Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Iben Mondrup

Vinder af DR Romanprisen 2015. Foredrag om eget forfatterskab.
Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, og det gør hendes optrædener nærværende og levende.

Hun er født i Danmark, men er opvokset på Grønland. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er Iben Mondrup yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

Tilbage i 2003 dimitterede hun som billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og hun har dermed en mastergrad i Kunstteori og formidling. I 2009 debuterede hun som forfatter med romanen "Ved slusen".

Iben Mondrups gennembrudsroman er "Godhavn" (2014), som hun fik DR Romanprisen for i 2015. Derudover er hun forfatteren bag "En to tre - Justine" (2012), "Store Malene" (2013) og "Karrensminde"(2016) og "Vi er brødre" (2018). Det er gennemgående for Iben Mondrups romaner, at hun bruger Grønland som et litterært virkemiddel, hvilket afspejler hendes opvækst.

Forespørg på Iben Mondrup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Iben Mondrup

Tabita

I Iben Mondrups nye roman er ægteparret Eva og Berthel kommet hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.
Forespørg på dette foredrag

Vi er brødre

Kom med til efterkrigstidens Frederikshavn, hvor forfatterens farfar, kriminalassistent Kaj Mortensen, boede. Under krigen var han leder af modstandsbevægelsen i byen, og da Iben Mondrup efter hans død kom i besiddelse af hans private arkiv, fik hun pludselig et lidt andet blik på farfarens historie. Det blev startskuddet til romanen "Vi er brødre", om brødrene Poul og Jens, som vokser op i lyset – eller skyggen – af den gode og kærlige, men også traumatiserede far og modstandshelt.

Foredraget handler om fortielser, om at lægge låg på de ting, der foregik under krigen, og om hvad det har betydet for familierne rundt om i landet i et større perspektiv. I foredraget fokuseres der på den dramatiske, nære fortid og på de omstændigheder, der formede den store generation af efterkrigstidsbørn, som måtte leve med forældrenes tavshed. Foredraget ledsages rigeligt af billeder fra forfatterens personlige album.
Forespørg på dette foredrag

Godhavn

I foredraget tager forfatteren publikum med til Godhavn, en lille by på Grønlands vestkyst, og fortæller fra et barneperspektiv om en dansk udflytterfamilies hverdag i starten af 1980’erne. En hverdag som Iben Mondrup, qua sin opvækst i Grønland, har et intimt kendskab til.

Foruden at være en fortælling om livet i Arktis med sultne slædehunde, vådeskudsulykker og små og store intriger, handler foredraget om en særlig periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve på en ny måde i radikalt anderledes omgivelser – noget som ikke mindst børnene måtte lære at leve med. Foredraget ledsages af billeder fra forfatterens personlige fotoalbum.
Forespørg på dette foredrag

Karensminde

I dette foredrag tager forfatteren publikum med til Møn. Familien fra Godhavn er 20 år senere flyttet til Danmark, og forældrene er ved at etablere en B&B på Møn. Romanen bag foredraget udforsker familiens bånd, trygge som snærende, og skildrer sanseligt vores indvævethed i de nærmeste omgivelser, både menneskelige og landskabelige.

Berlingskes anmelder skrev: ”Iben Mondrups vidunderligt velskrevne Karensminde er en stærk fortsættelse af hendes prisbelønnede gennembrudsroman, Godhavn. Samlet fremstår bøgerne som en alternativ familiekrønike over det moderne liv."

I foredraget inddrager forfatteren naturligvis også romanen GODHAVN og fortæller om den nyere grønlandske historie.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Iben Mondrup

Bøger:


 - 252,1 KB

 - 318,1 KB

 - 372 KB

 - 207,5 KB

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Iben Mondrup holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Kim Leine

Kim Leine

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeple...
Foredrag med Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere