35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Karen Fastrup

Forfatter
Karen Fastrup har et anmelderrost forfatterskab bag sig og har modtaget adskillige legater fra Statens Kunstfond – heriblandt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. I september 2018 udgav hun den kritikerroste og i medierne meget omtalte bog Hungerhjerte, som er en selvbiografisk roman, der beskriver hendes pludselige psykiske sygdom med indlæggelser på psykiatriske afdelinger og kampen ud af sygdommen. Hungerhjerte er også en kærlighedsfortælling og en roman om barnet Karen, der vokser op i en kompliceret højskolefamilie, som er tynget af storebrorens død. Hungerhjerte er nomineret til DR Romanprisen 2019 og præmieret af Statens Kunstfond som et kunstværk af særlig høj kvalitet.

Karen Fastrup har læst litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen. Hun debuterede i 2000 med romanen Brønden og har ud over Hungerhjerte udgivet børnebogen Kampen om Syrakus (sm. m. Niels Lyngsø) samt romanerne Mine syvogtyve sansers elskede, Begravelsen og Udfordringen.
Ved siden af sit forfatterskab arbejder Karen Fastrup som skønlitterær oversætter af blandt mange andre Linn Ullmann, Sally Rooney, Vigdis Hjorth og Strindberg.


Forespørg på Karen Fastrup og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Karen Fastrup

Hungerhjerte

I foredraget fortæller Karen Fastrup om sin nye roman og om det at skrive om sit eget liv i romanform – mens det leves. Hun fortæller åbent om den vanskelige skriveproces og om sygdommen borderline, som romanen beskriver, men også om den barndom og opvækst, hun tegner et billede af i Hungerhjerte – og om hvordan hun i det hele taget har arbejdet med at omforme sit eget liv og sin sygdom til litteratur.

Anmelderne skriver om Hungerhjerte:

★★★★★ “Karen Fastrup skriver om sindssygdom, så man kan mærke det på egen krop. Men især skriver hun om at være menneske, og det gør hun fremragende.” – Politiken

“HUNGERHJERTE er svær at slippe […] en pageturner af et erindringsværk” – Information

“Hjerteskærende læsning […] HUNGERHJERTE er en nutidig pendant til klassiske sindssygdomsværker som HINSIDES af Helga Johansen og GLASKLOKKEN af Sylvia Plath – og det er flot litterært selskab” – Litteratursiden

★★★★★ Dagbladenes Bureau

★★★★★ Nordjyske
Forespørg på dette foredrag

Forfatterskabet

I dette foredrag fortæller Karen Fastrup om hele sit forfatterskab, der tæller seks romaner. Hovedfokus vil være på den nye roman Hungerhjerte, men hun fortæller også om de træk og linjer, der løber gennem hele forfatterskabet: En stor interesse for det psykologiske, for relationerne mellem mennesker, især mellem elskende og mellem forældre og børn – samt om form og sprog. Og om de overvejelser hun gør sig som oversætter: Hvordan indfanger man en anden forfatters særlige sprogtone og rytme? Især ved hjælp af musikalitet og empati.


Forespørg på dette foredrag

Borderline

Karen Fastrup fortæller åbent om det chok, det var at blive syg og få en meget stigmatiseret diagnose. Om hvordan det er pludselig at befinde sig på psykiatriske afdelinger, om smerten og skammen – og om hvordan hun kæmpede sig ud af sygdommen og blev rask. Hun fortæller også om sine personlige erfaringer med, hvad der fungerer godt og mindre godt ved vores psykiatriske system. Karen Fastrup lider ikke længere af borderline, men det er vigtigt for hende at arbejde for aftabuisering af den sygdom og af psykiske lidelser generelt.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Karen Fastrup

Referencer:

"Vi havde på Christianshavns Bibliotek den bedste oplevelse med at booke og afholde foredrag med Karen Fastrup. Karen var utrolig nem at kommunikere med og hun mødte op i en aura af afslappet professionalisme. Karen havde et nærvær på scenen der rakte helt ned på bagerste række!! Hun fortalte medrivende men samtidig med meget humor og ro om et meget personligt emne. Karen gjorde et dybt og insisterende ærligt indtryk på alle der var til stede ved foredraget og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger."
- Louise Chili, Bibliotekar, Christianshavns bibliotek

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Karen Fastrup holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen blev født i København i 1962 og voksede op i Humlebæk. I 1988 blev Christian Can...
Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun er i dag skønlitterær...
Foredrag med Inger Wolf

Inger Wolf

Allerede som 15-årig gik Inger i gang med sin første roman – en bog om et rockband. Denne endte dog ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere