Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Morten Ramsland

(foto: Martin Dam Kristensen) Forfatter og foredragsholder. Foredrag om forfatterskab.
Morten Ramsland debuterede som forfatter i 1993 med digtsamlingen ”Når fuglene driver bort”. Han har, udover en del børnebøger, udgivet romanen ”Akaciedrømme” samt succesromanen ”Hundehoved”, der er solgt i næsten 500.000 eksemplarer, oversat til 20 sprog og som modtog flere priser, heriblandt Boghandlernes gyldne Laurbær, Læsernes bogpris og P2 Romanrprisen.

Morten har udgivet den prisbelønnede roman ”Sumobrødre”, som han også holder foredrag på baggrund af. Her hylder han bl.a. barndommens vildskab og spontane livskraft samtidig med, at han belyser emner som familie, opvækst og ikke mindst arbejdsprocessen med romanen. I marts 2017 udkom Morten Ramslands roman ÆG, som Morten også holder foredrag om.

Morten er uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Han har været fuldtidsforfatter og foredragsholder siden hans succes med ”Hundehoved”.

Forespørg på Morten Ramsland og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Morten Ramsland

Lyskabinettet

Morten Ramslands roman "Lyskabinettet" udkom i 2018, hvor den har fået flere fine anmeldelser. Berlingske skriver blandt andet, at bogen er "Morsom, tragisk, bevægende og udfordrende".

Bogens plot omhandler at finde nye måder at være i sit eget køn, i sin seksualitet og i sin familie. Når fortællingens hovedperson, Thomas, tænker tilbage på sine barndomsår og første møder med kærlighed og seksualitet, så forbinder han det med gåder og en følelse af, at noget ikke er, som det skal være. I sine voksne år bestræber Thomas alligevel at gøre som alle andre - han gifter sig og skaber en kernefamilie, som alligevel ikke virker tiltrækkende på ham. Men igennem mystiske personer begynder Thomas at få forståelse for de veje, som han har taget i livet.

Foredraget er en interessant fortælling af Morten Ramsland, der beskriver bogens tilblivelse og de pointer i historien, som du måske ikke fangede i din første læsning. undervejs vil der være tid til spørgsmål, så du får svar på alt den undren, du måtte ligge inde med.
Forespørg på dette foredrag

ÆG

I marts 2017 udkom Morten Ramslands roman ÆG, som omhandler en fattig bondefamilie, der kommer i besiddelse af et magisk æg af guld. Bogen har fået flotte anmeldelser og er en blanding af historisk roman, slægtskrønike og historiefortælling om almuelivet på Fyn i 1300-tallet og den overtro, der prægede samfundet dengang.

ÆG er blevet kaldt et hovedværk, der får læseren til at tænke på Johannes V. Jensens klassiker, Kongens Fald. Tidligere har Morten Ramsland blandt andet skrevet bøgerne ’Hundehoved’ og ’Sumobrødre’, hvoraf ’Hundehoved’ solgte i 250.000 eksemplarer.

I dette spændende, litterære foredrag fortæller Morten Ramsland om baggrunden for ÆG, og hvorfor der gik syv år mellem hans sidste og nuværende udgivelse. Undervejs er der tid til spørgsmål, ligesom Morten også vil læse udvalgte passager op af bogen.
Forespørg på dette foredrag

Sumobrødre

Morten Ramsland holder foredrag om romanen "Sumobrødre", hvor han kommer med en hyldest til barndommens vildskab og spontane livskraft. Han fokuserer desuden på temaer fra barndommen, familien og ikke mindst det selvbiografiske som inspirationskilde i arbejds- og tilblivelsesprocessen.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Morten Ramsland

 - 27,9 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Morten Ramsland holder.

Foredrag med Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth debuterede med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”, som hun modtog både LO’s kult...
Foredrag med Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen blev født i København i 1962 og voksede op i Humlebæk. I 1988 blev Christian Can...
Foredrag med Jens Blendstrup

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup har altid digtet og allerede i folkeskolen gik han ofte amok i fristile, men gik i s...
Foredrag med Christian Mørk

Christian Mørk

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere