35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Marianne Florman

Ol-guldvinder, forfatter og foredragsholder. Foredrag om motivation.
I 1990'erne havde Marianne travlt med at rejse verden rundt for at hente medaljer sammen med De Jernhårde Ladies.
I det nye årtusinde har Marianne stort set lagt håndbolden på hylden og beskæftiger sig i stedet med at holde foredrag og afholde kurser og være personlig coach i erhvervslivet.
Derudover er Marianne Florman forfatter og medforfatter til en række bøger, og er redaktør på Motionsmagasinet FriPuls.
Mariannes foredrag er spændende og inspirerende og du kan ikke undgå at lade dig rive med. Med en god portion humor og selvironi holder hun blandt andet foredrag om team-spirit, samarbejde, motivation og kommunikation.

Marianne Florman arbejder med mange af de traditionelle vinkler som værdier, målsætninger og high performance - men hun vender dem på hovedet, angriber dem fra nye vinkler og beder tilhørerne om at være med til at sætte deres egen dagsorden i hverdagen.

Marianne Florman har en fortid som en af de seje "jernladies" på det kvindelige landshold i håndbold. De erfaringer hun her har opnået om vigtigheden af effektivt samarbejde giver hun nu videre i form af foredrag om emnet. Hun lærer dig og dine kolleger at se nødvendigheden af at hver enkelt tager ansvar for at I skal blive bedre til at arbejde sammen.

Forespørg på Marianne Florman og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Marianne Florman

Sæt dagsorden for dit eget liv

Vi lever i en tid hvor mulighederne er mange og det er godt. Men det er også en belastning for menneskets system hele tiden at skulle forholde sig til tusinde ting og hele tiden skulle vælge.
Marianne Florman mener, at det er med til at mange mennesker vælger at være passive frem for at være aktive når det handler om deres eget liv. Livet er ikke let, det kræver noget af os.
Men hvem ville gå i gang med at bygge et hus uden først at have lavet en tegning? Nej vel! Hvorfor er det så, vi går gennem livet uden at have en plan – vores er liv er da det vigtigste vi har. Nogen bruger alderen som sin bedste undskyldning, andre er mere spidsfindige i deres påfund af undskyldninger for ikke at gøre det der gør dem glad!

Marianne afliver alle undskyldningerne og giver et bud på hvilke barrierer du skal bryde for at komme i gang! I foredraget kommer Marianne ind på hvor vigtigt det er at kunne give sig selv et klap på skulderen. Derfor finder hun det også naturligt at fortælle om præstationsangst og hvad det gjorde ved Marianne selv. Det er så vigtigt at finde ud af hvad der gør os glad - og det kan faktisk gøres meget enkelt!
Forspørg på dette foredrag

Kunsten at gøre sig umage

Når man har lyst til at blive lidt bedre til et eller andet kræver det nogle forskellige ting af det enkelte menneske. Som oftest kræver det en beslutning om at man vil give det plads, at man vil satse lidt mere end man plejer, at man vil vise et engagement etc. Men disse få ingredienser kan være mere end nok til at skræmme mange mennesker bort. Det er, for mange mennesker, farligt at tage en beslutning - det kræver mod, det kræver at man har lidt selvtillid og ikke mindst selvværd. Mange har før prøvet at ville gennemføre et eller andet men har skuffet - ofte sig selv mere end sine omgivelser. Mange mennesker stiller så store krav til sig selv at det er umuligt at opfylde sine egne krav, og derfor er det lettere at lade være.

Marianne Florman fortæller om hvad det kræver af den enkelte, når man vil være bedre til et eller andet i livet. Hun fortæller om de redskaber hun har kunnet drage nytte af. Hun fortæller om de mange barrierer der kan være med til at holde gode kræfter nede, og forsøger at afvæbne de mange argumenter der findes imod at tage de udfordringer op som livet byder på.
De gennemgående temaer er:
- beslutninger
- engagement
- fordybelse
- ansvar for sig selv
- præstationsangst
- målsætninger
Forspørg på dette foredrag

Idræt - et lille liv i livet

Idræt behøver ikke bare være daglig træning og rutine. Idrætten kan også være en inspirationskilde til at lære at leve livet på en anden måde. Idrætslivet berører nemlig alle livets øvrige facetter, så idrætslivet er faktisk et "lille liv i livet", hvor man kan boltre sig og øve sig, uden det koster så meget.

I idrætten skal man ofte:
- bryde nogle grænser
- overvinde sine kriser
- accepterer sin præstationsangst
- finde nogle fælles mål
- gå efter egne mål
- indordne sig under nogle givne rammer
- samarbejde
- løse konflikter

Idrætten har meget andet at byde på end sure sokker og ømme muskler. Man kan bruge det hele i ens arbejdsliv og øvrige liv.
Forspørg på dette foredrag

Individets ansvar i fællesskabet

Vi er i de sidste 10-15 år blevet utrolig dårligere til at se værdierne ved et fællesskab. Mange ser fællesskabet som noget som komme på tværs af deres egne behov. Mange ved ikke, eller mangler forståelse for, hvor stor værdi et fællesskab egentlig har, - hvor mange ressourcer der ligger gemt i et fællesskab. Holdånd er et gammelt slidt ord, som er til dels er ødelagt ved individualismens indtog i det moderne samfund.

Commitment er et moderne virksomheds ord - og det er faktisk ikke så ringe et ord, hvis det ses i sammenhæng med en demokratisk proces. Men der er mange der ikke tør committe sig helt - for det kan jo være der er noget andet jeg hellere vil - Vi er blevet vant til at kunne vælge frit fra alle hylder!!!!

Fællesskaber indeholder mange ting - det kan blandt andet have noget at gøre med:
- målsætninger
- normer / regler
- kompromiser
- frivillighed
- ansvar
- deltagelse
- demokrati
- hierarki

På baggrund af sine erfaringer i håndbold både som spiller og træner i Japan- og ikke mindst sine 7 år på landsholdet fortæller Marianne Florman, hvordan man kan kombinere individualitet / egoisme med fællesskab. Og hun giver konkrete eksempler på, hvilke elementer der forhindrer og tilskynder den enkelte i at vælge fællesskabets værdier frem for sine egne.
Forspørg på dette foredrag

Identitet

Som ungt menneske i dag er der tusindvis af muligheder og tilbud. Nogle "sejler" rundt i lang tid for at finde sig selv - nogen finder aldrig ud af det, andre igen kommer langsomt efter det. Men kendetegnet er, at det de fleste leder efter er en identitet som noget udefrakommende (job, studier, kæreste, ven, veninde, søn eller datter). Der er færre der vælger at lede efter en identitet som sig selv (hvem er jeg). Man kan faktisk blive så afhængig af sin identitet, at man falder helt sammen som menneske, hvis man pludselig mister det.

Marianne Florman mener, at det er vigtigt at skabe sin egen identitet, der er bygget op omkring sig selv - som menneske, ikke som medarbejder, som lærer eller elev, som arbejdsløs, som kæreste som søn eller datter eller som håndboldspiller.

I dette foredrag fortæller Marianne Florman, hvordan man kan bruge tiden på at finde ud af hvem man er - og blive ved med det hele livet. Når man er i stand til det, så er man også i stand til at have dine egne meninger. Temaerne i dette foredrag bliver således.
- Målsætninger (visioner)
- Beslutninger (mod)
- Engagement (handlekraft)
- Præstationsangst (selvtillid, selvværd)
- Selvforståelse
- Selvaccept
Forspørg på dette foredrag

Mød dig selv - f.eks gennem løb

Motion er meget andet end at få rørt dellerne. Det er andet end et bedre blodomløb, ledstyrke, svedige trøjer og prustende madammer. Motion er nemlig også en tumleplads for os moderne mennesker - et sted hvor man kan lære sig selv at kende: sine grænser, sine overspringshandlinger, sine styrker og ikke mindst finde troen på sig selv. Motion er en handlemulighed mere i livet!
Hvis du er i stand til at forme en løbevane så vil du også være i stand til at forme mange andre ting i din tilværelse - motion er altså et middel til at sætte dagsorden for sit eget liv!
Løb en tur - og mød dig selv!

Utrolig mange mennesker stiller meget store krav til sig selv, hvilket faktisk gør at de får meget svært ved at ændre deres vaner. Marianne Florman fortæller om disse barrierer og om fordelene ved at bruge motion til at opnå psykiske velvære. Argumenterne lyder bl.a.

- det giver selvværd at mærke en tilfredshed med sin krop. Det bliver lettere at acceptere sig selv som man nu er.
- motion er ofte en sindets rengøring - dagens tænkes igennem og det er sjældent at man er "sur" når man kommer hjem - tværtimod - stolthed og tilfredshed er vel det mest normale
- man kan faktisk ofte "brænde en vrede af" ved at motionere.
- motion er en god måde at opleve naturen eller sin by på.
- man kan blive en hel opdagelsesrejsende hvis man er lidt nysgerrig
- motion kan være en mental oase, en hvilepause et såkaldt "pusterum.
- motion er en god måde at være sammen med "vennerne" eller "veninderne" på. Der er faktisk også nogle forretningsfolk der bruger det i forbindelse med forhandlinger.
Forspørg på dette foredrag

Kvindetilværelse

”Engang troede jeg ikke at de feminine værdier kunne hamle op med mændenes. Mine egne styrker har længe været maskuline redskaber som robusthed, slagkraftig, stærk, mens mine feminine redskaber blev nedprioriteret - jeg anså dem ikke for styrker. En dag var det vendt og jeg ønskede at være mere feminin, og da jeg så fik at vide at jeg virkede rå og stærk, blev jeg helt forfærdet og ville aldrig mere gå i læderbukser og bære næse ring. - Men jeg gjorde det alligevel, for mine maskuline redskaber er ok, de har hjulpet mig igennem store dele af livet, og jeg er jo og vil heller ikke være en nipsting. Jeg har bare lært at forene disse ting, og lært at være kvinde med stort K, uden at være gammelfeminist eller rødstrømpe.” (Marianne Florman)

I dette foredrag fortæller jernladien Marianne Florman, om hendes feminine og maskuline sider og om hvordan hun får det til at gå op i en højere og harmonisk enhed.
Forspørg på dette foredrag

Samarbejde/Teamspirit

Når man skal have et hold til at fungere, er der nogle forskellige elementer, som er essentielle. Nogle elementer kræver fællesskabets opmærksomhed og andre kræver det enkelte individs opmærksomhed.

Her er nogle af de elementer, som Marianne Florman betragter som væsentlige:
- engagement
- fælles mål
- individuelle mål
- tillid
- tolerance
- hierarki/roller
- gruppens energi.
- præstationsangst
- selvværd og selvtillid og
- at lære at sætte dagsorden for sit eget liv
Forspørg på dette foredrag

Samarbejde

Når Marianne Florman holder foredrag om samarbejde er det vigtigt at foredraget er tilpasset tilhørernes behov. Ingen mennesker og ingen virksomheder er identiske, derfor er det vigtigt at finde ind til de elementer der er vigtige i den enkelte virksomhedskultur. Når Marianne taler om at få grupper til at fungere prøver hun i første omgang at fokusere på nogle få elementer. Mange faktorer er i spil når alle sejl sættes ind, og fokus på få elementer er ofte nok til at vende skuden i den rigtige - eller forkerte retning.

Disse punkter omfatter bl.a.

- Målsætninger
- Værdier
- Energi
- Heiraki/roller

Med dette foredrag sætter Marianne Florman fokus på netop de elementer der er væsentlige for netop jeres organisation.
Forspørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere