Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Markus Bernsen

Journalist, korrespondent og forfatter
Markus Bernsen er aktuel med bogen Danmark Disruptet – tro, håb og tech-giganter, som han udgav på Gyldendal i 2019. Bogen forholder sig kritisk til det faktum, at Danmark mere eller mindre er gået disruptionamok og i dag oplever en stærk gensidig afhængighed af tech-giganter som Google, Apple og Facebook. Fra børnehaven og hospitalsgangen til ministerkontoret er vi blevet digitaliseret i en grad, hvor vi må spørge os selv, om vi er gået for vidt i bestræbelserne på at gøre Danmark til ”verdens mest digitaliserede land”.

Som journalist og redaktør på Weekendavisen har Markus skrevet om teknologi og samfund siden 2008. Han har tidligere været medforfatter på: Magteliten – Hvordan 423 danskere styrer landet (2015) og Hellerup – Historier fra reservatet (2011).

Markus var i 2014-2017 bosiddende i Seoul, hvor han var Weekendavisens korrespondent i Asien. Han er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og Hong Kong University.

Markus holder foredrag i offentlige- og private organisationer og virksomheder. Samtidig er hans foredrag relevante på konferencer og til åbne foredrag for Hr. og Fru Danmark.

Forespørg på Markus Bernsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Markus Bernsen

Danmark disrupted: Hvordan tæmmer vi digitaliseringen?

I starten af nullerne gjorde daværende Statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, det klart, at han ønskede at gøre Danmark til ”verdens mest digitaliserede land”. Det budskab hørte politikere og embedsmænd over hele landet, og siden er Danmark nærmest gået digitaliserings- og disruptionamok. Senest har vi fået et ”disruptionråd” og en ”tech-ambassadør”, og i dag vil vores politikere fortsat gøre danskerne til “verdensmestre i digitalisering”.

Men digitaliseringen har en pris. I flere tilfælde har den skabt lige så mange problemer, som den løser - fra IT-skandaler til læk af borgernes data. Mange mener også, at digital overvågning, robotter og kunstig intelligens truer vores demokrati og frihed.

I nullerne bød vi Google, Facebook og Apple velkommen, men i dag er de blevet internationale tech-giganter med uoverskuelig magt, som påvirker beslutninger i både det private og offentlige Danmark. Apple og Facebook bygger enorme datacentre i danske provinsbyer; Google har et tæt samarbejde med kommunerne, og dagligt taster millioner af danskere deres personlige data ind i tech-giganternes software. Det er ikke kun telefoner og apps, vi har importeret fra Silicon Valley, men også en livsfilosofi og et særligt verdensbillede.

Måske er det blevet tid til at tage magten tilbage fra tech-giganterne?

Med afsæt i konkrete eksempler hører vi, hvor den danske teknologibegejstring kommer fra, hvordan den forandrer vores hverdag og arbejdsliv - og hvordan man kan tæmme den.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Markus Bernsen

Referencer:


"Markus er meget vidende og har en behagelig form der er helt i øjenhøjde med publikum - og med arrangøren, hvilket er rigtig godt. Det var folkeoplysning på den rigtig gode måde."
- Erik H.A. Jakobsen, LOF Sydfyn

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Markus Bernsen holder.

Foredrag med Christina Boutrup

Christina Boutrup

Christina Boutrup er en af landets førende Kina-kendere og fast Kina-analytiker for TV2. Hun er udda...
Foredrag med Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne foredrag giver jer hele Danmarks teknologiske tænkehat. Han er kendt for sine skarpe h...
Foredrag med Pernille Tranberg

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og ...
Foredrag med Mads Vestergaard

Mads Vestergaard

Mads Vestergaard holder foredrag om filosofi og nye digitale teknologiers og mediers indvirkning på ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere