Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Ida Auken

Teolog, forfatter og politiker
Ida Auken (f. 1978) er uddannet teolog fra Københavns Universitet og har været medlem af Folketinget siden 2007. Ida er tidligere miljøordfører og formand for SF's miljøudvalg. I perioden 2011-14 var Ida miljøminister for SF, hvor hun arbejde for et mere bæredygtigt Danmark.

Ida er tidligere medlem af Radikale Venstre hvor hun var ordfører for klima, energi, miljø, erhverv og IT.

I 2021 skiftede Ida over til den Social Demokratiske folketingsgruppe, hvor hun fortsat kæmper for den grønne omstilling.

Ida er udpeget som en af Europas lovende unge politiske ledere og er kendt i både ind- og udland for sit arbejde med klima, cirkulær økonomi og ny teknologi.

Ida er desuden forfatter til bøgerne "Jesus går til filmen" og den seneste "Dansk", som blev udgivet i foråret 2018. Bogen "Dansk" handler om, hvad det vil sige at være dansk i den tid, vi lever i nu. Heri slår hun også fast, at de danske værdier må tilbage, og at vi skal stoppe med at undertrykke vores egen kultur.

Forespørg på Ida Auken og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Ida Auken

Cirkulær økonomi

Hvad nu hvis vi betragtede vores brugte elektronik, bananskralder og foliebakker som ressourcer i stedet for affald?

Hvis vi gør det, kan vi kombinere verdens mest ambitiøse klimapolitik med vækst. I Danmark har vi allerede skabt over 100.000 arbejdspladser ved at satse på grøn energi. Vi kan gøre det igen, hvis vi tør satse på cirkulær økonomi. Det skyldes simpelthen, at en bunke gamle telefoner indeholder mere guld end en guldmine, at 300 tomme leverpostejsbakker indeholder nok aluminium til at lave en ny cykel, og at gamle bananskralder kan blive til brændstof.

Vores "skrald" er altså fyldt med værdifulde ressourcer. Desværre udnytter vi det bare ikke tilstrækkeligt - vi gør det præcis modsatte. Vi er blevet alt for gode til at brænde af og for dårlige til at genanvende. Vi brænder madrester af, som kunne være blevet til biogas. Vi brænder spildevandsslam af, som kunne bruges til gødning. Og vi brænder elektronik af, som indeholder ædle metaller. Det er dårligt for miljøet, og det er fuldstændig meningsløst i en verden, hvor efterspørgslen efter ressourcer konstant stiger.

På baggrund af sin viden om og sit personlige og professionelle engagement i cirkulær økonomi vil Ida Auken fortælle, hvordan vi alle kan lade ressourcerne indgå i et kredsløb, så intet går til spilde. I sidste ende vil det være en gevinst for virksomheder, klimaet og for os alle som personer. Foredraget udbydes pt. kun virtuelt.
Forespørg på dette foredrag

Klima: Løsningerne på forandringerne

Hør Ida Aukens forslag til, hvordan vi kan rette op på klimaproblemerne. Hun tager afsæt i sin ekspertviden, når hun viser publikum vejen til en grøn omstilling.

Ida Auken har arbejdet med klima og miljø i over 15 år, hvor hun bl.a. har været miljøminister og været med til at skabe store resultater på klimaområdet. Ida Auken er lykkelig over at se, hvor langt Danmark er kommet i forhold til klima og miljø. Men hun mener bestemt ikke, at vi er i mål. Vi skal videre og længere. Nogle af Ida Aukens bud er, at vi skal have elbilområdet op i et helt andet niveau, vi skal udelukkende have grøn el ud af stikkontakten, og vi skal genbruge alt affald i en cirkulær økonomi. Hun anerkender, at det lyder ambitiøst - for det er det også. Men hun er også overbevist om, at hvis vi vil, så kan vi gøre det i morgen. Men det kræver, at vi tør.

Som de første i verden begyndte Danmark i 1976 med den grønne omstilling. Og det giver stadig god mening for Danmark at være grøn - ikke mindst økonomisk.

Klimaforandringerne truer med at ødelægge vores samfund, og forskerne har givet os meget få år til at gå i gang med løsningerne. Gør vi ikke det, så har vi gjort skade på jorden, som ikke er til at rette op på igen.

Der er dog også gode nyheder imellem. Vi har allerede udviklet de nødvendige teknologier, og der kommer hele tiden flere nye løsninger til. Dog er vi ikke hurtige nok til at tage dem i brug. Danmark har forudsætningerne for at være det land, der viste resten af verden vejen til et grønt samfund. Vi har før gået forrest på det grønne område - vi skal igen turde at lede verden. Foredraget udbydes pt. kun virtuelt.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Ida Auken holder.

Foredrag med Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har fra 2002 til 2018 været fuldtidsansa...
Foredrag med Connie Hedegaard

Connie Hedegaard

Connie Hedegaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1984, hvor hun blandt andet var politisk...
Foredrag med Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft, født 1946, uddannet cand.polit. 1971 og blev i 1981 valgt ind som socialdemokratis...
Foredrag med Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin er efterspurgt foredragsholder inden for emner som klima, FN’s verdensmål og bære...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere