35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mathilde Walter Clark

Forfatter og foredragsholder.
Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA hos sin amerikanske far. Hun har en magistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011). I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen”, og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. I forlængelse af sit forfatterskab har hun været tilknyttet dagblade og magasiner som fast klummeskribent, fx litteraturklummen i Information. Gennem sine personlige essays i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Information har hun endvidere markeret sig som en af sin generations fremmeste essayister.

Mathilde interesserer sig levende for skriveprocessen, har holdt mange skrivekurser og -workshops. og er god til at sætte ord på, hvorfor det kan være så forbandet svært at få det på papir som man lige har på tungen. Hun rejser gerne ud i verden for at skrive på lang afstand af det hjemlige, og har været på længere skriveophold i bl.a. Indien, Kina, Skotland, Italien, Alaska, Iowa, New York og Texas.

Mathilde Walter Clarks nye roman hedder “Lone Star”, og handler om hendes far – og om at finde sine rødder, sin familie, sit “sted” og – måske – i sidste ende også sig selv.

Forespørg på Mathilde Walter Clark og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mathilde Walter Clark

Forfatteraften med udgangspunkt i romanen “Lone Star”

“Hvem ringer hvis min far dør?” Det spørgsmål holdt Mathilde – som det meste af sit liv har været adskilt fra sin far af Atlanterhavet – søvnløs om natten. Da det viste sig umuligt at få en aftale i stand med hendes fire amerikanske søskende, gik hun igang med at skrive “Lone Star”, den bog hun altid har vidst hun skulle skrive. Det er historien om en far og en datter og om alt det der adskiller dem – havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Men Mathildes far er jo levende! Måske har de stadig fælles historier til gode? Midt i arbejdet med bogen spurgte hun faren, om han ville mødes med hende i hans fødeegn i Texas. Her besøger de slægtninge hun ikke anede hun havde – døde som levende – og lige så stille vokser et nyt landskab frem. I foredraget fortæller Mathilde om familie og tilhørsforhold – og om at overvinde enorme afstande. Om erindringens skrøbelighed, og det heftige skrivearbejde med det levende stof. Et engageret og samtalende foredrag med oplæsning og plads til spørgsmål fra publikum.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Mathilde Walter Clark

 - 43 KB

 - 160 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere