Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kjeld Holm

Teolog, mag.art i idehistorie. Foredrag om teologi, filosofi og politik.
Kjeld Holm er født i 1945. Kjeld er teolog, men også mag.art i idehistorie. Han har været gymnasie- og universitetslærer, og var fra 1974 sognepræst, indtil han i 1994 blev biskop over Aarhus Stift. Han har desuden været formand for Den danske Præsteforening, Nævnet for Etnisk Ligestilling, Seminarierådet, Danmarks Pædagogiske Universitet og Institut for Menneskerettigheder.

Kjeld er forfatter til en række bøger, bl.a. om sit venskab med Johannes Sløk, to meget læste erindringsbøger, en bog sammen med Steen Hildebrandt og en debatbog: ”Replikker til tiden”.
Dertil har han skrevet mange artikler og bidrag til antologier.

Forespørg på Kjeld Holm og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kjeld Holm

Særarrangement

Kjeld Holm vil i samarbejde med Apperaat, en kunstnerduo fra Aarhus, præsentere den populære film ”Biskop Emeritus Kjeld Holm om Kjeld Holm”, som Apperaat har produceret.

Filmen giver et indblik i Kjeld Holms liv fra barndom til nu. Den tegner et personligt portræt fyldt med viden og visdom, hvor publikum vil blive inddraget i diverse anskuelser, betragtninger og anekdoter fra Kjeld Holms spændende liv.

Arrangementet indledes af Apperaat, som fortæller om filmens præmisser og ikke mindst mødet med Kjeld Holm, hvorefter filmen vises. Til sidst er der mulighed for dialog mellem publikum, Kjeld Holm og Apperaat.

Efter arrangementet vil der være mulighed for at få signeret bøger og købe eksemplarer af Kjeld Holms forfatterskab samt Apperaats seneste musikalbum.

Filmens varighed: ca. 45 min.
Arrangementets varighed i alt inkl. film: ca. 1 time og 15 min.
Forespørg på dette foredrag

Træk af erindringen etik

Med baggrund i sin bog, Misklang og samklang - træk af erindringens etik fortæller Kjeld Holm om de mennesker og forhold, der til stadighed forpligter og er formende for tilværelsen. En fortælling, der lever af erindringen om historier og personer og udfolder sig poetisk, og som lever af fortællingens vigtigste opgave - at ophæve hjemløsheden og give mennesket et sted at være hjemme.
Forespørg på dette foredrag

Mennesker på min vej

Kjeld Holm fortæller med baggrund i sine to erindringsbøger, ”Åbne døre” og ”Man lever af det, man får skænket” om sit møde med en række karismatiske personer, der både formede ham og samtiden. Kendte som ukendte – fra lærere i skolen og på universitet til politikeren Svend Auken.
Forespørg på dette foredrag

Mennesket er en misforståelse – mit venskab med Johannes Sløk

Om en af sidste århundredes største tænkere og formidlere.
Johannes Sløk og Kjeld Holm var nære venner i mere end 30 år, og dermed har Kjeld Holm alle forudsætninger for at fortælle, hvad der var Sløks anliggende med sin tænkning og store forfatterskab.
Forespørg på dette foredrag

Menneskerettigheder eller den nødvendige humanisme

Om nødvendigheden af verdenssamvittighed og verdensborgerskab.
Menneskerettigheder er både udskældte og synes dog uundværlige for en verdensorden. Kjeld Holm vil fortælle om deres historie. Hvordan de blev til efter 2. verdenskrig, men også deres kilder – fra den græske oldtid og Gamle Testamente til den amerikanske uafhængighedserklæring og en franske revolution.
I dag fremtår de som både et ”arbejdsredskab” for politikere og et håb for verden.
Forespørg på dette foredrag

Religion og politik

Er religion inderlighed eller en etisk forpligtelse til at forandre, hvad der kan og skal forandres? Både politik og religion har med forholdet til medmennesket at gøre. På trods af dette har det været en udbredt holdning, at de to skal holdes strengt adskilte. Kjeld Holm vil argumentere for, at der imidlertid kan være tale om en gensidig inspiration. Han vil knytte til ved teologer og tænkere som Paul Tillich, Hal Koch, K. E. Løgstrup og politikeren Svend Auken.
Forespørg på dette foredrag

Uddannelse og dannelse

Om skolens fremtid og moderne menneskers selvforståelse. Kjeld Holm vil skildre den danske skoles udvikling og redegøre for de forandringer, den har undergået, forandringer, der var nødvendiggjort af et samfund i forandring, men hvor der også blev mistet en dannelsesdimension, og hvor Grundtvigs unikke skoletanker ind imellem synes langt væk.
Forespørg på dette foredrag

Søren Kierkegaard

- til anfægtelse og modsigelse.
Kjeld Holm har levet med det kierkegaardske univers i næsten 50 år, og han vil skildre, hvordan denne livsrejse har ændret ham selv, men også ændret hans syn på Kierkegaard, for hvor blev medmennesket og glæden af i Kierkegaards tænkning?
Forespørg på dette foredrag

De store Århus-teologer

Om at have kendt og lært af P. G. Lindhardt, K. E. Løgstrup og Johannes Sløk. Kjeld Holm har kendt dem alle tre og lært af dem. De har påvirket ham på hver deres måde. Lindhardt i sit opgør med naiv fromhed, K. E. Løgstrup ved at sætte etiske grundproblemer i højsædet og fastholde en sammenhæng mellem kristendom og humanisme. Sløk ved sin påpegning af en tilværelsens meningsløshed og en forsoningsmulighed med denne.
Forespørg på dette foredrag

Tage Skou-Hansen

– en digter og hanen digter og hans værk i et forandret Danmark.
Kjeld Holm vil analysere Skou-Hansens store forfatterskab fra ”De nøgne træer” fra 1957 til ”Indhentet af erindring” fra 2013. Det skildrer nogle grundlæggende eksistensvilkår, men viser også, hvordan disse antager bestandig nye skikkelser i takt med, at verden og samfundet ændrer sig.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Kjeld Holm

Referencer: 

"Relevant emne og Kjeld Holm kunne løbende fange og fast holde tilhørerens opmærksomhed og tilpasse foredraget til deltagerne."
- Anders Munthe, Engdalskolen

"Meget engageret og vedkommende foredrag med fine og skarpe kommentarer til vort nuværende samfund."
- Mogens Øster, Meningshedsråd

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kjeld Holm holder.

Foredrag med Tor Nørretranders

Tor Nørretranders

Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske....
Foredrag med Iben Krogsdal

Iben Krogsdal

Forfatter og tidligere religionsforsker. Foredrag om moderne salmedigtning, fællessang og tro/eksist...
Foredrag med Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen er født i 1941 i København. Han er uddannet teolog fra Købehavns Universitet i ...
Foredrag med Johan Peter Uldall Fynbo

Johan Peter Uldall Fynbo

Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere