Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Lars Hovbakke Sørensen

Kommentator, forfatter og foredragsholder. Foredrag om Europa, historie og politik.
Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik samt andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Lars har skrevet adskillige bøger og artikler, og er adjunkt og ph.d ved Professionshøjskolen Absalon og har tidligere også undervist ved bl.a. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Nordisk Journalistcenter og Danmarks Journalisthøjskole. I sine foredrag formår Lars at give en særlig vinkel, som passer til det aktuelle publikum.

I foråret 2014 fik: "En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag" Statens Kunstfonds pris for litteratur. De skrev bl.a. følgende om værket: "Det er en helt enestående præstation. Den giver ligeså meget plads til Yngre Bronzealder som til Valdemar d. 1 og Danmark i 2. verdenskrig. Lars Hovbakke Sørensen behersker danmarkshistorien ned til mindste detalje og med et overblik og et udblik, der imponerer. Fremstillingen er ny, derved at den søger at forklare – et yndlingsord i bogen – det, der sker i Danmark med, hvad der sker i resten af Europa."

Forespørg på Lars Hovbakke Sørensen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Lars Hovbakke Sørensen

Danmark og vores svenske broderfolk i 500 år

I 2023 er det 500 siden, at Sverige frigjorde sig endegyldigt fra Kalmarunionen med Danmark. Det moderne Sverige, som udviklede sig i kølvandet af frigørelsen, kom på mange måder til at minde om Danmark. Men der var også en række markante forskelle. I foredraget hylder Lars Hovbakke Sørensen forskellene og lighederne mellem danskerne og svenskerne i anledning af det moderne Sveriges 500-års fødselsdag.
Forespørg på dette foredrag

Rusland, Ukraine og Europa – fra vikingetiden til i dag

De områder, som i dag udgør Rusland og Ukraine har gennem de seneste 1300 år spillet en afgørende rolle i Europas historie. I foredraget sætter Lars Hovbakke Sørensen den aktuelle situation i Rusland og Ukraine ind i en større historisk sammenhæng og fortæller, hvordan forholdene i disse områder har udviklet sig og påvirket det øvrige Europa – fra vikingetiden til i dag.

Vi begynder med Kyiv-riget, som blev grundlagt af svenske vikinger i 800-tallet, og bevæger os op igennem historien over Mongolstormen i 1200-tallet, udviklingen af det moderne Rusland i de efterfølgende århundreder, Den Russiske Revolution i 1917 og Sovjet-tiden og frem til i dag.

Foredraget tager afsæt i Lars Hovbakke Sørensens nyeste historiske værk: Europas historie – fra oldtiden til i dag.
Forespørg på dette foredrag

Dronning Margrethe – 50 år på tronen

Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den hidtil næstlængst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4.

I foredraget vil Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa.

Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han løbende vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.
Forespørg på dette foredrag

Europas historie – i et globalt perspektiv

Lars Hovbakke Sørensen er aktuel med en ny stor bog: Europas historie fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2020). Det nye og spændende ved denne bog er, at den fokuserer på, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt.

Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie. Lars Hovbakke Sørensen holder foredrag om mange forskellige emner inden for Europas historie.

Send en forespørgsel, og foredraget vil blive skræddersyet jeres ønsker og behov.
Forespørg på dette foredrag

En europæisk Danmarkshistorie

Lars Hovbakke Sørensens bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag, som i foråret 2014 blev premieret af Statens Kunstfond som én af de fire bedste bogudgivelser i Danmark, adskiller sig fra tidligere danmarkshistorier ved hele tiden at forklare udviklingen i Danmark ud fra udviklingen i det øvrige Europa. Ved at anlægge denne bredere europæiske vinkel når Lars Hovbakke Sørensen frem til en række nye fortolkninger af kendte, centrale begivenheder i Danmarks historie.

Lars Hovbakke Sørensen holder foredrag om mange forskellige emner inden for Danmarkshistorien.

Send en forespørgsel, og foredraget vil blive skræddersyet jeres ønsker og behov.
Forespørg på dette foredrag

Slagsbrødre eller broderfolk? – om vores forhold til svenskerne og vores andre naboer i Norden

I medierne bliver de andre nordiske lande ofte fremhævet som ”de lande, vi normalt sammenligner os med”. Men er det nu også rigtigt, at vi har mere til fælles med vore nordiske ”broderfolk” end med hollænderne, tyskerne og franskmændene?

Ofte ser de ledende politikere i de nordiske lande meget forskelligt på tingene. Der har i de seneste år for eksempel været voldsom strid om politikken over for flygtninge og indvandrere. Og emner som miljø- og energipolitik fører også til skarpe meningsudvekslinger mellem de nordiske politikere. Ligner vi ikke hinanden så meget i Norden, som vi går og tror? Hvorfor har danskere, islændingene og nordmænd så forskellige holdninger til det europæiske samarbejde i EU? Og hvorfor fyger beskyldningerne gennem luften, når danske og svenske politikere diskuterer den aktuelle flygtningepolitik?

Lars Hovbakke Sørensen stiller skarpt på forholdet mellem de nordiske lande. Hvad er forklaringen på, at vi ofte ser vidt forskelligt på tingene, på trods af vores fælles historiske og kulturelle arv og vores mange fælles traditioner, f.eks. med hensyn til udformningen af demokratiet og velfærdsstaten? Er forskellene eller lighederne mellem de nordiske lande størst? Er vi slagsbrødre eller broderfolk?
Forespørg på dette foredrag

Julens historie

Julen har været fejret på mange forskellige måder i tidens løb. Men hvornår er vores nuværende juletraditioner opstået? Og hvor mange af dem er egentlig specielt danske? Og hvor mange af dem stammer i virkeligheden fra andre lande? Og hvorfor og hvornår har vi taget de forskellige traditioner til os. Lars Hovbakke Sørensen belyser i sit foredrag en række af de vigtigste juletraditioner og deres historie: juletræet, salmerne, julekalenderen, adventskransen, gaverne, julenissen, julemanden osv. Samtidig vil han belyse, hvordan sammenhængen er mellem juletraditionernes udvikling og den generelle Danmarks- og Europahistorie.

Foredraget er velegnet til ethvert hyggeligt julearrangement i november eller december, hvor man ønsker at sætte tilhørerne i den rette julestemning og samtidig give dem en ny viden og et nyt perspektiv på vores ”gamle jul”.
Forespørg på dette foredrag

Kongehuset – fortid eller fremtid?

I løbet af seneste 100 år har de kongeliges rolle i Danmark ændret sig markant. Kongerne/dronningerne er gået fra at være politiske ledere til at være ”kransekagefigurer” i et moderne demokrati. Men har kongedømmet overhovedet nogen berettigelse i dag?
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Lars Hovbakke Sørensen

Referencer:

"Lars Houbakke Sørensen levede til fulde op til vore forventninger. Lars var en inspirerende og underholdende foredragsholder og de 2x45 min. gik alt for hurtigt. Lars brugte ingen hjælpemidler eller manuskript, men kunne med sin venlige væremåde og sit underholdende væsen fører os vidt omkring kongehuset her og i andre lande. At hans viden om kongehuset er enorm, fik vi en smagsprøve på, og vi kunne have gerne have hørt meget mere."
- Marianne Zwinge, Ældre sagen, Varde, Blåbjerg, Blåvandshuk

"Lars' evne til at sammenholde dansk historie (vore kolonier i Vestindien) med den Europæiske historie, magthavernes historie! Den udviling der fremmede vores kolonieventyr".
- Gunnar Petersen, Interesseforeningen afd. 18, Københavns kommunes Embedsmandsforening

"Venlig og åben foredragsholder (alvidende)".
- Lars Hune, Struer Bibliotek


Lars Hovbakke Sørensen - 319,7 KB

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Lars Hovbakke Sørensen holder.

Foredrag med Rasmus Dahlberg

Rasmus Dahlberg

Alting har en historie, samtiden er lige nu og her, og det meste er der ligefrem også fremtid i. Nys...
Foredrag med Rane Willerslev

Rane Willerslev

Rane Willerslev er en af landets absolut mest efterspurgte foredragsholdere, der med sin jordnære ti...
Foredrag med Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum, og tiltræder som museumsinspektør ...
Foredrag med Jane Sandberg

Jane Sandberg

Jane Sandberg har siden 2015 været museumsdirektør på ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikatio...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere