Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Iben Mondrup

Vinder af DR Romanprisen 2015. Foredrag om eget forfatterskab.
Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, og det gør hendes optrædener nærværende og levende.

Hun er født i Danmark, men er opvokset på Grønland. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er Iben Mondrup yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

Tilbage i 2003 dimitterede hun som billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og hun har dermed en mastergrad i Kunstteori og formidling. I 2009 debuterede hun som forfatter med romanen "Ved slusen".

Iben Mondrups gennembrudsroman er "Godhavn" (2014), som hun fik DR Romanprisen for i 2015. Derudover er hun forfatteren bag "En to tre - Justine" (2012), "Store Malene" (2013) og "Karrensminde"(2016), "Vi er brødre" (2018) "Tabita" (2020), "Vittu" (2022). Det er gennemgående for Iben Mondrups romaner, at hun bruger Grønland som et litterært virkemiddel, hvilket afspejler hendes opvækst.

Forespørg på Iben Mondrup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Iben Mondrup

MIN BARNDOM I GRØNLAND

Iben Mondrup er vokset op i Godhavn, en lille by på Diskoøen ved Grønlands vestkyst. Hendes forældre var tilflyttere og en del af den danske arbejdsstyrke, som var i Grønland for at hjælpe med moderniseringen af landet. Grønland skulle fordanskes, alle børn skulle lære at tale og skrive dansk. Den gamle kultur skulle erstattes med en ny, man skulle gøre en god dansker ud af grønlænderen. I dag virker den plan absurd, og Grønland har også siden fået både Hjemmestyre og Selvstyre og er i fuld fart på vej til selvstændighed. Kritikken af den danske tilstedeværelse i landet er taget til de senere år. Men hvordan var det, at være barn under disse vilkår? Og opleve den velmenende, men racistiske politik, som man bedrev dengang?

Foruden at være en fortælling om livet i Arktis med sultne slædehunde, vådeskudsulykker og små og store intriger handler foredraget om en særlig periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve på en ny måde i radikalt anderledes omgivelser – noget som ikke mindst børnene måtte lære at leve med.
Forespørg på dette foredrag

VITTU

Vitus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig. Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. Men Vitus kommer med ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold kan begynde. VITTU er den selvstændige fortsættelse på TABITA, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Iben Mondrup

Bøger:


 - 138,1 KB

 - 171 KB
 - 252,1 KB

 - 318,1 KB

 - 372 KB

 - 207,5 KB

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Iben Mondrup holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Kim Leine

Kim Leine

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeple...
Foredrag med Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere