Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jørn Brøndal

Professor i amerikanske studier og underholdende foredragsholder.
Jørn Brøndal er professor i amerikanske studier og optræder meget ofte som kommentator på radio og tv, ikke mindst ved dækningen af amerikanske racerelaterede spørgsmål på baggrund af hans bog ”Det sorte USA”. Jørn Brøndal har udgivet og medvirket i adskillige bøger og artikler om amerikanske forhold, og bogen ”Ethnic Leadership and Midwestern Politics” (2004) vandt i 2005 prisen Wisconsin Historical Society Book Award of Merit. Mellem 2011 og 2013 var Brøndal præsident for Nordic Association for American Studies. I 2020 vandt Jørn Brøndal Syddansk Universitets forskningsformidlingspris 2020. Jørn Brøndal er en særdeles rutineret foredragsholder, som med stor indsigt livligt deler ud af viden, grafiske eksempler og klare pointer.

Forespørg på Jørn Brøndal og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jørn Brøndal

Det Sorte USA

I foredraget Det sorte USA tager Jørn Brøndal deltagerne med helt derind i amerikansk identitetsopfattelse, hvor det gør ondt. Til det enorme spændingsforhold, som der er mellem friheds- og lighedsidealerne og det sorte Amerikas og rå virkelighed.
Jørn fortæller den afroamerikanske befolknings historie med slaveriet, dets ophævelse og hvad der fulgte i dets sted, raceadskillelsen, borgerrettighedsbevægelsen i 1950’erne og 1960’erne, Barack Obamas vej til præsidentembedet og raceurolighederne, som igen og igen bryder ud.
I foredraget Det sorte USA beskriver Jørn det omfattende persongalleri som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King og Malcolm X og politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama og andre, som på mange måder er blevet ikoner i amerikansk historie.
Forespørg på dette foredrag

Skæbnevalget i USA

Tirsdag den 3. november går USA til valg. Efter næsten fire hæsblæsende år med Donald Trump som præsident, hvor det ene politiske drama har afløst det andet, står amerikanerne nu foran det vigtigste præsidentvalg i generationer. Hvad er det for et USA, der går til valg? Hvilke politiske resultater er blevet opnået under Donald Trump? Hvad handlede kriserne i hans embedstid om, herunder rigsretssagen, coronakrisen, den økonomiske nedtur og Black Lives Matter-demonstrationerne? Hvem vinder præsidentvalget? Og kan det amerikanske demokrati egentlig holde til fire år mere med Trump som præsident? Disse er nogle af de spørgsmål, Jørn Brøndal, vil diskutere i sit foredrag. Brøndal er professor i amerikanske studier ved SDU og forfatter til flere bøger og artikler om USA’s historie, herunder bøgerne Det sorte USA (2016) og Danske amerikanere (2020). Han optræder ofte som kommentator på radio og TV.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Jørn Brøndal

 - 39,4 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jørn Brøndal holder.

Foredrag med Mads Fuglede

Mads Fuglede

Mads Fuglede er udover at være en af landets mest anvendte USA analytikere og anerkendt forfatter og...
Foredrag med Steffen Kretz

Steffen Kretz

Steffen Kretz er blevet beskrevet som en uhyre dygtig og erfaren journalist, som samtidig er en af D...
Foredrag med Niels Bjerre-Poulsen

Niels Bjerre-Poulsen

Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of Califor...
Foredrag med Christian Mørk

Christian Mørk

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere