Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jan Grarup

Verdenskendt prisvindende fotograf
Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus. Han har i flere årtier rejst verden rundt mange gange for at dække forskellige krige, konflikter og humanitære katastrofer.


For Jan Grarup er fotojournalistikken, det værktøj som fungerer bedst og mest effektivt, når de barske og dramatiske historier skal fortælles og formidles. Glæd dig til et enestående indblik i hans fotografering og fortælling gennem spændende og inspirerende foredrag, hvoraf nogle også tager livtag med de følger Jan Grarup selv har måttet kæmpe med efter at have været tæt på krige og katastrofer gennem mange år.

Jan Grarup er blevet hædret med mange prestigefyldte priser og nomineringer, herunder intet mindre end fem gange årets pressefotograf, fem gange årets foto, to nomineringer til W. Eugene Smith Fond for humanistisk fotografering, hele otte World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra Pictures of the Year International og National Press Photographers Association. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise. Her er, med andre ord, tale om en absolut mesterfotograf indenfor sit område.

Jan Grarup har ydermere skrevet en række bøger, herunder ”Hvor Jernkorsene Gror” og ”Then There Was Silence”, der også begge danner ramme for nogle af hans foredrag.

Forespørg på Jan Grarup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jan Grarup

Klimakrisen er ikke længere kun fremtid

Den finder sted nu og her. Den kræver menneskeliv og den ødelægger børns fremtid. Den verdenskendte fotograf Jan Grarup sætter fokus på de voldsomme konsekvenser, der følger i kølvandet på klimaforandringerne.

Udover Madagaskar og en række andre steder har Jan Grarup besøgt Sydsudan, hvor de voldsomme oversvømmelser på fjerde år, er en direkte konsekvens af klimaforandringerne.

800.000 mennesker har mistet deres hjem til vandmasserne, og hver dag bliver det tal større. Vejene er skyllet væk sammen med afgrøder, kvæg, rent vand og toiletter. Nødhjælp i form af mad og medicin kan ikke komme frem, og mennesker kæmper om det tørre land mod giftslanger og krokodiller. Det stillestående vand har fået myggebestanden til at eksplodere – og med dem også tilfældene af malaria. Det er ikke børnene, der har skabt klimakrisen, men lige nu er børnene de største ofre.
Forespørg på dette foredrag

Krigen i Ukraine - Et helvede på jord

Hør og se Jan Grarups øjenvidne beretninger fra krigen i Ukraine. Jan Grarup har dokumenteret den russiske invasion af Ukraine. Han har på nærmeste hold oplevet konsekvenserne for civilbefolkningen og dokumenteret overgreb, bombadementer men også den ukuelige vilje til overlevelse og Europæisk sammenhold og humanisme.
Forespørg på dette foredrag

Hvor jernkorsene gror

I dette Jan Grarup foredrag tager han os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og livet som ene forældre for tre børn efter ekskones død til en verden som prisvindende international krigsfotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder, der aldrig tidligere er blevet vist, af en af verdens bedste krigsfotografer.
Forespørg på dette foredrag

Then there was silence.

I dette foredrag tager Jan Grarup os med ind i bogværket: ”And then there was silence”. Bogen er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge crowdfundede bog, er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion, og bærer en skønhed. Det mener vi også dette Jan Grarup foredrag vil gøre.
Forespørg på dette foredrag

Folkemordet i Rwanda

En rejse ind i Jans eget mareridt! Dette Jan Grarup foredrag er fortællingen om folkemordet i Rwanda i 1994, forsoningen og genrejsningen af et land. En personlig fortælling om et land og de ar, det satte, samt Jans PTSD, som blev grundlagt dér.

Folkemordet og dets tragiske begivenheder kostede 800.000 mennesker livet på blot 100 dage. Jan har i flere årtier rejst hele verden rundt med sit kamera for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer - folkemordet i Rwanda er ét af tilfældene. Med ord og billeder vil Jan fortælle den historie, som ofrene i Rwanda ikke selv kan.
Forespørg på dette foredrag

Mærket for livet

Jan Grarup fortæller i sin seneste bog "Mærket for livet" om Livgarden i Afghanistan. “Mærket for Livet” er historien om livgardens tatoveringer og menneskerne bag dem. Jan tilbragte tid sammen med kompagniet i Afghanistan som led i arbejdet med fotobogen.

I foredraget vil Jan fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Jans foredrag bærer præg af hans hudløse ærlighed, hvor han ikke lægger skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at kunne dokumentere fra verdens skyggesider.

Jan har en fortid med misbrug, og har fået konstateret posttraumatisk stress. Som vidne til folkemord, hungersnød og krig, har han betalt en høj pris, men vigtigheden i hans arbejde afspejles i hans billeder. Når man lytter til hans fortællinger, kan man ikke andet end at blive rørt. Jan beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jan Grarup holder.

Foredrag med Nagieb Khaja

Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis ...
Foredrag med Andreas Kamm

Andreas Kamm

Andreas Kamm blev ansat i Dansk Flygtningehjælp i 1981. I 1998 blev Andreas generalsekretær i Dansk...
Foredrag med Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft, født 1946, uddannet cand.polit. 1971 og blev i 1981 valgt ind som socialdemokratis...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere