35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kim Leine

Forfatter og sygeplejerske. Foredrag om eget liv og forfatterskab.
Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”. Sidenhen har han bl.a. udgivet ”Valdemarsdag”, ”Tunu” og ”Profeterne i Evighedsfjorden”, som han bl.a. har modtaget De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris for. I 2015 udkom han med "Afgrunden", som er en fortælling om krig og kærlighed, som han inddrager i sit Kim Leine foredrag "Om mit liv og forfatterskab".

Forfatterskabet kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Samtidig giver fortællingerne et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland.

I sine Kim Leine foredrag inddrager han bl.a. sin egen baggrund som Jehovas Vidne i Norge og senere hen som sygeplejerske i Grønland samtidig med, at han var misbruger – hvordan fik han disse to ting til at hænge sammen? Han fortæller ligeledes om sin genfødsel som forfatter.

Forespørg på Kim Leine og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kim Leine

Om mit liv og forfatterskab

Kim Leine fortæller om sin baggrund som Jehovas Vidne i Norge, incestoffer, misbruger, sygeplejerske og om genfødslen som forfatter. Med en personlig og litterær vinkel læser Kim op af sine romaner og svarer gerne på spørgsmål fra tilhørerne. I dette Kim Leine foredrag inddrager han desuden sin bog, romanen ”Rød mand/sort mand” (udkom 1. marts 2018) som er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland i 1728, om præsten Hans Egede og åndemaneren Appulotoq, om vældige naturkræfter, død, druk og ondskab, om mødet mellem to kulturer, om fædre og sønner, og to mænd, der kæmper om en drengs sjæl, og de djævle, der driver os mod døden og fortabelsen eller forklarelsen.
Forespørg på dette foredrag

Om mine erfaringer med misbrug

I dette Kim Leine foredrag beretter han om livet som både sygeplejerske og misbruger. Hvad førte til Kims misbrug, og hvordan kom han ud af det igen? Gennem foredraget vil Kim gøre brug af sit forfatterskab og sætte sin fortælling ind i en skønlitterær ramme, idet litteraturen var hans vej ud af misbruget. Foredraget lægger op til debat om læger og sygeplejersker, der er misbrugere, og som går på arbejde hver dag - både fulde og skæve.

Foredraget henvender sig primært til personale i sundhedsvæsnet, på behandlingscentre og lignende.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Kim Leine

Referencer:

"Det var et rigtig godt Kim Leine foredrag! Det var tydeligt, at det ikke var første gang, han gjorde det, uden at det dog føltes som en gentagelse. Han kunne fange sit publikum!"
- Lene Rasmussen, Stevns Bibliotekerne - Hårlev Bibliotek

"Kim Leine afholdt foredrag i Egedal byens hus i Kokkedal foran en udsolgt sal med 100 publikum. Kim Leine fortalte med stor reflektion og viden om sit eget foredrag, sin nyeste roman om Grønlands historie. Stor spørgelyst fra publikum som Kim Leine besvarede med stor humor og indsigt."
- Maria Kjeldsen, Fredensborg Bibliotekerne

"Kim Leine var yderst spændende, imødekommende og veloplagt. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Det var virkelig en god aften."
- Inger Kaad, Randers Bibliotek

"Kim Leine er en stjerne"
- Søren Willesen, Scleroseforeningen

 

 

Kim Leine - 216,6 KB

 - 90,3 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kim Leine holder.

Foredrag med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undert...
Foredrag med Nauja Lynge

Nauja Lynge

Nauja Lynge er grønlandsk/dansk forfatter, foredragsholder og debattør. Hun er sproguddannet på Hand...
Foredrag med Malene Lei Raben

Malene Lei Raben

Malene Lei Raben (f. 1969), cand.jur., mangeårig leder og specialist i mediebranchen og fhv. adm. di...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere