Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Henrik Strube

Forfatter, musiker, komponist og tidl. chefredaktør.
Henrik Strube er journalist, guitarist, tidligere ansvarshavende chefredaktør på MUSIKEREN og forfatter til romanen "Hit", fagbogen "Pas på ørerne", den anmelderoste roman: "Violinbyggeren" m.fl. Henrik har en omfattende musikalsk karriere i form af bl.a. en solistkarriere med 14 albumudgivelser, hvor hans største hit: ”Hold om Mig” solgte tæt på en halv million i Danmark og Skandinavien.

I dag skriver Henrik sange, giver koncerter i alle afkroge af landet, og holder foredrag om tinnitus og høreproblemer samt temaer fra romanen ”Violinbyggeren”, som er skrevet på baggrund af virkelige hændelser.

Forespørg på Henrik Strube og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Henrik Strube

Violinbyggeren

- Historien bag romanen. Henrik Strube har skrevet den anmelderoste roman "Violinbyggeren", som også er købt til filmatisering. Bogen bygger på virkelighedens historie om Sonny, der idømtes 16 år for drab. Han er narkoopkræver, og skyder en ”kunde” ved et besøg. I fængslet besluttede han sig for at bygge en violin af det vanskeligste og sofistikerede håndværk! Uden hverken musikalske- eller håndværksmæssige forudsætninger lykkedes det ham at skaffe en instruktionsbog med målfaste tegninger af den berømte Stradivari-model. Foran ham lå en lang, møjsommelig og forbudt proces fyldt med forhindringer i et negativt og trøstesløst fængselsmiljø. Tilgangen til materialer og selvlavet værktøj syntes uoverstigelig. Alligevel lykkedes det ham at fremstille et instrument af så høj kvalitet, at en symfonimusiker ønskede at købe det og spille på det! For Sonnys violin har en ganske særlig og smuk klang.

Det er historien om et menneskes kamp og forsøg på at sone sin forbrydelse og finde fred i sjælen ved at skabe et unikt og smukt instrument. Henrik Strube har foretaget gennemgribende research hos Politiet om efterforskningsmetoder hos indsatte om kriminalitet og fængselsforhold og hos violinbyggere om detaljerne ved violinbygning.

Foredraget varer ca. en time, og der vil være rig mulighed for dialog med forfatteren bagefter. Der vil også være mulighed for at købe romanen og lydbogen (oplæst af Strube selv) og signeret efter foredraget. Hvis det ønskes kan Henrik Strube medbringe guitar og spille et par sange.
Forespørg på dette foredrag

Lev med tinnitus og høreproblemer

Henrik Strube har i mere end tyve år arbejdet med tinnitus og andre høreskader. Både som musiker, forfatter til bogen ”Pas på ørerne” og som tidl. redaktør af fagbladet MUSIKEREN. Han har fungeret som rådgiver for musikere o.a. med høreproblemer, og er med i følgegruppen til den videnskabelige forskning på området.

Henrik Strube har selv tinnitus, hyperacusis og let hørenedsættelse. I foredraget fortæller Henrik om sine egne erfaringer med at håndtere sin høresituation og om at forholde sig positivt til livsvilkårene. Der er rig mulighed for dialog med tilhørerne. Som en lille bonus spiller Henrik to sange ved arrangementet.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Henrik Strube

Referencer:

”Man mærker straks, at Henrik ved, hvad han taler om, og at han har mange af sine erfaringer fra egen krop/eget liv. Hen er meget opmærksom, nærværende og tilmed meget åben om sine egne personlige udfordringer af tinnitussen.”

- Anna Bettina, Nyborg Høreforening

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Henrik Strube holder.

Foredrag med Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har fra 2002 til 2018 været fuldtidsansa...
Foredrag med Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt er komponist, forsanger og guitarist, tidligere i Big Fat Snake. Han har også udgi...
Foredrag med Peter Vuust

Peter Vuust

Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere...
Foredrag med Leif Sylvester

Leif Sylvester

Leif er en mand med mange kunstneriske talenter. Han er både skuespiller, musiker, kunstmaler, grafi...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere