35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Karen Fastrup

Forfatter
Karen Fastrup har et anmelderrost forfatterskab bag sig og har modtaget adskillige legater fra Statens Kunstfond – heriblandt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. I september 2018 udgav hun den kritikerroste og i medierne meget omtalte bog Hungerhjerte, som er en selvbiografisk roman, der beskriver hendes pludselige psykiske sygdom med indlæggelser på psykiatriske afdelinger og kampen ud af sygdommen. Hungerhjerte er også en kærlighedsfortælling og en roman om barnet Karen, der vokser op i en kompliceret højskolefamilie, som er tynget af storebrorens død. Hungerhjerte er nomineret til DR Romanprisen 2019 og præmieret af Statens Kunstfond som et kunstværk af særlig høj kvalitet.

Karen Fastrup har læst litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen. Hun debuterede i 2000 med romanen Brønden og har ud over Hungerhjerte udgivet børnebogen Kampen om Syrakus (sm. m. Niels Lyngsø) samt romanerne Mine syvogtyve sansers elskede, Begravelsen og Udfordringen.
Ved siden af sit forfatterskab arbejder Karen Fastrup som skønlitterær oversætter af blandt mange andre Linn Ullmann, Sally Rooney, Vigdis Hjorth og Strindberg.


Forespørg på Karen Fastrup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Karen Fastrup

Hungerhjerte

I foredraget fortæller Karen Fastrup om sin nye roman og om det at skrive om sit eget liv i romanform – mens det leves. Hun fortæller åbent om den vanskelige skriveproces og om sygdommen borderline, som romanen beskriver, men også om den barndom og opvækst, hun tegner et billede af i Hungerhjerte – og om hvordan hun i det hele taget har arbejdet med at omforme sit eget liv og sin sygdom til litteratur.

Anmelderne skriver om Hungerhjerte:

★★★★★ “Karen Fastrup skriver om sindssygdom, så man kan mærke det på egen krop. Men især skriver hun om at være menneske, og det gør hun fremragende.” – Politiken

“HUNGERHJERTE er svær at slippe […] en pageturner af et erindringsværk” – Information

“Hjerteskærende læsning […] HUNGERHJERTE er en nutidig pendant til klassiske sindssygdomsværker som HINSIDES af Helga Johansen og GLASKLOKKEN af Sylvia Plath – og det er flot litterært selskab” – Litteratursiden

★★★★★ Dagbladenes Bureau

★★★★★ Nordjyske
Forespørg på dette foredrag

Forfatterskabet

I dette foredrag fortæller Karen Fastrup om hele sit forfatterskab, der tæller seks romaner. Hovedfokus vil være på den nye roman Hungerhjerte, men hun fortæller også om de træk og linjer, der løber gennem hele forfatterskabet: En stor interesse for det psykologiske, for relationerne mellem mennesker, især mellem elskende og mellem forældre og børn – samt om form og sprog. Og om de overvejelser hun gør sig som oversætter: Hvordan indfanger man en anden forfatters særlige sprogtone og rytme? Især ved hjælp af musikalitet og empati.


Forespørg på dette foredrag

Borderline

Karen Fastrup fortæller åbent om det chok, det var at blive syg og få en meget stigmatiseret diagnose. Om hvordan det er pludselig at befinde sig på psykiatriske afdelinger, om smerten og skammen – og om hvordan hun kæmpede sig ud af sygdommen og blev rask. Hun fortæller også om sine personlige erfaringer med, hvad der fungerer godt og mindre godt ved vores psykiatriske system. Karen Fastrup lider ikke længere af borderline, men det er vigtigt for hende at arbejde for aftabuisering af den sygdom og af psykiske lidelser generelt.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Karen Fastrup

Referencer:

"Karen Fastrup holdt i september 2019 foredrag for en fyldt sal i LitteraturSelskabet Nordbrandts regi. Hun kombinerer en fin æstetisk sans med en stor viden om psykisk sygdom og er samtidig befriende åben om sit eget sygdomsforløb, som beskrevet i romanen ”Hungerhjerte”. Hun er en levende og fængende foredragsholder, som virkelig formår at formidle sine indsigter, så publikum fanges ind og koncentreret følger med fra først til sidst."
- LitteraturSelskabet Nordbrandt, Møn

 

"Karen Fastrup har deltaget i Mød forfatterne på Dokk1 i Aarhus med sin fantastiske autofiktive roman Hungerhjerte – april 2019. Karen er en stærk forfatterstemme og en blændende oplæser. Hun indfanger tilhørerne i sin gribende fortælling og i sin åbne og dybe tilgang til eksistentielle spørgsmål. Karen er en professionel foredragsholder med en reflekteret tilgang til livets store spørgsmål og litteraturens muligheder. Samtidig inviterer hun til et spændende kig ind i sit forfatterarbejde med fiktionens greb. Jeg kan varmt anbefale Karen til arrangementer på biblioteket."
- Britta Langdahl, kulturformidler på Hovedbiblioteket Dokk1 i Aarhus

 

“Karen Fastrup er en god forfatter – det ved vi – men at hun er en mindst lige så god foredragsholder, får vi i denne tid bekræftet. Hun har noget på hjerte med de erfaringer, hun har fået gennem et forløb med psykisk sygdom. Med bogen Hungerhjerte arbejder hun systematisk på at give en litterær fremstilling af det at få en psykiske sygdom, så det bliver nærværende og vedkommende for alle. Derved får hun en markant stemme i forhold til afstigmatisering. Når Karen taler om Hungerhjerte, mestrer hun at formidle sin bog og den del af sin skæbne, bogen omhandler, med alvor, humor og et stort fortælletalent. Hun behersker rummet og kontakten til sine tilhørere. Hun er åben og personlig i diskussionen uden at blive privat. Karen Fastrup er værd at høre på.”
- Anne Lindhardt, formand for psykiatrifonden

 

”Karen Fastrup er en dygtig og kompetent foredragsholder, og de ca. 100 fremmødte medarbejdere i psykiatrien fik en meget stor oplevelse og gik klogere hjem fra arbejde den dag. Karen formåede ikke kun at italesætte de gode oplevelser i psykiatrien men også de møder med medarbejdere, hvor hun i sit sygdomsforløb havde følt sig misforstået og dis-respektfuldt behandlet. Det gjorde hun på en måde, så ingen følte sig angrebet og dermed fik trang til at forsvare sig – men i stedet lykkedes det hende at få os til at forstå, lede efter løsninger og igangsætte handlinger, så hendes vigtige pointer kan blive yderligere udbredt. Karen holdt vores opmærksomhed fanget og talte indlevende og gribende om, hvordan det føles at være patient med symptomer og samtidig have behov for at blive set og respekteret for det menneske, hun også er. Karen gav os lyst til at fortsætte med både behandlingsarbejdet og den af-stigmatiserende indsats og ikke mindst til at fortsætte den vigtige videreuddannelse af medarbejderne, så vi i fremtiden kan møde alle patienter med den respekt og de faglige kompetencer, de fortjener. Tusind tak for en enestående og simpelthen fantastisk oplevelse. Karen Fastrup kan varmt anbefales som foredragsholder.”
- Line Hansen, overlæge, psykoterapeutisk ambulatorium, Psykiatrisk Center Ballerup

 

”Det var en utrolig fin og berigende aften på Gladsaxe Bibliotek, hvor forfatter Karen Fastrup fortalte sin gribende familie-historie og om sin kamp med sygdommen borderline. Karens imødekommende og humoristiske personlighed skabte et intimt rum, hvor publikum åbnede op og delte deres egne erfaringer med psykisk sygdom. Jeg kan på det varmeste anbefale Karen som en super dygtig og professionel og foredragsholder.”
- Julie Guldbæk, AOF Gladsaxe

 

“Vi havde besøg af Karen Fastrup på Odense Hovedbibliotek i starten af 2019. Emnet for aftenen var ”Syg litteratur” med fokus på litteraturens helbredende krafter. Først fortalte lektor Peter Simonsen fra SDU og bagefter var Karen på med fortællingen om ”Hungerhjerte”, og dermed også sin egen historie. Karen er en super professionel foredragsholder, god til at fortælle og i øjenhøjde med sit publikum. Der blev lyttet, og efterfølgende har vi kun fået gode tilbagemeldinger. Jeg kan kun anbefale Karen Fastrup til et arrangement.”
- Michael Linde Larsen, teamleder og litteraturkonsulent

 

"Vi havde på Christianshavns Bibliotek den bedste oplevelse med at booke og afholde foredrag med Karen Fastrup. Karen var utrolig nem at kommunikere med og hun mødte op i en aura af afslappet professionalisme. Karen havde et nærvær på scenen der rakte helt ned på bagerste række!! Hun fortalte medrivende men samtidig med meget humor og ro om et meget personligt emne. Karen gjorde et dybt og insisterende ærligt indtryk på alle der var til stede ved foredraget og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger."
- Louise Chili, Bibliotekar, Christianshavns bibliotek

 

"Karen Fastrup fortalte veldisponeret, stærkt og personligt om sin roman HUNGERHJERTE på Gentofte Hovedbibliotek i januar 2019. Fortællingen vekslede mellem oplæsninger, beretninger fra Karens eget liv og de litterære greb hun brugte i romanen. Publikum var meget grebet, og i anden del af arrangementet var der gode spørgsmål, som Karen besvarede på fineste og mest kvalificerede vis, selvom de havde en dybt personlig karakter. Jeg kan nemt anbefale Karen Fastrup til al litteratur i live format."
Mette Edelmann Keinicke, Arrangementskoordinator på Gentofte Bibliotekerne

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Karen Fastrup holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen blev født i København i 1962 og voksede op i Humlebæk. I 1988 blev Christian Can...
Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun er i dag skønlitterær...
Foredrag med Inger Wolf

Inger Wolf

Allerede som 15-årig gik Inger i gang med sin første roman – en bog om et rockband. Denne endte dog ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere