35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jan Grarup

Fotograf og foredragsholder. Foredrag om livet som fotograf i verdens brændpunkter.
Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier.

Jan er blevet hædret med mange prestigefyldte priser, herunder to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, 8 World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra POYi og NPPA. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise.

Jan er medforfatter til bogen ”Mærket for livet”, som han også holder foredrag på baggrund af.

Forespørg på Jan Grarup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jan Grarup

Then there was silence.

I dette foredrag tager Jan Grarup os med ind i bogværket: ”And then there was silence”. Bogen er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge crowdfundede bog, er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion, og bærer en skønhed. Det mener vi også dette foredrag vil gøre.
Forespørg på dette foredrag

Mærket for livet

Jan Grarup fortæller i sin seneste bog "Mærket for livet" om Livgarden i Afghanistan. “Mærket for Livet” er historien om livgardens tatoveringer og menneskerne bag dem. Jan tilbragte tid sammen med kompagniet i Afghanistan som led i arbejdet med fotobogen.

I foredraget vil Jan fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Jans foredrag bærer præg af hans hudløse ærlighed, hvor han ikke lægger skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at kunne dokumentere fra verdens skyggesider.

Jan har en fortid med misbrug, og har fået konstateret posttraumatisk stress. Som vidne til folkemord, hungersnød og krig, har han betalt en høj pris, men vigtigheden i hans arbejde afspejles i hans billeder. Når man lytter til hans fortællinger, kan man ikke andet end at blive rørt. Jan beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se.
Forespørg på dette foredrag

Dobbeltforedrag

Oplev "Mærket for livet" som dobbeltforedrag med forfatterne til bogen: Jan Grarup og Jakob Fälling. Jakob Fälling er cand.scien.soc, journalist og forfatter bag flere biografier fra Gyldendal samt ekstern underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Jan Grarup

Referencer:

"Det var et fint og meget passende foredrag til en sogneaften. Det gav stof til eftertanke om de gruopvækkende hændelser i verden, men også det håb og den vilje, der findes til overlevelse og til at komme videre med. Jan Grarups formidling var fortræffelig.
- Anne-Grethe Krag, Balle Menighedsråd

"Spændende og veltilrettelagt foredrag!"
- Morten Larsen, Udlændingestyrelsen

"Stærke billeder og stærke fortællinger. Jan Grarup brændte igennem og gav sig god tid til at svare på tilhørernes spørgsmål"
- Anne Klara Bæhr, Albertslund Bibliotek 

"Fantastisk spændende og interessant oplæg. I forhold til vores arbejde, hvor første del mest interessant, andel del med (selv)portrætter var også spændende, men knap som relevant for vores arbejde. Alt i alt et rigtigt godt oplæg med en fantastisk fotograf."
- Seham Laghmoch, Udlændingestyrelsen

"Stor ros, det var et fantastisk foredrag. Jan Grarup er en formidabel fortæller og have alle deltagernes opmærksomhed. Hans fotos flytter virkelig grænser og giver stof til eftertanke. En mand med en mission og meget sympatisk."
- Margit Henriksen, Hedehusene Bibliotek


 
Jan Grarup - 91,2 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere