Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Lotte Kirkeby Hansen

Den spirende forfatter bag "Jubilæum" og "De nærmeste"
Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Jubilæum". "De nærmeste" (2019) er hendes første roman, og den er nomineret til DR's Romanpris 2020. Hun har tidligere været forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder.

Det lå ikke i kortene, at Lotte Kirkeby skulle ende i et arbejde inden for litteraturen. Hun er naturfaglig student, og længe var hun også overbevist om, at hun ville følge i sin families naturvidenskabelige fodspor.

Der gik også en del år, før Lotte Kirkeby gik fra at arbejde med litteratur til at skrive sin egen. Det havde længe været et ønske for hende, men hun havde ikke sat blyanten på papiret endnu. Hun kastede sig ud i det efter nytårsaften 2014 og tilmeldte sig et skrivekursus. Det er i dén periode, at mange af novellerne i "Jubilæum" blev skrevet.

I sine foredrag tager Lotte Kirkeby sit publikum med ind i litteraturens univers. Der er både mulighed for at høre om hendes egne og andre forfatteres værker, og hun går også gerne i dybden med de forskellige genrer.

Forespørg på Lotte Kirkeby Hansen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Lotte Kirkeby Hansen

Den moderne danske familieroman

Med udgangspunkt i sin roman "De nærmeste" (2019), diskuterer Lotte Kirkeby Hansen, hvorfor vi er så glade for familieromanen, både den nutidige, den selvbiografiske og den historiske, som man ser det hos danske forfattere som blandt andet Iben Mondrup, Thomas Korsgaard og Merete Pryds Helle.

I romanen "De nærmeste" mødes tre søskende i deres barndomshjem efter forældrenes død. De skal opløse hjemmet og dele sorgen over tabet af forældrene. Men som i de fleste familier er der spændinger, hemmeligheder og roller, som hverken er nemme at affinde sig med eller at forlade. Eva, Christian og fortælleren Anna må konfrontere alt dette, hinanden og sig selv og måske gå videre i tilværelsen lidt klogere eller i det mindste forandrede.
Forespørg på dette foredrag

Novellen som genre

Hvad kendetegner en novelle? Hvad kan den, som romanen ikke kan? Og hvorfor er der så mange, der synes, det er svært at læse noveller? Med nedslag i stærke danske repræsentanter for genren, blandt andre Aidt, Nors, Juul, Djørup og Jessen er det nogle af de spørgsmål, der vil blive taget fat på i dette foredrag, hvor Lotte Kirkeby Hansen også inddrager eksempler fra sit eget forfatterskab, læser højt og fortæller om, hvordan det er at skrive noveller

Novellesamlingen "Jubilæum" undersøger, hvad der sker med os, når vi mister – vores barndoms uskyld, vores elskede eller vores forestilling om det perfekte liv. I 19 korte noveller skildrer "Jubilæum" hverdagens mirakler og trivialiteter, lyster og ængstelser i en genkendelig dansk virkelighed, hvor de nære menneskelige relationer – og tabet af dem – bliver afgørende, blandt andet for kvinden, der koger suppe til sin kæreste, selv om hun har en mistanke, for manden, som skal have sit første barn, men mister modet, og for ægteparret, som ved, at de har taget hul på deres sidste sommer sammen
Forespørg på dette foredrag

Sorgens poetik

Der er få forfattere, der har skrevet så fint og klogt om sorgen som den amerikanske journalist og forfatter Joan Didion i bøgerne "Et år med magisk tænkning" og "Blå timer". De har begge døden som motiv, den første hendes ægtefælles, den anden hendes datters, og hun går næsten akademisk til værks som en slags sorgens forsker, der trækker på videnskaben og poesien og ikke mindst på minderne om de mennesker, hun har mistet. Hun skriver smukt om at leve tæt sammen med et andet menneske, om at blive mor, om at ældes og miste, og således giver hun sin egen sorg videre som et sprog, man som læser kan lære at tale.
Forespørg på dette foredrag

Per Pettersons forfatterskab

Genkendelsens chok er et begreb, som Per Petterson selv introducerede i essaysamlingen "Månen over porten". Det betegner den litterære oplevelse, hvor man føler sig inkluderet, genkendt og forstået – det sker sjældent, men når det sker, er det stærkt, som når man for eksempel føler sig genkendt og forstået af den navnløse fortæller i Per Pettersons store internationale gennembrud "Ud og stjæle heste". Der er hverken plot eller intrige i de indre dramaer, som han folder ud i sine realistiske romaner, hvor ikke mindst beskrivelsen af naturen og familierelationer gør indtryk, fra debuten "Aske i munden", "Sand i skoen" til den netop udkomne "Mænd i min situation".
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Lotte Kirkeby Hansen holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Dy Plambeck

Dy Plambeck

Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen, og har udgivet tekster i forskellige antologier og tids...
Foredrag med Kaspar Colling Nielsen

Kaspar Colling Nielsen

Kaspar Colling Nielsen har på meget få år slået igennem som værende en af de mest originale og opfin...
Foredrag med Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen har mange års erfaring med eksistentielle, smertelige og i høj grad tvetydige prob...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere