35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Markus Bernsen

Journalist og foredragsholder. Foredrag om Nord- og Sydkorea.
Markus Bernsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og Hong Kong University. Han har været ansat som journalist og redaktør på Weekendavisen siden 2008.

Fra 2014-2017 var han avisens korrespondent i Seoul, hvorfra han dækkede Syd- og Nordkorea.

Markus Bernsen har skrevet bøgerne ‘Magteliten’ (2015) med Anton Grau Larsen og Christoph Ellersgaard og ‘Hellerup’ (2011) med Pernille Stensgaard.

Forespørg på Markus Bernsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Markus Bernsen

Hvad vil Nordkorea?

Nordkoreas styre bliver ofte kaldt aggressivt og irrationelt. Eller omtalt som det sidste stalinistiske land i verden. Men sandheden er mere kompliceret. Ser man på Nordkoreas historie og konflikter med andre lande, giver udviklingen af missiler og atomvåben bedre mening. Og dykker man ned i den propaganda, som befolkningen får serveret - fra tv-serier og popmusik til politiske taler - er der ikke megen stalinisme over styret. Til gengæld er det drevet af en racelære, hvor mytiske figurer og det amerikanske fjendebillede spiller en vigtig rolle.
Foredraget tager udgangspunkt i besøg i Nordkorea samt interviews med nordkoreanske afhoppere og eksperter i landet.
Forespørg på dette foredrag

Kan Syd- og Nordkorea blive genforenet?

Både regeringen i Seoul og i Pyongyang har en genforening af Korea som deres højeste mål. Men de har aldrig kunnet blive enige om, hvordan det skulle ske, og med årene er de to lande blevet som nat og dag: Sydkorea er et hektisk konkurrencesamfund med plastikkirurgi og hurtige biler - Nordkorea har ikke udviklet sig meget i de seneste 30 år. Samtidig er Korea fanget i en magtkamp mellem USA, Kina, Japan og Rusland. Men alligevel er der håb for fred på halvøen, og på trods af alle forskellene har koreanerne stadig noget til fælles.
Foredraget tager udgangspunkt i 3 års ophold i Seoul, besøg i Nordkorea og interviews med eksperter.
Forespørg på dette foredrag

Hverdag i Nordkorea

Hvordan lever nordkoreanerne? Hvordan fungerer samfundet, og hvordan tjener staten og befolkningen penge? Hvad drømmer befolkningen om?
Nordkorea ændrer sig i disse år. Sorte markeder spirer frem. Film og tv-serier fra Sydkorea smugles ind i landet og giver indblik i de enorme forskelle mellem landene. Hovedstaden Pyongyang bliver mere og mere isoleret fra resten af landet. Her bor eliten, her bygges luksuslejligheder, vandland og skateparker. I den nordlige del af landet er livet barskt. Langs grænsen til Kina får en ny samfundsklasse af handelsfolk mere magt og indflydelse. Måske kan de endda udfordre styret.
Foredraget tager udgangspunkt i besøg i Nordkorea samt interviews med nordkoreanske afhoppere og eksperter i landet.
Forespørg på dette foredrag

Sydkoreas magtfulde konglomerater

Sydkorea kaldes af og til for ‘Republikken Samsung,’ fordi elektronikgiganten har så stor magt i landet. Faktisk står en håndfuld af Sydkoreas konglomerater - Samsung, Hyundai, LG og et par flere - for størstedelen af Sydkoreas økonomi, som er verdens 11. største. Konglomeraterne kaldes ‘Chaebols’ og kontrolleres af familier, som er en slags aristokrati og har en finger med i det meste af landets politik og medier. I år blev Sydkoreas præsident Park Geun-hye fældet, fordi Samsung blandt andet havde betalt for en hest og rideundervisning til hendes datter, som gemte sig i Aalborg. Især Samsung-familien er hemmelighedsfuld og indblandet i adskillige skandaler og mystiske dødsfald.
Foredraget tager udgangspunkt i 3 års ophold i Sydkorea, virksomhedsbesøg og interviews med eksperter og ansatte i landets konglomerater.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Markus Bernsen

Referencer:


"Markus er meget vidende og har en behagelig form der er helt i øjenhøjde med publikum - og med arrangøren, hvilket er rigtig godt. Det var folkeoplysning på den rigtig gode måde."
- Erik H.A. Jakobsen, LOF Sydfyn

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Markus Bernsen holder.

Foredrag med Christina Boutrup

Christina Boutrup

Christina Boutrup er en af landets førende Kina-kendere og fast Kina-analytiker for TV2. Hun er udda...
Foredrag med Mette Holm

Mette Holm

Med udgangspunkt i sit lange virke i Kina og omegn holder Mette Holm underholdende og engagerede for...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere