Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kim Leine

Forfatter og sygeplejerske. Foredrag om eget liv og forfatterskab.
Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.

Sidenhen har han bl.a. udgivet en lang række bøger og modtaget en tilsvarende lang række af priser og anerkendelser, ikke mindst for den Internationale bestseller ”Profeterne i Evighedsfjorden”(2012). Kim Leine har bl.a. har modtaget Bodil og Jørgen Munchs Litteraturpris (2007), Weekendavisens litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Jytte Borbergprisen (2012), De Gyldne Laurbær, Nordisk Råds Litteraturpris, DR Romanpris (2013) og Kronprinsparrets Kulturpris (2018)

Forfatterskabet kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Samtidig giver fortællingerne et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland. I skrivende stund har Kim Leine atter høstet anerkendelse for sin seneste roman ”Efter åndemaneren”, der samtidig også afslutter trilogien om 200 års kolonitid på Grønland.

Forespørg på Kim Leine og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kim Leine

Om mit liv og forfatterskab

I sine foredrag inddrager Kim Leine bl.a. sin egen baggrund som Jehovas Vidne i Norge og senere hen som sygeplejerske i Grønland samtidig med, at han var misbruger – hvordan fik han disse to ting til at hænge sammen? Han fortæller ligeledes om sin genfødsel som forfatter.

Med en personlig og litterær vinkel læser Kim op af sine romaner og svarer gerne på spørgsmål fra tilhørerne. Kim Leine tager udgangspunkt i sin seneste bøger, men også tidligere bøger kan blive inddraget. Efter aftale kan der sættes fokus på bestemte dele af forfatterskabet. Kim fortæller humoristisk om forfatterskabet og livet bag, og høster ikke blot roser for sit forfatterskab, men også for sine foredrag.
Forespørg på dette foredrag

Om mine erfaringer og misbrug

I dette foredrag af Kim Leine beretter han om livet som både sygeplejerske og misbruger.
Hvad førte til Kims misbrug, og hvordan kom han ud af det igen? Gennem foredraget vil Kim gøre brug af sit forfatterskab og sætte sin fortælling ind i en skønlitterær ramme, idet netop litteraturen var hans vej ud af misbruget. Foredraget lægger op til debat om læger og sygeplejersker, der er misbrugere, og som går på arbejde hver dag – både fulde og skæve.

Foredraget henvender sig primært til personale i sundhedsvæsnet, på behandlingscentre og lignende.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Kim Leine

Referencer:

"Det var et rigtig godt Kim Leine foredrag! Det var tydeligt, at det ikke var første gang, han gjorde det, uden at det dog føltes som en gentagelse. Han kunne fange sit publikum!"
- Lene Rasmussen, Stevns Bibliotekerne - Hårlev Bibliotek

"Kim Leine afholdt foredrag i Egedal byens hus i Kokkedal foran en udsolgt sal med 100 publikum. Kim Leine fortalte med stor reflektion og viden om sit eget foredrag, sin nyeste roman om Grønlands historie. Stor spørgelyst fra publikum som Kim Leine besvarede med stor humor og indsigt."
- Maria Kjeldsen, Fredensborg Bibliotekerne

"Kim Leine var yderst spændende, imødekommende og veloplagt. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Det var virkelig en god aften."
- Inger Kaad, Randers Bibliotek

"Kim Leine er en stjerne"
- Søren Willesen, Scleroseforeningen

 

 

Kim Leine - 216,6 KB

 - 90,3 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kim Leine holder.

Foredrag med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undert...
Foredrag med Nauja Lynge

Nauja Lynge

Nauja Lynge er grønlandsk/dansk forfatter, foredragsholder og debattør. Hun er sproguddannet på Hand...
Foredrag med Malene Lei Raben

Malene Lei Raben

Malene Lei Raben (f. 1969), cand.jur., mangeårig leder og specialist i mediebranchen og fhv. adm. di...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere