Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kim Sjøgren

Professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium. Foredrag om klassisk musik.
Kim Sjøgren har siden han var 3 år spillet violin, og da han var 12 år, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Debutkoncerten fandt sted, da Kim var 17 år, og tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig - den yngste i kapellets historie. Siden februar 2004 har han været professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.

Kim har igennem årene modtaget adskillige priser - bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris og Musikanmelderens kunstnerpris. Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter såsom Beethoven, Brahms, Tjaikovskij, Sibelius en lang række koncertstykker og sonater plus diverse kammermusikværker.

Kim har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV, og har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan. Han har desuden komponeret musik til film og teater.

Forespørg på Kim Sjøgren og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kim Sjøgren

FN’s 17 verdensmål

Kim Sjøgren blev i 2021 under pandemiens hærgen bedt om at komponere musik til FN’s 17 verdensmål - det resulterede i et samarbejde med hans egen 18 årige søn Niclas som med sine rødder i et et mere ungdommeligt tonesprog udfordrede farens klassiske tradition og tilgang. Det blev et frugtbart møde mellem to generationer og 17 tidløse kompositioner så dagens lys!

Et mix mellem ungt og gammelt, stilarter og genre - et merge mellem den elektroniske og akustiske musik. Sammen opfører de værkerne og fortæller samtidig om værkernes tilblivelse og verdensmålene på en medrivende og oplysende måde.
Publikum vil kunne blive inddraget i at lære en nyskrevet sang skrevet til verdensmål nr. 3 “sundhed og trivsel”

Varighed halvanden time + evt. pause.
Forespørg på dette foredrag

Violinens fantastiske historie

I ca. 1550 blev det lille instrument, som vi i dag kender som violinen opfundet i Italien. Siden har den taget verden med storm, og er efter klaveret, det instrument, som der er skrevet flest værker til.

De seneste 63 år har Kim Sjøgren haft violinen, som sit virke. Han startede som 3. årig, blev optaget på konservatoriet som kun 12 årig (med kulturministerens særtilladelse) og blev koncertmester i det Kongelige Kapel som 22 årig. Dette foredrag handler dog ikke om Kims rejse gennem musikken, men hans trolige følgepartner på rejsen – violinen og dens fantastiske historie. Dens indtog i de fineste palæer i Frankrig og Rusland, i de landligste bondestuer, og på de hotteste jazzklubber i New York og København.

Hør om Stradivarius, om virtuosen og komponisten Paganini, og hør en gang om du kan høre forskellen på en dyr og en billig violin. Men ikke mindst: hør Kim Sjøgren, professor i violin, spille nogle af de smukkeste og vigtigste stykker, fra violinens historie. Velbekomme!


Forespørg på dette foredrag

Foredrag med Kim Sjøgren

Kim Sjøgrens foredrag indeholder en god portion humor og små anekdoter. Tidligere har han lavet shows med adskillige kunstnere som bl.a. Tommy Kenter, Thomas Mørk og Anders Anfeldt Rønne og senest et solo show. Kims repertoire spænder over de store klassiske værker til populære hits, folkemusik, jazz og evergreens.

Foredrag med Kim Sjøgren:

- En aften med Kim Sjøgren er et foredrag om livet i graven – altså orkestergraven - på det kongelig teater og om Kim Sjøgrens liv i musikken.
- Et foredrag med musik og sjove anekdoter fra Kim Sjøgrens karriere som klassisk violinist koncertmester ved det kongelig teater og professor samt hans 25 år som entertainer.
- Et foredrag om mysteriet og gåden om de gamle violiner.
- Et foredrag med sang og kærligheden til den danske sangskat.
- Et foredrag om mødet og samspillet med mange store musikprofiler som for eksempel Anne Sofie Mutter, Svend Asmussen m.fl.
- Et foredrag om tilværelsen i al almindelighed.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Kim Sjøgren

Referencer: 

"Det var et helt forrygende festligt fornøjeligt indslag. Kim ramte i den grad sit publikum, som var ældre damer. Han tog sig også tid til at tale med publikum. Kun rosende ord"
- Lone Nielsen, Knipling i Danmark 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kim Sjøgren holder.

Foredrag med Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har fra 2002 til 2018 været fuldtidsansa...
Foredrag med Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt er komponist, forsanger og guitarist, tidligere i Big Fat Snake. Han har også udgi...
Foredrag med Peter Vuust

Peter Vuust

Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere...
Foredrag med Leif Sylvester

Leif Sylvester

Leif er en mand med mange kunstneriske talenter. Han er både skuespiller, musiker, kunstmaler, grafi...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere