35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Leonora Christina Skov

Vinder af de Gyldne Laurbær 2018. Foredrag om eget forfatterskab.
Leonora Christina Skov er forfatter og mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet og i samfundsdebatten generelt. Leonora er vinderen af de Gyldne Laurbær i 2018.

Overraskende plots, stramt og eksperimenterende sprog og skæve persontegninger er Leonoras særkende. Hun debuterede i 2003 med den lyriske genskabelsesroman Rygsvømmeren og har siden skrevet den psykologiske thriller Champagnepigen (2007) børnebogen Glashuset (2008) en gendigtning af Alice i Eventyrland (2006), kunstnerromanen Førsteelskeren (2012) og de gotiske romaner Silhuet af en synder (2010) og Hvor intet bryder vinden (2015). Forfatterskabet er solgt til udgivelse i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet. Hun har desuden redigeret antologien De røde sko - feminisme nu (2002), hvor 30 unge kvinder skriver om stereotype forestillinger og fremstillinger af køn alle vegne omkring os.

Leonora er en stor fortaler for at leve offline og ynder at være bortrejst for at skrive tre-fire måneder om året. Hun har blandt andet været writer-in-residence på skriverefugier i det nordlige Skotland, i det sydlige Indien, i Schweiz med udsigt over Genèvesøen, i Shanghai, Athen, Damaskus, Berlin, Paris, Sankt Petersborg samt Upstate New York.

I 2018 udgav Leonora erindringsromanen, Den, der lever stille, som hun nu holder foredrag om. ”Jeg har det svært med autofiktion og har alverdens forbehold over for mit eget projekt, men da min mor døde, var det den eneste historie, jeg virkelig brændte for at skrive”. Leonora tager tilhørerne med behind the scenes i sin proces, ind i dét univers hun befinder sig i, når hun skriver, og giver et indblik i sin undergangs- og genskabelseshistorie. En fortælling om skyld, svigt og mod.

Forespørg på Leonora Christina Skov og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Leonora Christina Skov

Forfatteraften med udgangspunkt i erindringsromanen Den, der lever stille.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over. I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.
Forespørg på dette foredrag

Forfatteraften – med udgangspunkt i Hvor intet bryder vinden og dens tilblivelse

Vi hører om skriveprocessen, skriveopholdene i Shanghai, Schweiz, Skotland, Athen, USA, Indien og Etiopien og forfatterskabets hovedtematikker. F.eks. det usagte og det fortrængte, mødre, der ikke elsker deres børn, og mønstre, der gentager sig gennem generationer. Leonora trækker desuden tråde til sit eget liv og arbejdet som litteraturanmelder. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Leonora Christina Skov

Referencer:

"Et rigtigt fint foredrag, som fik mange rosende ord fra vores gæster. Foredragsholderen var nærværende og interesseret i sit publikum."
- Bente Riis, Lemvig bibliotek

"Fantastisk aften, utroligt at Leonora var så veloplagt eftersom det var hendes foredrag nr. 100 om sin bog."
- Greta Andersen, Greve Bibliotek

"Strålende!"
- Jette Christiansen, Tribadernes Net

"Leonora leverede et supergodt foredrag og jeg er sikker på at alle gik mere end tilfredse derfra med en god oplevelse i bagagen. Hun var rigtig sød at samarbejde med og gav meget at sig selv for at give en god oplevelse til de fremmødte."
- Louise Westermann, Hedensted Bibliotekerne 

"Fantastisk foredrag leveret med charme og overskud."
- Lise Kærgaard, Kalundborg Biblioteker

"Leonora Christina Skov leverede et fantastisk godt og velformidlet foredrag om bogen "Den der lever stille"."
- Anne Juul Andersen, Herning Bibliotekerne

 - 36,4 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere