35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Marie Brixtofte

Psykolog og forfatter
Marie Brixtofte vil med sine foredrag forsøge at bryde tabuet omkring alkoholisme, da hun selv har haft det tæt inde på sjælen. Hun lider ikke selv af det - men det gjorde hendes far, folketingsmedlemmet Peter Brixtofte.

For Peter Brixtofte var hans misbrug af alkohol også et kæmpe tabu, og det var derfor ikke et emne, der blev diskuteret over aftensmaden med hans ældste datter, Marie. Hun forsøgte dog flere gange at få sin far til at indse sit problem, så der kunne sættes en stopper for det. Men uden held. I 2016 drak faren sig selv ihjel.

Alle vidste, hvem Maries far var, og hun skulle derfor holde hans tilbøjelighed til at drikke for meget hemmeligt. Selv ikke moren måtte kende til problemet. Derfor gik Marie med bevidstheden om sin fars alkoholmisbrug for sig selv i mange år i sin børne- og teenageår og måtte blot se på, imens det tog til.

Marie har beskrevet sin historie omkring farens alkoholmisbrug i bogen "Kun når det regner" (2019). Dette vil hun også berette om i sine foredrag.

På baggrund af sin egen historie vil Marie derfor gerne hjælpe både pårørende og dem, der selv er ramt af et alkoholmisbrug. Hvis vi lærer at tale om det, så bliver det også lettere at bekæmpe. Marie er selv autoriseret psykolog hos Børn, Unge & Sorg, og hun har derfor de absolut bedste forudsætninger for at tale til dem, der befinder sig midt i en svær periode.

Forespørg på Marie Brixtofte og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Marie Brixtofte

Livet med en alkoholisk far - og sorgen ved tabet

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drikker. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg.

Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv - både på godt og ondt. Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som barn, men de kan spænde ben for os som voksne.

Undervejs har publikum mulighed for at stille spørgsmål, og der kan indbygges en fælles refleksion.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Marie Brixtofte

Referencer:

Tusind tak for et super godt foredrag. Jeg fik virkelig meget ud af at høre Maries historie. Jeg lånte med det samme hendes bog og har hørt den færdigt. Den er virkelig velskrevet. Det, der ramte mig mest, og som jeg stadig er lidt i chok over, er det billede, som Marie i sit foredrag viser med senfølger efter at være vokset op med en alkoholiker. Jeg kan sætte 'flueben' ved dem alle sammen og har egentlig aldrig sammenholdt de “egenskaber” med min barndom. Så det er noget af en øjenåbner. Igen tusind tak. Marie er på en vigtig mission.
- Marianne Wie

"STOR tak for dit inspirerende og super gode oplæg i går, som virkelig var med til at sætte fokus på, hvorfor det er så vigtigt, at vi hjælper børn og unge i familier med rusmidler. Det var helt spot on."
- Anne Mette Hansen, Udviklingsenheden, Aarhus Kommune

"Vi havde stor glæde af et besøg og foredrag af Marie Brixtofte. (...) Med en blanding af personlig fortælling og faglig indsigt formåede Maries foredrag at skabe viden og forståelse for kommunens frontpersonale. Den viden og forståelse vil bidrage til et øget fokus på området og forhåbentlig et fagligt mod til at handle hvor der er bekymringer for et barn. Den personlige beretning, fortalt med kærlighed og passion, oplevede jeg som særdeles virkningsfuld i forhold til at skabe debat og interesse for de børn der dagligt må leve i en barndom
præget af misbrugsproblematikker."
- Irene Lerche, Leder Barnets Blå Hus Frederikshavn

"Marie er en karismatisk person, som formidler et svært emne på en let, nærværende, faglig og personlig måde. Hun giver et informativt billede af, hvordan det har været for hende at vokse op med en kendis-far, der var alkoholiker. Det skinner tydeligt igennem, at det en hjertesag for Marie, at hun vil være talerør for de ca. 140.000 børn og unge, der årligt vokser op i familier med alkohol misbrug i Danmark.
Marie bryder tabuet og står åben og sårbar frem og formidler hendes historie. Hun italesætter så tydeligt de senfølger, hun har måttet slås med. Nogle kan via vedholdende terapeutisk arbejde helt forsvinde, andre kan minimeres, men vil altid ligge og ulme som personlighedstræk, der skal håndteres i forskellige stressfyldte situationer.
Maries baggrund som psykolog, forfatter, foredragsholder, hustru og mor til tre gør hende til en rollemodel og giver håb for voksne børn af alkoholikere. Hun viser, at der findes en vej ud af senfølgerne, og får iboende ressourcer sat i spil. Hun bliver også en fortaler for, at vi alle i samfundet har et medansvar for at bryde tabuet i forhold til at hjælpe de børn og familier med alkoholproblemer tæt inde på livet."
- Lisbeth Valsted, Psykoterapeut MPF, TUBA

"Det var virkelig et super godt, åbent og ærligt foredrag. Som gav masser af stof til eftertanke, og som gav mange indsigter og nuancer til hvordan man kan vokse op med misbrug. Både masser af ting hvor jeg kunne sidde og tænke, det lyder præcis som det jeg selv har oplevet, og også steder hvor jeg se at man kan opleve ting meget forskelligt under de samme forudsætninger. Så tusind tak for et spændende foredrag."
- Mads Grøn

"Tusind tak til dig, Marie Brixtofte, for stærkt, rørende og nærværende foredrag om at være barn af en alkoholiker. (...) Vi var en del journalister, der kendte til din fars alkoholmisbrug. Vi havde dog ingen anelse om, hvordan livet var for dig og dine søskende hjemme i vilaen i Farum. Det giver du nu et enestående indblik i gennem din nye bog "Kun når det regner". Tak for dagens interview og for dit stærke budskab om at gribe ind. Åbenhed og opmærksomhed kan øge et barns chance for at komme hel igennem en hård opvækst."
- Thomas Røddik Korneliussen, kommunikationschef, Blå Kors

"Den 29.marts 2019 gæstede Marie Brixtofte Stavnsholtkirken, hvor hun fortalte om sin far Peter Brixtofte og om hvordan det var at være barn af en misbrugere, og hvilke føleger dette stadig har ind i det voksne liv, som hun også har beskrevet i sin bog ”Kun når det regner”. Det var et meget stærkt og bundærligt foredrag, som rørte alle der var mødt op. Marie stod der, så smuk, stærk og  med en dyb kærlihed i sit indre og vi er taknemmelig over at hun kom og delte sit liv med os."
- Inge-Lise Janswell, Medlem af Farum Menighedsråd

"Marie Brixtoftes holdt foredrag i LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Maries fortælling om sit liv og sine erfaringer var nærværende, vedkommende, spændende og rørende. Der blev trukket tråde fra fortid til nutid og jeg tror vi alle blev lidt klogere på os selv af at lytte til Maries livshistorie. Det er et væsentligt plus at Marie både er en fængslende foredragsholder og højt kvalificeret psykolog, så historie og teori skabte synergi for os alle."
- Laila Walther, Direktør, LMS

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere