35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mette Holm

Foredrag om Kina, Myanmar og FN bl.a.
Med udgangspunkt i sit lange virke i Kina og omegn holder Mette Holm underholdende og engagerede foredrag om Kinas udvikling, om kinesernes hverdag såvel som stor- og sikkerhedspolitik. Hendes foredrag om FN, Verdensmålene, Myanmar, Mongoliet og om menneskerettigheder er også populære. Foredragene holdes på dansk eller engelsk, ligesom Mette Holm er rutineret ordstyrer/moderator på begge sprog. Ud over de nævnte foredragseksempler, målretter Mette gerne emne og vinkel i forhold til jeres arrangement.

Mette Holm er hyppigt anvendt kommentator og debattør om Kina, andre asiatiske lande såvel som menneskeretsanliggender og udvikling. Hun er populær foredragsholder og ordstyrer. Hun kender Kina ud og ind og har siden 1980 levet, rejst og arbejdet sammenlagt over 10 år i det vældige land, som korrespondent for bl.a. TV-avisen, Orientering på DRP1, Jyllands-Posten, TV2’s Nyheder, Weekendavisen m.fl. Hun har også rapporteret flittigt fra Kinas nabolande.

Mette Holm har skrevet 15 bøger, flest om Kina; andre om Myanmar, Vietnam, Mongoliet, menneskerettigheder i Asien mm. Hun har desuden skrevet tre bøger med sin mand, Mogens Lykketoft (om Kina, Myanmar og FN). Dertil kommer bidrag til diverse antologier. Mette gæsteforelæser også på universiteter og andre uddannelser herhjemme, i Kina, Mongoliet, Laos og Cambodia.

Forespørg på Mette Holm og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mette Holm

Myanmar og demokratiet.

Da frihedsikonet Aung San Suu Kyi omsider fik politisk magt i Burma/Myanmar efter to årtiers husarrest, var hun ikke den demokrat eller menneskeretsforkæmper, mange forventede. Forhåbningerne til demokratiet var ellers store, da militærstyrets generaler lagde uniformerne i mølposer og indførte civilt styre efter 50 års undertrykkelse og opløsning. Udvikling og demokrati lader vente på sig, nye medier flyder over med had, og gamle etniske modsætninger flammer op; mindst 750.000 rohingyaer, der af FN betegnes som verdens mest forfulgte folk, er flygtet fra etnisk udrensning til nabolandet Bangladesh. Hvordan kunne det ske, og hvorfor vil ingen hjælpe dem?
Forespørg på dette foredrag

Verdensmålene for bæredygtighed

Menneskeheden står over for enorme udfordringer, som kræver tilpasning. Kloden er ikke blevet mindre. Vi er blevet flere, især Vestens forbrug er vokset. Intet under, at mennesker i andre dele af verden rækker ud efter samme levefod. Sikkert er det, at de ikke kan opnå den, og vi kan ikke beholde den. Det er ikke i sig selv en tragedie, det kan ligefrem blive sjovt, men det kræver tilpasning, nye vaner og fornyelse i den måde verdens befolkning begår sig. Nøglen er de nye Verdensmål, som verden har forpligtet sig til og som for første gang anskuer klodens fremtid i sammenhæng. Der er ingen Plan B, for vi har ingen Planet B. Hør kort og klart om verdensmålene. Muligheder, faldgruber og forhindringer. Og hvad rager det i grunden os?

Dette oplæg kan også udformes og uddybes som temadag, inspirationsformiddag eller –eftermiddag med inddragelse af tilhørerne i forskellige aktiviteter, hvad enten det er skole- eller gymnasieelever, medarbejdere på en arbejdsplads, ngo’er eller andre, der vil inddrage verdensmålene i deres arbejde eller blot sætte sig bedre ind i dem.
Forespørg på dette foredrag

Kinas magt, agt og virkelighed i det 21. århundrede

Kina vokser - ud over alle grænser. Hvad er masterplanen?

Kina stiler mod en ledende rolle i verden – godt hjulpet på vej af USA’s Donald Trumps slingrende udenrigspolitik og fossile klimapolitik. Kina fører an i kampen mod klimaforandringerne, investerer massivt i international udvikling og fredsbevaring; den nye Silkevejsplan, ’One Belt, One Road’, skal forbinde Kina med Europa og Afrika. Kina er også i færd med at effektuere verdens tætteste overvågning af de næsten 1,4 mia. kinesere, tilsidesætter menneskerettigheder og tilstræber at dominere hele verdens mediedagsorden.

Foredraget varer 50-60 minutter, efterfulgt af debat og spørgsmål
Forespørg på dette foredrag

Ordstyrer/moderator

Mette Holm er erfaren ordstyrer, typisk ved konferencer om asiatiske og udenrigsanliggender, menneskerettigheder, udviklingsspørgsmål såvel som Global Sundhed. Også her er det jeres arrangement, der afgør indhold og form.
Forespørg på dette foredrag

Dobbeltforedrag med Mogens Lykketoft

I Verdens tjeneste – om FN og verdensmålene med udgangspunkt i parrets fælles bog om tilværelsen i FN under Mogens Lykketofts formandskab for FN’s 70. Generalforsamling. Parret holder også fælles foredrag om Kina og Myanmar, som de også har skrevet fælles bøger om.
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere