Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mich Vraa

Forfatter og foredragsholder. Foredrag om eget forfatterskab.
Mich Vraa er uddannet journalist og har oversat en række af tidens store amerikanske og engelske forfattere som fx Jonathan Franzen og Anthony Doerr. Selv er han også forfatter og især kendt for sin roman “Haabet”, der er første bind i serien om Dansk Vestindien og udkom i 2015. Mich Vraa debuterede i 1982 med “Papegøjejagt” (Wøldike) og har siden udgivet en række bøger.

Forespørg på Mich Vraa og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mich Vraa

Jutlandia – dobbeltforedrag med Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

I 2021 er det 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia lagde fra Langelinje i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse til det krigshærgede Korea. Selv om de fleste danskere har hørt om Jutlandia, ikke mindst pga. Kim Larsens sang om netop Jutlandia, så er det kun de færreste som kender historien bag skibet. Romanen Pigen fra det store hvide skib tager dig med ombord på Jutlandia hele vejen til Korea, tager dig med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet.

Romanen udkommer den 23. januar 2021, den nøjagtige dato for afsejlingen, og derfor tilbyder Mich Vraa og Jesper Bugge Kold dette foredrag i hele 2021, hvor vi vil fortælle historien om Jutlandias forvandling rejse fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget mere.

Romanen er blevet til som et samarbejde mellem Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der begge har stor efaring og succes med at skildre historiske stof. Mich Vraa har skrevet romantrilogien Haabet, Peters kærlighed og Faith om de dansk vestindiske besiddelser samt den nyligt udkomne Vaniljehuset, mens Jesper Bugge Kold blandt andet har skrevet de historiske romaner Vintermænd og Land i datid. Begge forfattere er scenevante og kendte for at holde underholdende og interessante foredrag.
Forespørg på dette foredrag

Vaniljehuset

"Vaniljehuset" er en roman, der handler om en slægtshistorie, der er præget af ambitioner og svigt og den til tider svære kunst at vide, hvad man bør stræbe efter i livet.

Fortællingen taget afsæt i slutningen af 1800-tallet. Her vokser skomagerens søn Dusinius op i Odense som det tolvte barn i en søskendeflok. De trange kår i barndomshjemmet får ham til at hige efter rigdom og anseelse. I en alder af otte år er Dusinius allerede gået i gang med at købe billigt og sælge dyrt. Allerede som en ung mand grundlægger handelsfirmaet Vaniljehuset, som med lynende fart bliver et af Danmarks førende.

I 1929 ser den ældre og svage Dusinius tilbage på sit omtumlede liv, sin barndoms trænge forhold, sin ungdoms forvirrede kærlighedsforhold og de skjulte forretningsforbindelser, som han fik alt imens Første Verdenskrig buldrede, og som stadig forfølger ham.

Romanen om krydderi- og husholdningsartikel-kongen Dusinius Dich lægger sig tæt op ad virkelige hændelser og personer i datidens Odense. Desuden er fortællingen inspireret af Mich Vraas egen familiehistorie.
Forespørg på dette foredrag

Faith

I marts 1917 overdrages De Vestindiske Øer til USA. Faith Netlock, ung fotograf i Charlotte Amalie, overværer ceremonien med blandede følelser. Hun har aldrig følt sig som dansker, og hun ved, at hun aldrig vil blive amerikaner.
Men magtskiftet får voldsomme konsekvenser for den unge kvinde, der er arving til Solitude-plantagen. Faith er beretningen om hvordan Danmark vandt og efter 250 år atter mistede sin koloni i Vestindien. Men romanen er først og fremmest en handlingsmættet og intens fortælling om en stærk kvinde i et helt særligt øjeblik i historien. I foredraget Faith løfter Mich Vraa sløret for skriveprocessen og tankerne bag den sidste bog i triologien.

Forespørg på dette foredrag

Haabet og Dansk Vestindien

I “Haabet” tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt beretning i vores lands historie. Fra dengang, hvor Danmark skabte sig en ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Frem i lyset kommer dermed en af de mørkeste tider i Danmarks historie, hvor kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab var hverdag for slaverne, men der var også plads til kærlighed og overlevelse under de forfærdelige vilkår. Tag med Mich Vraa tilbage til det herrens år 1787 og få indblik i en slavehandel, de færreste kan forestille sig, at danskerne har været en del af. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål.
Forespørg på dette foredrag

Peters kærlighed

Mich Vraas roman Peters kærlighed, der er første roman i en planlagt serie på tre, og en historisk, præcis skildring af Peter von Scholtens liv. I foredraget fortæller Mich Vraa om inspirationen til til romanen, om sin research- og skriveproces og læser også passager op fra bogen.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Mich Vraa holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun er i dag skønlitterær...
Foredrag med Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er opvokset i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har studeret ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere