35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jesper "Jokeren" Dahl

Musiker, forfatter, sangskriver, skuespiller, foredragsholder og Ambassadør for ADHD-Foreningen
Jesper Dahl startede sin karriere som professionel rapper som 19-årig i Los Angeles, hvor ham producerede musik sammen med bl.a. Ice Cube og Eazy-E. I Danmark udgav han under pseudonymet, Den Gale Pose, flere anmelderroste albums, bl.a. "Definitionen af en Stodder" fra 2001. I 2003 kom han for første gang på gaden med sit eget album "Alpha Han", og samme år fulgte udgivelsen af hans samlede tekster i bogen "Storby stodder". Han debuterede desuden som skuespiller i 2006.

Jesper Dahl driver i dag eget pladeselskab, hvorpå hans andet album "Gigolo Jesus" er udkommet, og er fast klummeskribent for Berlingske Tidende.

Forespørg på Jesper "Jokeren" Dahl og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jesper "Jokeren" Dahl

Q&A

Med udgangspunkt i sin egen karriere fortæller Jokeren om rejsen fra gadedreng i Hillerød til gangsterrapper i Hollywood og kendis i København.

Der er tale om et interaktivt foredrag, hvor publikums spørgsmål er med til at sætte dagsordenen. Kunstneren, Jokeren, og personen, Jesper Dahl, taler både om kokain og kildevand, optur og nedtur, fadervor og forholdet til gud, lyrik og gangsterrap og om at være kendt og anerkendt. Derudover er han ikke bleg for at give sit indspil i en dagsaktuel debat.
Forspørg på dette foredrag

ADHD

Dette foredrag handler om Jokerens liv med musik gennem 25 år som professionel, om at leve med ADHD på både godt og ondt samt om hvordan man skriver sange og tekster generelt.

Jesper Dahl startede sin karriere som professionel rapper som 19-årig i Los Angeles i 1992, hvor han producerede musik for bl.a. Ice Cube, Rakim og Eazy-E. I Danmark udgav han efterfølgende 4 skelsættende og prisvindende albums med gruppen, Den Gale Pose, og lavede en natklub-evergreen med “Spændt op til lir”. I 2003 gik han solo og har som soloartist udgivet 4 studiealbums og har nu i 2018 sit 5. på vej. Alle med store hits - senest kærlighedserklæringen til hans datter, “Kun os to”.

Han debuterede som skuespiller i Hella Joofs “Fidibus” i 2006 og har skrevet og udgivet bøgerne “Storby Stodder” (L&R 2003), “Det er bare ord” (People’s Press 2012) og “Sengen er giftig” (Politikkens Forlag 2012).

Både hans sprudlende kreativitet, hans rebelske selvstændighed og hans offentligt kendte tidligere misbrugsproblemer skyldes en medfødt og ubehandlet ADHD, som først blev konstateret, da han var 44 år gammel i 2017. Efter han blev diagnosticeret og korrekt medicineret har han som altid været meget åben omkring dét og sig selv, og har som følge deraf fået æren af at være ambassadør for ADHD-foreningen i Danmark.

Jespers tekster har i årevis været en del af pensum i både folkeskolen og på gymnasiale uddannelser, og der er skrevet flere universitetspecialer om hans lyrik
Forspørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere