Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Morten Møller

Historiker, forfatter og foredragsholder.
Morten Møller (f. 1978) er historiker, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet meget roste biografier om de centrale modstandsfolk Mogens Fog og Børge Houmann.

I 2014 udkom Ellen og Adam om politisk radikalisering i Mellemkrigstiden, og i 2017 er han aktuel med bogen De glemtes hær - danske frivillige i Den Spanske Borgerkrig. Morten Møller har modtaget Arbejderhistorieprisen, Henry Nathansens Fødselsdagslegat, Prisen for Årets Historiske Bog samt Søren Gyldendal Prisen.

Morten Møller er født og opvokset i Sønderborg og bor til daglig i Svendborg.

Forespørg på Morten Møller og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Morten Møller

Danske frivillige i den spanske borgerkrig

Med udgangspunkt i bogen 'De glemtes hær' dykker historiker og forfatter Morten Møller ned i historien om de omkring 500 danske frivillige, der kæmpede i Den Spanske Borgerkrig (1936-1939). Det er en beretning om unge mennesker, der som det nemmeste i verden kunne have sagt nej, om en kamplysten ungdom i oprør mod en verden af i går, om rene idealer og beskidte realiteter. Og det er en fortælling, der ud fra helt nye kildestudier skrives med flere nuancer end det, der har været den heroiske grundfortælling om de danske spaniensfrivillige.
Forespørg på dette foredrag

Kærlighed og terror i Stalins Moskva

Med udgangspunkt i bogen 'Ellen og Adam' fortæller forfatter og historiker Morten Møller om direktørdatteren Ellen Schou, som i 1930'erne tager til Sovjetunionen og bliver hemmelig kurer i kommunismens tjeneste. Mens hundredtusinder henrettes i den kommunistiske diktaturstat, rejser Ellen til udenlandske hovedstæder med dobbeltbundede kufferter og store pengebeløb. Og mens naboer og kolleger forsvinder under de voldsomme udrensninger, føder Ellen lykkelig og begejstret en datter midt i Stalins Moskva. I Morten Møllers bog er det blevet til en anderledes beretning om politisk radikalisering og samtidig en bog, der stiller spørgsmålet: Kan man tro så stærkt, at troen bliver mere virkelig end virkeligheden? 'Ellen og Adam' blev i 2014 kåret som Årets Historiske Bog.
Forespørg på dette foredrag

Hvem er Nielsen?

”Hvem er Nielsen?” spurgte Gestapos torturbøddel i jagten på den mystiske modstandsleder. Men Børge Houmann med de mange dæknavne fik dansk og tysk politi aldrig fat i. Med udgangspunkt i sin biografi om Børge Houmann beretter historiker og forfatter Morten Møller om en ung forfatters politiske vækkelse i 1930’erne, om hans illegale tilværelse i det besatte København og om hans rolle som central kommunist under Den Kolde Krig.
Forespørg på dette foredrag

Mogens Fog under modstandskamp, kold krig og studenteroprør

Med udgangspunkt i biografien om Mogens Fog tegner forfatteren og historikeren Morten Møller et portræt af en af de mest beundrede og forkætrede skikkelser i det 20. århundrede. Lægen, kommunisten, modstandsmanden og rektoren Mogens Fog (1904-90) satte sit markante præg på tre af århundredets store konflikter. Hvad var Mogens Fogs bevæggrunde for at engagere sig i modstandskampen? Hvordan håndterede han den vanskelige overgang fra varm til kold krig, og kunne ”den røde rektor” i 1968 indfri de studerendes krav om grundlæggende forandringer på Københavns Universitet? Morten Møller vil forsøge at nå rundt om flere sider af en både gådefuld og fascinerende personlighed i den moderne danmarkshistorie.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Morten Møller holder.

Foredrag med Ib Michael

Ib Michael

Ib Michael er en af de forfattere, som nærmest ikke behøver nærmere introduktion. Med sit omfattende...
Foredrag med Leif Davidsen

Leif Davidsen

Leif Davidsen er en af Danmarks mest populære forfattere, og har i den forbindelse modtaget adskilli...
Foredrag med Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen er journalist og forfatter og har skrevet en række anmelderroste bøger om Den Kold...
Foredrag med Anita Furu

Anita Furu

Anita Furu modtog Bogforums Debutantpris 2018 for romanen ”Mit halve liv”. I 2019 udgav hun den sel...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere