Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Morten Sabroe

Journalist og forfatter.
Morten Sabroe er journalist og ikke mindst forfatter. Han har skrevet for forskellige aviser herunder Information og Politiken før han blev fuldtidsforfatter.

Mortens skrivestil er meget inspireret af Hunter S. Thompson - grundlæggeren af Gonzojournalistikken - som han desuden også har oversat til dansk. Morten Sabroe har bl.a. udgivet romanerne Johanna (1998) og Den spanske gæst (2000), samt i 2008 Kærlighedskrigeren.

Morten Sabroes to selvbiografiske bestsellere Sidste tog (1996) og Du som er i Himlen (2007) blev samlet i bogen Så længe jeg skriver i 2009, hvor han også udgav en mailkorrespondance med Jørgen Leth, Det er derfor de knepper så meget i dette land.

Seneste litterære skud på stammen er romanerne Libido (2013), Drengen der løb med Gud (2015) og Love me Do (2016) og Mit halve hjerte mit hele liv.

Forespørg på Morten Sabroe og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Morten Sabroe

Mit halve hjerte, mit hele liv

Morten Sabroe er taget til Thailand for at skrive. Lidt over tyve år er der gået, siden han på skrift slog sine forældre ihjel i Du som er i himlen og Fader vor. Med sig har han en røvfuld piller, to hævede ben, et hjerte, der kører på halv kraft og en sort notesbog.

Tyve år, hvor drengen fra sit skjul i forfatterens indre har raset over de svigt, han er blevet udsat for, og som han nu er tæt på at udsatte andre for. Men drengen er ved at finde vej ud af mørket og ind i Mortens sorte notesbog. En historie presser sig på, båret af angst for at begå samme fejltagelse, som han hele sit liv har bebrejdet sin mor: at slå hånden af den der står ham allernærmest.

Morten Sabroe lægger med sin nye selvbiografiske roman op til en diskussion om hvordan man frigør sig fra de svigt, man er blevet udsat for barn:

”Jeg har venner der reagerer på svigt sådan som de reagerede da de blev udsat for dem da de var børn. Sådan som de blev nødt til at reagere – for at overleve. Inde i den tilsyneladende stærke, succesrige mand lever drengen i mørket i bedste velgående. Han venter på hævn. Han blev brændemærket af svig, hans parathed over for det forlader ham aldrig. Han venter, men aldrig forgæves. Sviget vil altid komme. Han ved det ikke, men det er ham selv der fremkalder det.

Jeg tænker på min mor, på hvad der mærkede hende. Med den indædthed hun fældede alle sine venner og gjorde dem til fjender, må der have været et dybt sår. Hun bed det i sig og byggede et fort af sin krop. Hertil og ikke længere. Ridder Ingrid af De Ensommes Bord. Det er ikke the Circle of Love, det er svigets hjul der drejer og drejer.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Morten Sabroe holder.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl er en international og prisbelønnet forfatter med sine udgivelser i mere end...
Foredrag med Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen (f.1973) er filosof, forfatter, dramatiker, foredragsholder og ivrig debattør i a...
Foredrag med Bo Østlund

Bo Østlund

Bo Østlund er journalist, forfatter, forlægger og video-dokumentarist. Han er uddannet fra Danmarks ...
Foredrag med Hassan Preisler

Hassan Preisler

Hassan Preisler afholder foredrag, styrer debatter og laver personlige og dybdeborende sceneintervie...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere