35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kristian Leth

Forfatter og musiker. Foredrag om kreativitet, åndelighed og innovation.
Kristian Leth er forfatter og musiker. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2002, og debuterede med digtsamlingen ”Land” i 2002. Kristian er forsanger i The William Blakes, producer for Oh Land, Pernille Rosendahl, L.I.G.A. og Søren Huss og DMA-vindende musiker. I 2014 vandt han bl.a. verdens største radiopris Prix Italia samt DRs Sprogpris for sin serie om Wagners Ring.

Kristian holder foredrag om public service, kreativitet, skabelsesprocessen og ideudvikling, og har bl.a. holdt foredrag for Region Nordjylland, Aarhus Universitet, Danmarks Radios chefkonference, Roskilde Festival, Rytmisk Musikkonservatorium, Dansk musiklærerforening og mange flere.

Udover at lave musikradio, dokumentarer, aktualitetsprogrammer og talkshows for P1, P2, P3, P6, Radio 24syv og Radio Klassisk har Kristian også medvirket i film som ”Min søsters børn i Ægypten”, ”Midsommer” og ”Små ulykker”.

Forespørg på Kristian Leth og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kristian Leth

HÅB - Et forsvar for fremtiden

Foredraget, som bygger på bogen af samme navn, handler om, at vi skal skifte fremtidens frygt ud med håb. Nutidens aviser, tv og hjemmesider fylder os med historier om klima, terror og pandemier. Alle har et take på, hvordan verden snart ender - eller i det mindste forværres dramatisk. Det er nærmest umoderne at håbe og tro på fremtiden.

Men hvorfor er det sådan? Er fremtidsfrygt noget unikt for denne tid? Og er den egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Hvad gør den ved os? Og hvad gør det ved vores børn, at de vokser op i det, mange tror er en undergangstid?

Dette er nogle af de spørgsmål, som Kristian vil komme omkring i foredraget. På baggrund af en analyse af dommedag, vil han fortælle, hvorfor vi egentlig har grund til at være mere optimistiske nu end nogensinde før. En poetisk, personlig og konkret fortælling om, hvorfor vi må og skal udskifte frygt med håb.
Forspørg på dette foredrag

Videnskab og tro - historien om alting

I 2016 udkommer "Historien om alting", som er en bog Kristian Leth har skrevet med evolutionsbiologen Eske Willerslev. Vi lever i en del af verden, hvor vi tror, at videnskab kan besvare alt, og at åndelighed er noget, der hører fortiden til. Men sandheden er, at vi alle sammen tror - og at videnskaben lyser med en lygte ud i en kæmpe verden af mørke og uvished. Det er ikke dårligt, og at tro at alt det uklare og uforståelige skal afskaffes, gør vores liv mere besværlige, ikke mindre. Men hvorfor tror vi sådan noget? Hvem fandt på ideen om, at rationalitet ikke kan leve side om side med spiritualitet?

En rejse fra menneskehedens vugge, op igennem mange hundrede af tusinder af år med et fungerende magisk og okkult verdensbillede, og op til de sidste 1000 års udvikling af en verdensfjern og moderne fortælling om bevidsthed, kultur, individ og hjerne.
Forspørg på dette foredrag

Album 2015 - den ny public service-virkelighed

Kristian Leth lavede sammen med Informations Ralf Christensen i et par år programmet ‘Album’ for DR P6Beat. Men programmet blev lukket trods masser af downloads og dedikerede fans. De to søgte 110.000,- men fik ca. 125.000,- ind på en måned via crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter. Det er første gang i Danmark, at det er lykkedes at finansiere et radioprogram via lytternes egne bidrag. Lige nu går det uafhængige Album sin sejrsgang med over 320.000 lytninger og anmeldelser i bl.a. Politiken som “noget af det bedste radio” - samt førstepladsen på iTunes podcast-download. Hvorfor lykkedes dette program - der blev dømt for smalt af DR - med en folkelig indsamling? Hvad siger det om publikums forventninger til medierne? Og hvilken retning udstikker det for #dkmedier, for radio og for aviserne?

Kristian Leth vil dele sine erfaringer og fortælle om den nye virkelighed. Inklusiv; et opgør med målgruppe-tanken der lige nu har frosset de største mediehuses kreative årer; en redegørelse for hvorfor public service i Danmark ofte er mere følsom over for brugertal end kommercielle producenter; en brugbar beskrivelse af de umulige unge brugere, som er vokset op med en fod i manko’en.
Forspørg på dette foredrag

Album 2015 LIVE (m. Ralf Christensen)

Cohen, Bowie, Fleetwood, Beatles, Jackson etc. Vi opfører Album live, hvilket vil sige, at vi gennemgår et af verdens bedste albums foran et publikum. Album 2015 er blevet hørt mere end 320.000 gange via iTunes. Programmet er sådan cirka det mest succesfulde musikpodcast i Danmark, og er opfundet og produceret af musikredaktør på Information Ralf Christensen og Kristian Leth. Arrangementet har fyldt Bremen Teatret, og er blevet opført i hele Danmark. Publikum kan være med til at vælge aftenens album, som så bliver spillet fra ende til anden, afbrudt af de bedste historier, de saftigste detaljer, de klogeste anekdoter om de moderne helte - musikerne bag vores yndlingsværker.

Det var omkring 3 timer, og er både underholdende, sjovt og inkluderende. Publikum bliver spurgt om input, og deres reaktioner ændrer Album LIVE, så det aldrig er en gentagelse. Efter showet kan værterne DJ’e med dansemusik fra hele verden og alle årstal mod ekstra honorar.
Forspørg på dette foredrag

Wagners Ring - en myte, en gåde, en opera

Nibelungens Ring er et af de mest diskuterede og beskrevne værker i historien. Richard Wagner satte sig for at lave en myte til vor tid, en uforglemmelig og evig historie om de uforståelige ting, der driver mennesket: Kærlighed, håb, smerte, død og liv. Men værket er samtidig blevet forbundet med både nazisme og bedaget romantik, med indviklede værk-tolkninger og med Wagners biografi.
Kristian Leth lavede i 2013 den internationale, anerkendte og prisvindende serie ‘Wagners Ring’, hvor han udlagde værket som et mysterium og en fortælling, mere end et svært og indviklet værk.

I dette foredrag dykker han ned i Wagners hovedværk, og giver alle - både Wagner-fans og nybegyndere - en fornemmelse af, at Ringen også klinger i deres indre landskab.
Forspørg på dette foredrag

Den kreative proces - håndgribelige teknikker og myte-aflivning

Kristian Leth har på ca. 10 år udgivet 8 plader og 3 bøger, produceret et utal af radioprogrammer og TV-programmer, skrevet operaer og artikler, produceret og skrevet hits for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl og mange andre. Han har undervist på Musik-konservatorier, udviklet computerspil og lavet interaktiv underholdning. Han er gift og har tre børn, det første fik han, da han var 23.
Men hvordan omsætter man kreativitet til output? Hvordan overlever man alle myterne omkring, hvor indviklet og magisk det er at være kreativ? Hvordan får man omsat sine ideer til noget reelt? Hvordan manifesterer man det, man gerne vil i denne verden?

Kristian Leth deler sine erfaringer, sine oplevelser i mange kreative situationer med store kunstnere og giver konkrete værktøjer og teknikker - der virker.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Kristian Leth

Referencer: 

"Fremragende. Hverken mere eller mindre. Inspirerende og veloplagt. Vi kunne have lyttet til Kristian i timevis"
- Jens Arnborg, Discovery Media Denmark

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere