35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jan Huus

Journalist, skuespiller, psykoterapeut og konsulent. Foredrag om kommunikation, trivsel og arbejdsglæde.
Med erfaringer som DR-journalist, skuespiller, foredragsholder og terapeut er Jan Huus en af sværvægterne inden for intern kommunikation, trivsel og et godt arbejdsmiljø. Han har udviklet en række nye foredrags-koncepter for medarbejdere og ledere i et jordnært sprog, der engagerer – fuld af humor, glæde og læring.

Jan er en dynamisk, sjov og spændende underviser, der leverer konkrete værktøjer, der også virker på lang sigt. Han har siden begyndelsen af 80’erne haft et omfattende og udadvendt arbejde i medierne, som journalist, reporter og studievært hovedsagelig i Danmarks Radio. Har desuden været med i et stort antal produktioner på teater, film og tv som skuespiller, instruktør og forfatter. I flere år har Jan desuden fordybet sig i menneskelige relationer bl.a. gennem en 4-årig psykoterapeutisk uddannelse. Og har yderligere taget kurser i bl.a. fortælleteknik, stemmetræning, kommunikation og formidling.

Alle Jans foredrag er interaktive, og bygger på deltagernes engagement i en medrivende, lærerig og humoristisk form.

Forespørg på Jan Huus og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jan Huus

Fnidderspillet

Et forrygende, sjovt og lærerigt foredrag om kommunikation, trivsel og arbejdsglæde, hvor I arbejder med undervejs - henvendt til virksomheder, organisationer, institutioner og foreninger.
Med en række kommunikative redskaber indlagt, får I jordnære eksempler på, hvordan kommunikationen kan gå godt eller skidt. Alle kan være med. Humor og læring på samme tid!
En peptalk, hvor der er skruet op for humoren bl.a. med en række morsomme øvelser og monologer. Og samtidig et foredrag, hvor der også lægges vægt på indsigt, viden og nye redskaber. Til gavn for det psykiske arbejdsmiljø.

Vi får ikke altid lyttet til hinanden, men tolker mellem linjerne og forestiller os – ud fra vores egen verden, skyder hinanden holdninger og hensigter i skoene. Det giver fnidder i kommunikationen både mellem medarbejdere og mellem medarbejdere og ledere. Freud kalder humoren for ”den menneskelige ventil”. Mange stressforskere er enige med ham. Humor jagter stressen væk, lukker op, giver gode relationer og gør hverdagen mere spændende og temmelig sjovere. Og det smitter.

Om Fnidderspillet har deltagerne bl.a. sagt: ”Super god præstation … Du sprudler af energi, engagement & sundhed. Wauw, det er fedt! … Flotte PowerPoints, god musik, god komik og rigtig godt oplæg … Fantastisk koncept … Godt show og timing … Sjovt. Brugbart. Tankevækkende. Anderledes. Super”

Udbytte: Humor giver arbejdsglæde og nærvær, gør hverdagen lidt sjovere, giver brugbare kommunikative redskaber, åbner sindet - en ventil til bedre livskvalitet og giver overskud og glæde.

Varighed: Fra 35 min. og op til 4 timer – alt efter jeres behov.
– Ønskes længere tid, kan “Kommunikation, der svinger” vælges.
Forespørg på dette foredrag

Kommunikation, der svinger – for medarbejdere

Vi får ikke altid lyttet rigtigt til de andre på jobbet eller privat. Læser i stedet mellem linjerne, tolker og forestiller os - ud fra vores egen verden. Ofte forventer vi ligefrem, at andre læser vore tanker. Det giver fnidder i kommunikationen. "Kommunikation, der svinger" er et sjovt, berigende og interaktivt foredrag, hvor deltagerne lærer at tale med og ikke til andre, at lytte og kommunikere åbent og direkte uden bebrejdelser og domme og få skærpet sin indre og ydre kommunikation. En uhyre effektiv proces til etablering af et socialt samspil på arbejdspladsen og i fritiden. Hvordan får vi stoppet tomgangs-fnidder? Hvad sker der, når kommunikationen fastlåses i Offer-Redder-Anklager-systemet? Hvorfor er følelser vigtige som signallamper? Smid gamle kommunikationsvaner ud med badevandet!

Foredraget består af fængende og levende oplæg og rigtig sjove indslag. Det giver synlige redskaber til forbedring af den interne dialog - baseret på gensidig respekt og værdsættelse. Deltagerne får en række aha-oplevelser, hvilket giver større energi og overskud i jobbet og privat, samtidig med at deltagerne morer sig.

Udbytte: tydeligere i kommunikationen, større indsigt i de mekanismer, der påvirker samspillet, konkrete værktøjer til at forbedre samarbejdet, bryder gamle mønstre, større fleksibilitet og
styrker muligheden for at takle konflikter.

Varighed: Fra 50 min. og op til 1 eller 2 dage – alt efter jeres behov.
Forespørg på dette foredrag

Kommunikation, der svinger – for ledere

Autenticitet og nærvær. To egenskaber der efterspørges af medarbejdere. Og det er faktisk ret enkelt.

Det handler ikke kun om, at dine medarbejdere skal lytte til dig, men også at du lytter til dine medarbejdere. Det handler om trivsel og arbejdsglæde. Og det kan du som leder være med til at skabe gennem en direkte og respektfuld kommunikation.

For hvad det er for nogle mekanismer, der spiller ind i interaktionen mellem ledere og medarbejdere, og hvordan påvirker det arbejdsklimaet og det psykiske arbejdsmiljø?
Hvordan kan jeg som leder være med til at skabe et godt og anerkendende psykisk arbejdsmiljø? Hvordan kan jeg være den gode rollemodel for organisationen, når det handler om god kommunikation, som er grundstenen for alt samvær?

Du får redskaber til at møde medarbejderne med fokus på de bløde værdier i en meget enkel, jordnær, sjov og let forståelig form, hvor alle kan være med. Du får indsigt og samtidig udviklet en række færdigheder til brug i den daglige dialog og kontakt.
Kommunikation, der svinger – for ledere, hviler på et fundament af gensidig respekt, anerkendelse og værdsættelse. Et sjovt, nærværende og interaktivt kursus med små øvelser og opgaver indlagt.

Henvender sig til:
– ledere og chefer på alle niveauer, der ønsker at fremme og styrke kommunikationen i forhold til medarbejderne
– og som vil være med til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø via en konstruktiv og ligeværdig dialog

Varighed: Fra 45 min og op til 5 timer - alt efter jeres behov.
Forespørg på dette foredrag

Typer, Team & Trivsel:

Hvordan ser du dig selv og dine kollegaer? Hvorfor fungerer du godt med nogen typer og ikke med andre? Få værktøjet til bedre at forstå og omgås dig selv, dine kolleger og andre.
I foredraget "Typer, Team & Trivsel" stifter du bekendtskab med 4 overskuelige personlighedstyper - Helhjerter, Grublere, Problemknusere og Fornyere - som er til at genkende og huske for den enkelte, og som samtidig giver indsigt i, hvor forskellige - og ens - vi i grunden er, hvilke styrker og svagheder vi har indenfor de enkelte typer. Kendskabet til disse 4 personlighedstyper og deres egenskaber er med til at skabe tolerance, rummelighed og forståelse. Og samtidig større indsigt i, hvordan de forskellige typers potentialer kan udnyttes i hverdagen, på jobbet og i fritiden.

Foredraget er baseret på deltagernes refleksioner og veksler mellem levende og fængende undervisningsoplæg, spændende og morsomme øvelser og rigtig sjove indslag. Kunsten er at more sig engagerende, få indsigt og viden - og samtidig tage sig selv og de andre seriøst.

Udbytte: Bedre til at omgås og forstå forskellige typer mennesker, respekt og forståelse af dig selv og af de andres forskellighed, opnå en dybere forståelse af egne ressourcer, respektfuld omgangstone, der kan forebygge stress og konflikter, udvikle og forbedre relationerne

Varighed: Fra 1 time og op til 1 hel dag – alt efter jeres behov.
Forespørg på dette foredrag

Ordstyrer

Jan Huus er med sine erfaringer som journalist, studievært og skuespiller den kompetente konferencier, ordstyrer eller interviewer. Han har med sin skarpe journalistiske sans, humor og lune styret mange større arrangementer i og udenfor de elektroniske medier - fra debatter og konferencer til ren underholdning.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Jan Huus

Referencer:

"Jan gjorde det rigtigt godt og havde også formået at tilpasse dele af sit foredrag til det input vi havde givet da vi bookede ham. Det gjorde at der var en rød tråd mellem vores eget indlæg inden Jan gik på og så hans foredrag. Samtidig var han sjov og direkte og jeg føler som arrangør at han var i god kontakt med publikum (mine kolleger)."
- Sanne Majgaard, Nordea, APS DK

"Jeg havde hørt, at vi skulle grine og have det sjovt - fik det ud af det + en masse fagligt, seriøst stof. Fantastisk koncept!"
- Kirsten G. Nielsen, Kernehuset Fensmark

"Der var masser af personlig eftertanke til ændret adfærd. Jeg var specielt glad for IVK - de 4 trin. Glimrende, sjovt og inspirerende, uden at du mistede taget i alvoren."            
- Jan Damm, Energinet.dk

”Meget grin, men med en ”alvorlig” pointe. Jeg var glad for selv at deltage aktivt. Super!”
- Hanne Theil, tandlæge Sofiendalsskolen, Haslev

”En sjov oplevelse. Meget professionel og varierende, selv om jeg har set meget efter 40 års engagement i Rødovre kommune. Super”
Niels Viuf
- Borgerservice, Rødovre Kommune

”Jeg fik rigtig meget ud af Typer, Team & Trivsel. Lærte mine kollegaers typer/værdi at kende og at møde andre med åbent sind. Godt gået!”
- Frederik Jørgensen, Dong Energy

"Gode redskaber både privat og arbejdsmæssigt! Totalt inspirerende og levende!"
- Bente Frandsen, Gigtforeningen, Center for Sundhed og Træning, Århus

”Jeg fik alle mine forventninger om nye vinkler på kommunikationen, god underholdning samt humørfyldt og dejligt samvær, indfriet og mere til. Et dejligt foredrag med enorm positiv energi fra dig, samt en skøn måde at formidle begrebet på. Jeg var specielt glad for de forskellige øvelser, musikken & energien. Du sprudler af energi, engagement & sundhed. Du ligner en, der er fuld af vitaminer. En der er glad for livet. Wauw, det er fedt!”
- Susanne Colding, sagsbehandler, Dalhoffsminde Forsorgshjem

"Gode kommunikative redskaber på en underholdende måde. Gode råd, et godt grin. Specielt glad for den underholdende måde, det blev præsenteret på. Skide godt!"
- Jørgen Houmøller, FAC, Vordinborg kommune.

”Som konferencier til vores event på Rådhuspladsen i forbindelse med Verdensdiabetesdagen, optrådte du både professionelt, med charme samt humor. Sundhedsministeren, Prinsesse Benedikte og andre vigtige talere blev ført sikkert gennem programmet. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med dig.”
- Søren Møgelvang Nielsen, projektleder, Novo Nordisk A/S

”Meget inspirerende og levende foredrag. Fantastisk god til at fastholde deltagerne.”
- Lajla Knudsen, sygehjælper, Ollerup Plejecenter

”Dejligt berigende og uforpligtigende, samtidig med at alvoren i budskabet kunne ses og høres.
Alle gik derfra med noget de kunne bruge, bl.a. det store A med det manglende ben, gav stof til eftertanke. En dejlig måde at levere varen på, godt show og timing.”
- Anita Steffensen, afdelingsleder, Bo og aktivitetscentret Skovlund

”Du var virkelig god som konferencier til vores konference. Du var sjov og trådte til, da vores ene foredragsholder var forsinket. Du var den brik i puslespillet, som fik det hele til bare at kører derudaf. Det var en rigtig god dag, og det kan vi virkelig takke dig for”.
- Maria Kristoffersen, Retten i Roskilde

”Hvor er det dejligt med et godt grin til julefrokosten - det leverede Jan Huus på både en morsom, men også en seriøs måde”.
- Kirsten Daugaard, Grønbech Construction A/S 

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere