35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Lars Lunding Andersen

Zoolog og tidligere adm. direktør i København Zoo
Zoolog og tidligere adm. direktør i København Zoo
Lars Lunding Andersen var med til at opbygge Skoletjenesten på Zoologisk Museum først i 70’erne og blev i 1974 headhuntet til København Zoo. Her var han leder af Zoo-skoletjenesten i 1974-80 og herefter chef for ”Oplysnings- og udstillingsafdelingen” 1980-94. Lars var derefter administrerende direktør for
København Zoo 1994-2011 og sidst formand for ”Rådet for Zoologiske Anlæg” 2013-16, der vejleder Kulturministeren.

Lars er forfatteren bag den velskrevet og flot illustrerede bog "København Zoo - bag om dyr og mennesker" (2018), der omhandler den moderne zoos
historie med udgangspunkt i Lars' næsten 40 år i Zoologisk Have.

Med sine foredrag ønsker Lars at berette om sit arbejde i Zoologisk Have og de indsigter, han har fået både i organisationen og dyrenes liv og velbefindende. Derudover diskuterer han zoologiske havers berettigelse til stadig at eksistere i en verden, hvor der er fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed.

Udover det generelle liv i de zoologiske haver beretter Lars også gerne om København Zoos samarbejde med Kina og de nye pandaer. Som administrerende direktør af København Zoo var han som den allerførste med på besøget i Kina om pandaerne.

På baggrund af sit arbejde er Lars en erfaren og underholdende foredragsholder, der beretter sin viden med smukke billeder og personlige historier.

Forespørg på Lars Lunding Andersen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Lars Lunding Andersen

København Zoo - Bag om dyr og mennesker

Lars Lunding Andersen beretter i dette foredrag med udgangspunkt i sin bog "København Zoo - Bag om dyr og mennesker" (2018) medrivende og engageret om dyr og mennesker i Zoologisk Have. Fortællingen starter lige fra den blev oprettet i 1859 og op til i dag, hvor Lars' hovedfokus ligger på sine næsten 40 år i Haven. En zoo er et unikt vindue til dyrenes verden, og Lars byder sit publikum indenfor igennem billeder, fakta og egne oplevelser.

Foredraget er også en diskussion om berettigelsen af Zoologisk Haves eksistens. Lars går om nogen op i dyrs velfærd, og det har han udvist både i sit arbejde og med den pågældende bog. Men hvordan forsvarer man så at spærre overdådige og smykke dyr inde? Hertil svarer Lars blandt andet: "For mig har det altid været alvorligt og forpligtende at spærre eksotiske og truede dyr inde og udstille dem i en zoologisk have. Det kan kun forsvares, såfremt der er et seriøst formål hermed, og de udstillede dyr fungerer som ambassadører for deres vilde artsfæller."

Glæd dig til et foredrag, hvor du får et helt unikt indblik i Zoologisk Haves historie og udvikling og dyrenes unikke liv. Foredraget giver dig anledning til spændende refleksioner og forståelse for, hvorfor vi fortsat har zoologiske haver i Danmark.
Forespørg på dette foredrag

Pandaerne i København Zoo

København Zoo har i 2019 fået to pandaer til låns fra Kina. Haven har brugt godt og vel 160 millioner på et nyt pandaanlæg, som skal sørge for, at pandaerne har en overdådig oplevelse med beboelsen i Danmark. Situationen har vakt stor opmærksomhed i Danmark både på godt og ondt.

Lars Lunding Andersen var på baggrund af sin stilling som administrerende direktør i København Zoo den allerførste, der var med til at besøge Kina i forbindelse med pandaerne. I foredraget fortæller han om, hvorfor København Zoo og politikerne valgte at indgå et samarbejde med Kina i forbindelse med pandaerne, og hvilke ulemper og fordele dette har.
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere