Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kristian Leth

Forfatter og musiker. Foredrag om kreativitet, åndelighed og innovation.
Kristian Leth er forfatter og musiker. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2002 og debuterede med digtsamlingen ”Land” i 2002. Kristian er forsanger i The William Blakes, producer for Oh Land, Pernille Rosendahl, L.I.G.A. og Søren Huss og DMA-vindende musiker. I 2014 vandt han bl.a. verdens største radiopris Prix Italia samt DRs Sprogpris for sin serie om Wagners Ring.

Kristian Leth foredrag handler om public service, kreativitet, skabelsesprocessen og ideudvikling, og han har bl.a. holdt foredrag for Region Nordjylland, Aarhus Universitet, Danmarks Radios chefkonference, Roskilde Festival, Rytmisk Musikkonservatorium, Dansk musiklærerforening og mange flere.

Udover at lave musikradio, dokumentarer, aktualitetsprogrammer og talkshows for P1, P2, P3, P6, Radio 24syv og Radio Klassisk har Kristian også medvirket i film som ”Min søsters børn i Ægypten”, ”Midsommer” og ”Små ulykker”.

Forespørg på Kristian Leth og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kristian Leth

Håb - Et forsvar for fremtiden

Dette Kristian Leth foredrag er et helhjertet forsvar for håbet og en veldokumenteret afvisning af den dommedag, medierne fortæller os er på vej. Baseret på Leths bog af samme navn, er foredraget underbygget igennem masser af data og interviews med internationale videnskabsmænd og eksperter, som sagligt argumenterer for, at vi skal mane frygten i jorden. Kristian Leth forklarer hvorfor vi egentlig burde være mere optimistiske nu, i denne tid, end nogensinde før.
Vi mennesker har altid forudsagt verdens nært forestående undergang. I dag fylder klima, terror og pandemier aviser og tv og hjemmesider, og alle har hver deres take på, hvordan verden snart ender eller i det mindste undergår katastrofale forandringer. Det er blevet umoderne at håbe og tro på, at det kan være anderledes. Optimisme er naivt. Det er uncool at være entusiastisk, når det kommer til fremtiden.
Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi mennesker altid frygtet fremtiden? Og er det egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Eller mindre? Og hvad gør det ved os som mennesker, at have frygten som grundtone i livet?
Forespørg på dette foredrag

Historien om det hele - et foredrag om videnskab, magi og tro

“Kan man være et moderne oplyst menneske og samtidig tro på magi, guder og alt det, vi ikke kan bevise?”
Dette Kristian Leth foredrag er fyldt med fortællinger om magi, tro, videnskabens historie og alt det, vi går rundt og tror, vi ved. En narrativ rejse tilbage til lang tid før vores histories begyndelse. Til dengang mennesket som vi kender det opstod, og samtidig en overraskende gengivelse af det overnaturliges oprindelse.
Historien om det hele’ er titlen på den bog, der i 2016 gav anledning til en - i Danmark - sjælden diskussion af videnskabens begrænsninger og troens validitet. Bogen er skrevet af Kristian Leth og evolutionsbiolog Eske Willerslev, og den strøg ind på førstepladsen på Bestsellerlisten og blev på top 10 i over et halvt år.

Bogen indeholder både Willerslevs fortællinger om videnskabens store mørke pletter og egne oplevelser med ritualer samt Kristian Leths fortællinger om videnskabens historie og virkelig oplevet magi i Haitis voodoo-besættelser, i Papua Ny Guineas regnskov og midt ude i Grib Skov.
Litteratursiden skrev at bogen er “et lidenskabeligt forsvar for et åbent og rummeligt verdenssyn, hvor magi og videnskab eksisterer side om side.”
Forespørg på dette foredrag

Album 2015 - den ny public service-virkelighed

Kristian Leth lavede sammen med Informations Ralf Christensen i et par år programmet ‘Album’ for DR P6Beat. Men programmet blev lukket trods masser af downloads og dedikerede fans. De to søgte 110.000,- men fik ca. 125.000,- ind på en måned via crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter. Det er første gang i Danmark, at det er lykkedes at finansiere et radioprogram via lytternes egne bidrag. Lige nu går det uafhængige Album sin sejrsgang med over 320.000 lytninger og anmeldelser i bl.a. Politiken som “noget af det bedste radio” - samt førstepladsen på iTunes podcast-download. Hvorfor lykkedes dette program - der blev dømt for smalt af DR - med en folkelig indsamling? Hvad siger det om publikums forventninger til medierne? Og hvilken retning udstikker det for #dkmedier, for radio og for aviserne?

Kristian Leth vil dele sine erfaringer og fortælle om den nye virkelighed. Inklusiv; et opgør med målgruppe-tanken der lige nu har frosset de største mediehuses kreative årer; en redegørelse for hvorfor public service i Danmark ofte er mere følsom over for brugertal end kommercielle producenter; en brugbar beskrivelse af de umulige unge brugere, som er vokset op med en fod i manko’en.
Forespørg på dette foredrag

Album 2015 LIVE (m. Ralf Christensen)

Cohen, Bowie, Fleetwood, Beatles, Jackson etc. Vi opfører Album live, hvilket vil sige, at vi gennemgår et af verdens bedste albums foran et publikum. Album 2015 er blevet hørt mere end 320.000 gange via iTunes. Programmet er sådan cirka det mest succesfulde musikpodcast i Danmark, og er opfundet og produceret af musikredaktør på Information Ralf Christensen og Kristian Leth. Arrangementet har fyldt Bremen Teatret, og er blevet opført i hele Danmark. Publikum kan være med til at vælge aftenens album, som så bliver spillet fra ende til anden, afbrudt af de bedste historier, de saftigste detaljer, de klogeste anekdoter om de moderne helte - musikerne bag vores yndlingsværker.

Det varer omkring 3 timer, og er både underholdende, sjovt og inkluderende. Publikum bliver spurgt om input, og deres reaktioner ændrer Album LIVE, så det aldrig er en gentagelse. Efter showet kan værterne DJ’e med dansemusik fra hele verden og alle årstal mod ekstra honorar.
Forespørg på dette foredrag

Wagners Ring - en myte, en gåde, en opera

Nibelungens Ring er et af de mest diskuterede og beskrevne værker i historien. Richard Wagner satte sig for at lave en myte til vor tid, en uforglemmelig og evig historie om de uforståelige ting, der driver mennesket: Kærlighed, håb, smerte, død og liv. Men værket er samtidig blevet forbundet med både nazisme og bedaget romantik, med indviklede værk-tolkninger og med Wagners biografi.
Kristian Leth lavede i 2013 den internationale, anerkendte og prisvindende serie ‘Wagners Ring’, hvor han udlagde værket som et mysterium og en fortælling, mere end et svært og indviklet værk.

I dette Kristian Leth foredrag dykker han ned i Wagners hovedværk, og giver alle - både Wagner-fans og nybegyndere - en fornemmelse af, at Ringen også klinger i deres indre landskab.
Forespørg på dette foredrag

Den kreative proces - håndgribelige teknikker og myte-aflivning

Kristian Leth har på ca. 10 år udgivet 8 plader og 3 bøger, produceret et utal af radioprogrammer og TV-programmer, skrevet operaer og artikler, produceret og skrevet hits for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl og mange andre. Han har undervist på Musik-konservatorier, udviklet computerspil og lavet interaktiv underholdning. Han er gift og har tre børn, det første fik han, da han var 23.
Men hvordan omsætter man kreativitet til output? Hvordan overlever man alle myterne omkring, hvor indviklet og magisk det er at være kreativ? Hvordan får man omsat sine ideer til noget reelt? Hvordan manifesterer man det, man gerne vil i denne verden?

I dette Kristian Leth foredrag deler han sine erfaringer, sine oplevelser i mange kreative situationer med store kunstnere og giver konkrete værktøjer og teknikker - der virker.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Kristian Leth

Referencer: 

"Fremragende. Hverken mere eller mindre. Inspirerende og veloplagt Kristian Leth foredrag. Vi kunne have lyttet til Kristian i timevis"
- Jens Arnborg, Discovery Media Denmark

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kristian Leth holder.

Foredrag med Claus Buhl

Claus Buhl

Claus Buhl er forfatter, virksomhedsrådgiver og fordragsholder, og har en Ph.D fra Copenhagen Busine...
Foredrag med Peter Ettrup Larsen

Peter Ettrup Larsen

Peter Ettrup Larsen blev især et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i DR’s underholdningsp...
Foredrag med Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen (f.1973) er filosof, forfatter, dramatiker, foredragsholder og ivrig debattør i a...
Foredrag med Thomas Bolander

Thomas Bolander

Thomas Bolander, ph.d., er professor på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), hvor han forsker i kuns...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere