ender i naturen - ikke kun i Danmark, men på globalt plan. F.eks. har han søsat Ekspedition Plastik, der sejler jorden rundt for at dokumentere plastik i havet. Og i samarbejde med Plastindustrien og Det Økologiske Råd og med støtte fra Veluxfonden har han tegnet projekt Plastfrit Hav, hvor f.eks. spildt plastik ved Vesterhavet bliver indsamlet og omdannet til bænke og spande.

Henrik er ikke modstander af plastik. Tværtimod understreger han gang på gang, at plastik er et fremragende materiale, som er helt uundværligt i mange sammenhænge. Men han er modstander af, at plastik bliver ødslet og smidt bort til stor skade for natur og mennesker.

Samtidig er han samarbejdets mand, der går i dialog frem for at gå i skyttegrav, hvilket har skaffet ham respekt fra H.K.H. kronprins Frederik, miljøministeren og danske medier såvel som fra mange udenlandske samarbejdspartnere og medier.

Forespørg på Henrik Beha Pedersen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Henrik Beha Pedersen

Plastik – og et hav af løsninger

I foredraget stiller Henrik Beha Pedersen skarpt på, hvordan det gik til, at vi har formået at forurene verdenshavene med plastik i en sådan grad, at vi i dag står over for en af nutidens største miljøkatastrofer. Det positive og overraskende element i foredraget er de mange løsninger, som vi allerede nu kan pege på. Det er mennesker, der har forurenet havet, men det er også os, der kan løse problemet – men det kræver vilje og nytænkning.

Gennem foredraget tager Henrik deltagerne på en rejse, der tager afsæt i problemet, men lander i løsningerne. Der vil desuden være rig mulighed for at stille spørgsmål efter foredraget.

Henrik er en ildsjæl. I 2014 stiftede han organisationen Plastic Change som et svar på den stigende globale plastikforurening. Sammen med Plastic Change har Henrik skabt fokus på problemet og har blandt andet stået i spidsen for ekspeditioner fra Danmark til Asien, der har dokumenteret plastikforureningens omfang. Henrik har også dokumenteret plastikforureningen i Danmark i ”Ekspedition Plastik”, hvor H.K.H. kronprins Frederik også deltog.

I dag har organisationen fundet sit fodfæste i Danmark og dens international gennemslagskraft vokser. Arbejdet har resulteret i en række priser, herunder Svend Auken prisen, Global Energy Award og nominering til Nordisk Ministerråds miljøpris. Senest har Henrik udgivet "TedX Talk’en My Bottle for Life".
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Henrik Beha Pedersen holder.

Foredrag med Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i tv-programmer som Mad ...
Foredrag med Morten D. D. Hansen

Morten D. D. Hansen

Med sin aldrig svigtende begejstring har Morten D. D., som er uddannet biolog, i mange år været en p...
Foredrag med Michael Stoltze

Michael Stoltze

Michael Stoltze er biolog, Ph.d., forfatter og fotograf. Speciale ved Københavns Universitet 1985 i ...
Foredrag med Helle Løvevild Golman

Helle Løvevild Golman

Helle (og Uri) er blandt andet kendte fra udsendelserne “Vores Vilde Verden” på TV2, hvor seerne kun...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere