35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jesper Clemmensen

Journalist, forfatter og foredragsholder.
Jesper Clemmensen er journalist og forfatter og har skrevet en række bøger om Den kolde krig og DDR.

Begge Jespers foredrag har den kolde krig som omdrejningspunkt. De handler om flygtninge og flugthjælpere, der søgte friheden på den vestlige side af jerntæppet – og derfor handler de i høj grad også om undertrykkelsen i østblokken og Berlinmuren. Danmark spiller en særlig rolle som nabostat til DDR, hvorfra tusindvis af flygtninge søgte over Østersøen. De menneskelige skæbner driver begge foredrag, der er fyldt med personlige fortællinger i billeder og video – meget visuelle eksempler, som har stor gennemslagskraft hos især det unge publikum, der er født efter Murens fald.

Hvert foredrag varer 2 x 45 minutter inkl. spørgsmål, men kan også tilpasses til både en hel og en halv time.

Jesper Clemmensen har holdt mere end 80 foredrag og hans seneste bog SKYGGEMAND er nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.Forespørg på Jesper Clemmensen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jesper Clemmensen

”Skyggemand – flugthjælper i den kolde krigs Berlin”

I 2017 udkom så Jesper Clemmensens nyeste bog Skyggemand – flugthjælper i den kolde krigs Berlin (Gyldendal). Bogen handler om Berlin i 1962, hvor stemningen er på kogepunktet i den delte by, da den unge Dietrich Rohrbeck beslutter sig for at blive flugthjælper. Bogen afdækker, hvordan en række vidt forskellige danskere var aktive i det risikable og illegale arbejde med at organisere flugt fra det totalitære regime i vores naboland.

Foredraget tager afsæt i bogen.
Forespørg på dette foredrag

”Flugtrute Østersøen”

I sin bog Flugtrute Østersøen – historien om den usynlige mur mellem DDR og Danmark under den kolde krig (Gyldendal, 2012) fortæller Jesper Clemmensen dokumentarisk om østtyskernes dramatiske kamp for frihed ved at vælge flugten over Østersøen mellem DDR og Danmark. Foredraget tager afsæt i bogen.

Bogen, der blev Årets Historiske Bog i 2012 og var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris, er ude i fjerde oplag. Har holdt 90 foredrag om fortællingen – på biblioteker, på skoler og gymnasier, for AOF og en lang række private foreninger.
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere