35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mikkel Andersson

Debattør, satiriker, journalist og historiker.
Mikkel Anderssons talenter er mange og forskelligartede. Han er samfundsdebattør, der jævnligt medvirker i DR2s Deadline og Debatten samt P1 Debat, og hvis indspark i debatten om emner som indvandring, identitetspolitik, sprog og journalistik er blandt de mest læste. Han er desuden medstifter af og skribent for det prisvindende nyhedssatiriske website RokokoPosten, når han ikke skriver journalistik og debatstof for Berlingske. Endvidere har han i en årrække beskæftiget sig med at tilbagevise og tilbagevise fænomenet holocaust-benægtelse, og har i den forbindelse deltaget i retsmedicinske analyser af gaskamrene i Auschwitz-Birkenau og har hyppigt været anvendt som ekspert om emnet i danske medier.
Mikkel er bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik fra Aarhus Universitet, og har siden da skrevet boganmeldelser for Jyllands-Posten, satire for Weekendavisen og Berlingske, bidraget til magasiner som Historie og Ræson samt været blogger for Politiken. Fra sommeren 2016 er han sammen med Henrik Qvortrup vært på Radio24syvs nye mediemagasin Q&A.
Ønsker I et satirisk oplæg, tale eller foredrag om/af RokokoPosten, kan det bookes på RokokoPostens profil her på hjemmesiden.

Forespørg på Mikkel Andersson og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mikkel Andersson

Journalistikkens tilstand og fremtid

Journalistikken oplever både en krise og en guldalder. De klassiske mediehuse er hårdt pressede af faldende oplag og journalisters rolle som autoritetsfigurer er svindende, mens sociale medier overtager rollen som nyhedsdistributører. Samtidig bliver der læst, hørt og set mere journalistik end nogensinde mens en underskov af nye medier som Zetland, Føljeton og mange andre afsøger nye veje og stadig flere journalister profilerer sig som enkeltmandsbrands (m/k). Med afsæt i både egne erfaringer og en analyse den danske medieverden fremlægger Mikkel Andersson sit bud på fagets tilstand og fremtid.
Forespørg på dette foredrag

Skriv debat- og holdningsstof. Bedre.

Danmark er midt i en debattid. I aviserne er der flere blogs, klummer og debatindlæg end nogensinde, og særlig på sociale medier er det den dagsordensættende genre. Men kan man lære at formulere sine holdninger og indspark, så de går viralt? Man kan gøre forsøget, og her leveres en række værktøjer som humor, tekstforståelse og argumentationsteknik. Kan eventuelt kombineres med workshop.
Forespørg på dette foredrag

Journalistik, satire og ytringsfrihed i terrorens tidsalder

Hvilke konsekvenser har terrorangrebene på Krudttønden, synagogen og Charlie Hebdo haft for ytringsfriheden generelt og de mediefolk og satirikere, som er så afhængige af den, i særdeleshed? Fortællinger om censurens historie, sataniske vers, turbanbomber mediehykleri, og hvorfor ytringsfriheden er forudsætningen for alle andre friheder danner rammen om dette tankevækkende foredrag.
Forespørg på dette foredrag

Dansk indvandrings- og integrationspolitik: Et fejlslagent eksperiment

Et holdningsbårent og debatinviterende foredrag, der postulerer, at dansk indvandrings- og asylpolitik et fejlslagent eksperiment, som flygtningekrisen har demonstreret, det er bydende nødvendigt at revurdere. Mikkel redegør for politikkens historie, konsekvenser og udsigterne for fremtiden, og byder derpå op til debat om et af tidens mest kontroversielle emner.
Forespørg på dette foredrag

Holocaustbenægtelse: hvorfor tror folk på skøre ting?

Der findes mennesker, der tror, at Auschwitz og Treblinka slet ikke var udryddelseslejre og nazisterne aldrig havde planer om at dræbe Europas jøder, men er opfundet af en global jødisk konspiration. Men hvorfor tager de fejl, og hvordan kan det være, at nogle mennesker bliver overbevist af pseudovidenskablige konspirationsteorier?
Forespørg på dette foredrag

Ordstyring

Ukonventionel, humoristisk og uhøjtidelig administration af debatter.
Forespørg på dette foredrag

Skræddersyet arrangement

Ønsker du noget andet end ovenstående? Send en linje og lad os se, om det ikke lader sig gøre.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Mikkel Andersson

Referencer:

"I Studenterkredsen har det været en fornøjelse at have besøg af Mikkel Andersson. Både som foredragsholder og som deltager i en paneldebat. Mikkel Andersson er skarp og morsom og har ved begge besøg i Studenterkredsen sat relevante diskussioner i gang, der har gjort aftenerne fornøjelige, lærerige og interessante. Mikkel Andersson fremstår selv meget interesseret i publikums spørgsmål og synspunkter, men kan også skære igennem og udviser generelt den pondus, der skal til for at holde publikums opmærksomhed. I Studenterkredsen lægger vi vægt på, at foredragsholderen er bredt orienteret, åben og har noget særligt at byde på. Og det har Mikkel Andersson."
- Frederik Holm, Studenterkredsen København

"Da vi skulle uddele Publicistprisen 2012, til Johannes Møllehave, bad vi Mikkel Andersson om at holde talen. Det fortrød vi ikke. Mikkel holdt en tale med masser af vid og bid, han gik til stregen, men ikke over og han fik, ved sin eminente brug af satirens virkemidler, givet et præcist billede af Publicistklubben. Ham vil vi gerne se igen."
- Elisabet Svane, Politisk redaktør, Fyens Stiftstidende og bestyrelsesmedlem i Publicistklubben. 

"Mikkel Andersson har været inviteret gæstetaler i VL Côte d'Azur Gruppen i Sydfrankrig med et foredrag om Flygtningekrisen og dansk asyl- og integrationspolitik. Det var et meget veldisponeret indlæg, som gjorde op med mange myter om den danske politik på området."
- Flemming B. Petersen, VL Côte d'Azur

"Vi havde besøg af Mikkel Andersson i Liberal Alliance Aarhus lørdag d. 28.05.2016 til et oplæg om satire og ytringsfrihed. Mikkel er en skarp og nærværende oplægsholder, der formidler sit stof med stor seriøsitet, ærlighed og humor. Vi var meget glade for hans besøg og vi vil varmt anbefale ham til andre.”
- Line Hansen Mieskiewicz, Liberal Alliance Aarhus

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere