Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jacob Klaris-Jensen

Eventyrer, bjergbestiger og iværksætter
Jacob Klaris-Jensen er bjergbestiger, eventyrer, Outdoor-iværksætter, uddannet lærer samt en meget levende og rutineret oplægs- og foredragsholder inden for områderne friluftsliv, udvikling og læring.

Jacob Klaris-Jensen har en udpræget passion for bjerge og rejser til fjerne isolerede egne. Jacob startede med at klatre og bestige bjerge i midten af 1990´erne og er i dag en af Danmarks mest erfarende bjergbestigere, guide- og klatreinstruktører, samt en meget rutineret ekspeditionsleder.

Jacobs store hang til ekspeditionsliv og eventyr har ført ham på utallige rejser og ekspeditioner rundt omkring på fjerntliggende kontinenter. Heraf kan bl.a nævnes første danske bestigning af bjerget Gasherbrum II (8035m) i Pakistan, samt førstebestigningen af bjerget Peak 6541m i det vestlige Kina. Første krydsning til fods fra syd-nord i Abadares massivet (Kenya), 4x4 ekspedition og Off-road kørsel i Tibets højland og trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca (Peru). Derudover har Jacob deltaget på ekspeditioner til Argentina, Tibet, Tanzania, Kina, Nepal og Pakistan.

I skrivende stund har Jacob besteget mere end 120 bjerge, heraf en del bestigninger som guide på Elbrus, Kilimanjaro og Aconcagua m.fl.

Jacob Klaris-Jensen tilpasser og justerer hvert foredrag og oplæg til, så det passer det pågældende publikum. Alle Jacobs oplæg er kendetegnende ved humor, samt masser af energi. Sidst, men ikke mindst, laver han også oplæg efter særlige ønsker.

Forespørg på Jacob Klaris-Jensen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jacob Klaris-Jensen

Gasherbrum II

Jacob Klaris-Jensen beretter i dette foredrag om 8000m bjergbestigning i Muhammed tegningernes skygge.

Gasherbrum II er et af verdens absolut højeste bjerge. Seks gange har danskere siden 1982 forsøgt at bestige bjerget, det lykkedes dog først tilbage i 2008. da de to danske bjergstigere Jakob Urth og Jacob Klaris-Jensen 1. august kl. 13.59 kunne de to danske bjergbestigere Jakob Urth og Jacob Klaris-Jensen fortælle i deres walkie talkie til resten af holdet i Base Camp, at de netop nu stod på toppen af det 8.035 meter høje bjerg i Pakistan.

Hør i dette foredrag den erfarne bjergbestiger Jacob Klaris-Jensen berette om ekspeditionen, helt fra den næsten to år lange forberedelse til påvirkningen fra Muhammedkrisen, som betød ekstra stor risici for gruppen af danskere, der bevægede sig ind i et Pakistan. Landet var i 2008 et af verdens farligste brændpunkter.

Jacob Klaris-Jensen fortæller både levende og personligt om kampen for at nå toppen af Gasherbrum og om den ekstreme belastning, som hans krop var udsat for i højden. Han fortæller om afhængigheden af teamet Base Camp og om den særdeles vigtige evne til at træffe de helt rigtige valg i den barske natur. Få et indblik i de tanker, man gør sig, når det, man er i gang med at udføre, ikke bare er så komplet åndeløst spændende, men også så farligt, at der er en risiko for, at man ikke kommer tilbage fra rejsen.
Forespørg på dette foredrag

Being Away – Afhængighed af den barske natur

Naturen har en gavnlig effekt på os mennesker. Den kan give os storslåede oplevelser, som gør os lykkelige eller gør os bange. Men den kan også hjælpe og behandle syge med stress, PTSD, angst og diverse former for hjertekarsygdomme. Kort sagt: Naturen giver os oplevelser, stemninger og følelser, som vi aldrig glemmer.

I dette foredrag vil bjergbestiger og eventyrer Jacob Klaris-Jensen berette levende og personligt, om hvad det er, som har fanget ham i en form for afhængighed af naturen. Samt de til tider ekstreme situationer man som bjergbestiger havner i, når det ikke længere bare er åndeløst spændende, men så potentielt farligt, at der er risiko for, at man ikke kommer tilbage. Jacob vil forsøge at sætte ord på, hvorfor den smukke solopgang over Afrikas savanne eller en iskold mørk nat i dødszonen i over 7500m højde kan være årsagen til denne afhængighed af naturen og ”Being Away”-konceptet.

Jacob vil tage udgangspunkt i nogle episke udvalgte og meget forskellige historier fra sine eventyr og ekspeditioner, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter. Som altid vil Jacobs foredrag være kendetegnende ved humor og masser af energi.
Forespørg på dette foredrag

No Shortcuts to the summit

Jacob Klaris-Jensen beretter levende og personligt i dette foredrag om sin kamp for at nå sine eventyr og mål i bjergene. På disse ture er nøgleordene Fokus, Commitment og Teamwork. Uden disse vigtige egenskaber og kompetencer ville det ikke være muligt at nå toppen. Der findes kort sagt ”No shortcuts to the summit – Only the hard way”.

Jacob vil også fortælle om, hvordan man forbereder sig fysisk og særligt mentalt til en ekspedition. Hvordan man arbejder med målsætning, samt opbygger tillid til hinanden i teamet.

Ligeledes vil Jacob berette om det eventyr og de fantastiske kulturer, som venter én derude, hvor den sidste turistbus for længst er vendt om. Men også om de afsavn og konsekvenser, som findes ved at være totalt isoleret i månedsvis langt fra vores moderne liv med wifi, venner og familie.

Jacob vil tage udgangspunkt i nogle episke udvalgte og meget forskellige historier fra sine eventyr, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter. Som altid vil Jacobs foredrag være kendetegnende ved humor og masser af energi.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jacob Klaris-Jensen holder.

Foredrag med Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i tv-programmer som Mad ...
Foredrag med Erik B. Jørgensen

Erik B. Jørgensen

Den danske eventyrer, Erik B. Jørgensen, har gjort militærkarriere i mere end et årti, herunder læng...
Foredrag med Morten Hilmer

Morten Hilmer

Morten Hilmer er en af Danmarks allermest erfarne og hæderkronede naturfotografer med speciale i Nor...
Foredrag med Gordon P. Henriksen

Gordon P. Henriksen

For Gordon P. Henriksen er lystfiskeri langt mere end bare en hobby. Fra Gordon som dreng fangede si...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere