Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jesper Dahl Jokeren

Musiker, forfatter, sangskriver, skuespiller.
Jesper Dahl startede sin karriere som professionel rapper som 19-årig i Los Angeles. Det var i midten af halvfemserne, at en ung fyr i hawaiiskjorte trådte ind på den danske hiphop scene og lod vide, at han bestemte frem over, og et par år senere udvidede han sit domæne betragteligt med monsterhittet “Spændt op til Lir.”

Nu var der ikke bare gaderespekt, men også gode folkelige kroner og ører, og siden fulgte anerkendelse fra litterater og gymnasielærere, fra børn og voksne, og fra ham den velfriserede i baren, som ville ønske, at han turde sige nej til at tage med kæresten i IKEA.

Jokeren eller Jesper Dahl skrev om sit liv nøjagtig, som det var og indtog den trone som Otto Brandenburg havde efterladt; en stodder, en proletar superstar, som blinkede til pigerne og holdt med drengene i baren, og om man sympatiserede med hans ekstravagante liv eller ej, så kunne alle forholde sig til det, fordi han nægtede at forstille sig og var den samme, om han var i kiosken efter smøger eller stod på scenen og takkede for endnu en Grammy. Læs mere...

Forespørg på Jesper Dahl Jokeren og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jesper Dahl Jokeren

Q&A

Med udgangspunkt i sin egen karriere fortæller Jokeren om rejsen fra gadedreng i Hillerød til gangsterrapper i Hollywood og kendis i København.

Der er tale om et interaktivt foredrag, hvor publikums spørgsmål er med til at sætte dagsordenen. Kunstneren, Jokeren, og personen, Jesper Dahl, taler både om kokain og kildevand, optur og nedtur, fadervor og forholdet til gud, lyrik og gangsterrap og om at være kendt og anerkendt. Derudover er han ikke bleg for at give sit indspil i en dagsaktuel debat.
Forespørg på dette foredrag

ADHD

Dette foredrag handler om Jokerens liv med musik gennem 25 år som professionel, om at leve med ADHD på både godt og ondt samt om hvordan man skriver sange og tekster generelt.

Jesper Dahl startede sin karriere som professionel rapper som 19-årig i Los Angeles i 1992, hvor han producerede musik for bl.a. Ice Cube, Rakim og Eazy-E. I Danmark udgav han efterfølgende 4 skelsættende og prisvindende albums med gruppen, Den Gale Pose, og lavede en natklub-evergreen med “Spændt op til lir”. I 2003 gik han solo og har som soloartist udgivet 4 studiealbums og har nu i 2018 sit 5. på vej. Alle med store hits - senest kærlighedserklæringen til hans datter, “Kun os to”.

Han debuterede som skuespiller i Hella Joofs “Fidibus” i 2006 og har skrevet og udgivet bøgerne “Storby Stodder” (L&R 2003), “Det er bare ord” (People’s Press 2012) og “Sengen er giftig” (Politikkens Forlag 2012).

Både hans sprudlende kreativitet, hans rebelske selvstændighed og hans offentligt kendte tidligere misbrugsproblemer skyldes en medfødt og ubehandlet ADHD, som først blev konstateret, da han var 44 år gammel i 2017.

Jespers tekster har i årevis været en del af pensum i både folkeskolen og på gymnasiale uddannelser, og der er skrevet flere universitetsspecialer om hans lyrik
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jesper Dahl Jokeren holder.

Foredrag med Rane Willerslev

Rane Willerslev

Rane Willerslev er en af landets absolut mest efterspurgte foredragsholdere, der med sin jordnære ti...
Foredrag med Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt er komponist, forsanger og guitarist, tidligere i Big Fat Snake. Han har også udgi...
Foredrag med Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen er født i 1941 i København. Han er uddannet teolog fra Købehavns Universitet i ...
Foredrag med Johan Peter Uldall Fynbo

Johan Peter Uldall Fynbo

Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere