Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nadia Plesner

Kunstner, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter.
Nadia Plesner er kunster, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter. Hun holder foredrag på baggrund af den sag, hun er kendt for, og som hun også har udgivet bogen "Simple living - kamp og kunst fra en campingvogn" på baggrund af. I foredraget vil Nadia bl.a. fortælle om personlig udvikling med afsæt i sine egne op- og nedture. Selvom mange af elementerne i Nadias historier er barske, fortæller hun det med både humor og indlevelse.

Foredraget henvender sig til en bred målgruppe, og Nadia har bl.a. holdt foredrag for FN, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, private og offentlige arbejdspladser. Foredraget kan desuden tilrettelægges i samarbejde med kunden, så der lægges særlig vægt på f.eks. kunsten, den juridiske del eller det at brænde så meget for noget, at man vil gå gennem ild og vand for at nå målet.

Forespørg på Nadia Plesner og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nadia Plesner

Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn

Nadia Plesners foredrag er en gribende skæbnefortælling om retten til noget så banalt som en tegning. I foredraget fortæller Nadia om, hvordan hun som dansk kunststuderende udfordrede og vandt over Louis Vuitton, som er verdens største modehus.

"Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn" er historien om, hvordan Nadia lavede en tegning med ønsket om at samle penge ind til en nødhjælpsorganisation i Darfur, men blev stoppet af Louis Vuitton, da en del af tegningen lignede en Louis Vuitton-taske. 'Simple Living' er samtidig fortællingen om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. Og om hvordan hun en vinterdag skriver sine drømme på en iskold køkkenlåge og seks år senere står på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed.

I foredraget 'Simple Living' kan du høre Nadia Plesner selv fortælle sin utrolige historie om kamp, kunst og støttekampagner.

Forespørg på dette foredrag

DANSKHED – et kunstprojekt

Begrebet danskhed er blevet diskuteret voldsomt meget i den offentlige debat de seneste år. Men hvad er danskhed egentlig? Hvad betyder det, at vi tilhører den samme gruppe? Er det overhovedet noget, man kan miste eller opnå? Og er det muligt at kortlægge vores kollektive bevidsthed?

Igennem de sidste fem år har Nadia Plesner undersøgt begrebet danskhed gennem et kunstprojekt for at udforske nuancerne. Serien består af 48 parafraser over det danske pas, som hver især repræsenterer et bud på danskhed. Det rødbedefarvede pas er et hverdagsobjekt, som de fleste mennesker nok ikke tænker nærmere over. Men danskhed repræsenteret af statsborgerskabet er samtidig noget, som mange mennesker drømmer om, og det er omdrejningspunktet i mange politiske debatter.

Nadia Plesners kunstprojekt startede som en universel undersøgelse af begrebet danskhed. Men undervejs fik hun også kortlagt sin egen familiehistorie og fik ændret sit eget syn på, hvad danskhed egentlig er.

I foredraget viser Nadia Plesner de 48 kunstværker og fortæller om den rejse i danske forhold, hun kom på i løbet af projektet.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Nadia Plesner

Referencer:

"Nadia tryllebandt eleverne med sin autentiske og personlige fortælling. Stor ros til Nadia for sin livsbekræftende formidling – et engageret oplæg som gav anledning til refleksion og eftertænksomhed. Nadia er en helt særlig personlighed, som formår at formidle sit budskab helt ind i sjælen. En oplevelse, man ikke glemmer."
- Anne Vandsø Madsen, Rektor på Herning HF & VUC

“Nadia Plesner holdt sit foredrag for 450 tilhører på FOFs Kulturhøjskole i Herning. Nadias fortælling om hendes kamp for kunstnerisk frihed er en hjerteskærende fortælling, som er både lærerig og rørende. Et foredrag af sjælden karakter, som giver stof til eftertanke og anledning til refleksion. Nadia Plesner er en fremragende formidler, som forstår at kombinere sin egen personlige historie med nogle alvorlige budskaber. Nadia høstede stående applaus for sit foredrag..”
- Kirsten Bjørn-Thygesen, forstander FOF

"På Læreruddannelsen Zahle har vi haft Nadia Plesner på besøg for at fortælle om sit projekt ”Simple Living” og hendes egen personlige historie, der ligger bag, og som i den grad har været med til at give ilt til projektet (…) Vi blev på ingen måde skuffede! Nadia tryllebandt os i to timer med hendes fortælling af sin historie. Hun er en ufattelig god fortæller, som i den grad formår at holde opmærksomheden hos sine tilhørere. Det gør hun selvfølgelig, fordi historien er så voldsom og fordi det er så ubegribeligt at forstå at sådan en historie kan finde sted i verden omkring os. Man overraskes derfor gang på gang. Men Nadia fastholder også tilhørernes opmærksomhed, fordi hun stille og sobert fortæller sin historie og inddrager os i sine følelser og personlige oplevelser gennem en svær tid – og netop derfor kommer fortællingen måske til at stå som stærk og fin kontrast til så mange andre oplæg. Jeg har efterfølgende talt med flere af tilhørerne, som alle har hæftet sig ved hvor meget Nadias fortælling har siddet i dem bagefter. Jeg forestiller mig at oplægget vil være relevant i mange sammenhænge og vi overvejer allerede at booke Nadia til nyt arrangement, når det kan passes ind."
- Ditte Marie Pagaard – Lektor på Læreruddannelsen

"Nadia Plesner deltog i arrangementet Ej Blot Til Lyst på Gamle Scene, som er en debatrække på Det Kongelige Teater om kunstens betydning i samfundet. Aftenens tema var Kunst & Ytringsfrihed, og vi havde inviteret Nadia til at fortælle om sin oplevelse omkring at blive sagsøgt af Louis Vuitton. Nadias indlæg var utrolig godt og vedkommende - både fordi hun fortæller på en meget levende måde, og fordi hun formår at skabe et bånd til de, som lytter. Hun er en personlig, velformuleret og charmerende formidler, der lukker os tæt nok ind på sin historie til at man kan relatere til den følelsesmæssige oplevelse, hun har haft som kunstner, samtidig med at vi forstår vigtigheden af hendes sag i en større, samfundsmæssig kontekst. Det skaber en rigtig fin dynamik, og vi kunne tydeligt mærke, at hendes bidrag havde gjort et stort indtryk på publikum."
- Sofie Rask Andersen - Det Kongelige Teater

"Nadia Plesner kom til biblioteket og blev mødt af et nysgerrigt publikum, der ikke rigtig vidste hvem hun var. Men efter et spændende og rørende foredrag, var de alle parate til at støtte hende og anbefale hende til venner og bekendte. Alle til stede lyttede opmærksomt til hende, med både indlevelse og glædestårer. Hendes historie, som starter med ensomhed, fortsætter med kamp imod en af verdens rigeste koncerner og som ender i nødhjælp, er så fantastisk, at alle bør høre den. Glostrup Bibliotek kan anbefale Nadia Plesner i høj grad, til alle som behøver en givende og smuk historie, som heldigvis ender lykkeligt."
- Bibliotekar Bjarne Nordberg Pedersen, Glostrup Bibliotek

"Nadia Plesner er en levende og involverende fortæller. Hun fortæller sin historie og sit engagement på en måde så vi alle lever med. Vi sidder efterfølgende alle med en følelse, der gør os nærværende og levende. Vi kan kun give vore allerbedste anbefalinger."
- Bente og Michael Grønlund, International Art Festival

"Vi var så heldige at arrangere et besøg af Nadia Plesner i forbindelse med vores afsluttende projekt på Børneskolen Bifrost. Udgangspunktet var en konfrontation med værket ”Darfurnica”, som netop i forbindelse med projektet var udstillet på Museet Heart i Herning (...) Børnene havde mulighed for et autentisk møde med kunstneren, hvis engagement beundringsværdigt rækker ud af atelieret med en stort mellemmenneskelig og social bevidsthed, der føres ud i konkrete handlinger (...) Udover det fantastiske møde med kunstværket, var det en oplevelse at lytte til Nadia Plesner, som er en fremragende formidler. Hun fortæller levende og klogt med et imponerende engagement. I hendes oplæg havde hun underbyggende materiale med, som højnede indlevelsen. Hendes arbejde både i atelieret og ude i verden åbner op for at give børnene en relevant og aktuel indsigt og ligeledes blev hendes foredrag udgangspunkt for en lang række temaer til videre undersøgelse. Nadia Plesner muliggjorde, at børnene fik forståelse og indsigt og kunne forholde sig til nogle komplekse problemstillinger."
- Birgit Sand, lærer på Børneskolen Bifrost

Nadia Plesner - 16,2 KB

Nadia Plesner har holdt oplæg for skolens elever to gange.

Nadia tryllebandt eleverne med sin autentiske og personlige fortælling. Stor ros til Nadia for sin livsbekræftende formidling – et engageret oplæg som gav anledning til refleksion og eftertænksomhed.

Nadia er en helt særlig personlighed, som formår at formidle sit budskab helt ind i sjælen. En oplevelse, man ikke glemmer.

Anne Vandsø Madsen, Rektor på Herning HF & VUC

*****

På Læreruddannelsen Zahle har vi haft Nadia Plesner på besøg for at fortælle om sit projekt ”Simple Living” og hendes egen personlige historie, der ligger bag, og som i den grad har været med til at give ilt til projektet.

Vi forestillede os, da vi inviterede Nadia, at hendes oplæg og fortælling kunne inspirere vores kommende lærere til at tænke innovativt i forhold til hvordan nye projekter kan opstå og udvikles på baggrund af andre, og at Nadias historie kunne sætte gang i tankerne om, hvor vigtigt det er at blive ved med at tro på et projekt, hvis man mener, at det er vigtigt – også når det ser sort ud og det ikke lader til at lykkes. Og så tænkte vi, at den personlige historie i sig selv var værd at høre, fordi det er historien om en lille agent, der kæmper mod et stort og stærkt selskab.

Vi blev på ingen måde skuffede! Nadia tryllebandt os i to timer med hendes fortælling af sin historie. Hun er en ufattelig god fortæller, som i den grad formår at holde opmærksomheden hos sine tilhørere. Det gør hun selvfølgelig, fordi historien er så voldsom og fordi det er så ubegribeligt at forstå at sådan en historie kan finde sted i verden omkring os. Man overraskes derfor gang på gang. Men Nadia fastholder også tilhørernes opmærksomhed, fordi hun stille og sobert fortæller sin historie og inddrager os i sine følelser og personlige oplevelser gennem en svær tid – og netop derfor kommer fortællingen måske til at stå som stærk og fin kontrast til så mange andre oplæg.

Jeg har efterfølgende talt med flere af tilhørerne, som alle har hæftet sig ved hvor meget Nadias fortælling har siddet i dem bagefter. Jeg forestiller mig at oplægget vil være relevant i mange sammenhænge og vi overvejer allerede at booke Nadia til nyt arrangement, når det kan passes ind.

Ditte Marie Pagaard – Lektor på Læreruddannelsen

*****

Nadia Plesner deltog i arrangementet Ej Blot Til Lyst på Gamle Scene, som er en debatrække på Det Kongelige Teater om kunstens betydning i samfundet. 

Aftenens tema var Kunst & Ytringsfrihed, og vi havde inviteret Nadia til at fortælle om sin oplevelse omkring at blive sagsøgt af Louis Vuitton. Nadias indlæg var utrolig godt og vedkommende - både fordi hun fortæller på en meget levende måde, og fordi hun formår at skabe et bånd til de, som lytter. Hun er en personlig, velformuleret og charmerende formidler, der lukker os tæt nok ind på sin historie til at man kan relatere til den følelsesmæssige oplevelse, hun har haft som kunstner, samtidig med at vi forstår vigtigheden af hendes sag i en større, samfundsmæssig kontekst.

Det skaber en rigtig fin dynamik, og vi kunne tydeligt mærke, at hendes bidrag havde gjort et stort indtryk på publikum.

Sofie Rask Andersen - Det Kongelige Teater

*****

Nadia Plesner kom til biblioteket og blev mødt af et nysgerrigt publikum, der ikke rigtig vidste hvem hun var. Men efter et spændende og rørende foredrag, var de alle parate til at støtte hende og anbefale hende til venner og bekendte. Alle til stede lyttede opmærksomt til hende, med både indlevelse og glædestårer.

Hendes historie, som starter med ensomhed, fortsætter med kamp imod en af verdens rigeste koncerner og som ender i nødhjælp, er så fantastisk, at alle bør høre den.

Glostrup Bibliotek kan anbefale Nadia Plesner i høj grad, til alle som behøver en givende og smuk historie, som heldigvis ender lykkeligt.

Bibliotekar Bjarne Nordberg Pedersen, Glostrup Bibliotek

*****

When global corporations try to intervene and stop artists’ rights to freedom of expression they have access to “endless” amounts of money and lawyers. Nadia Plesner stood up alone against this massive pressure. Her story is fascinating and she tells it with great strength and even humour. To many artists and the audience taking part in the first ever world conference on artistic freedom “All that is banned is desired” at the Oslo Opera House in 2012, Nadia’s presentation remains as one of the most memorable."

Ole Reitov, Executive Director, Freemuse

*****

Nadia Plesner er en levende og involverende fortæller. Hun fortæller sin historie og sit engagement på en måde så vi alle lever med. Vi sidder efterfølgende alle med en følelse, der gør os nærværende og levende. Vi kan kun give vore allerbedste anbefalinger.

Bente og Michael Grønlund, International Art Festival

*****

Vi var så heldige at arrangere et besøg af Nadia Plesner i forbindelse med vores afsluttende projekt på Børneskolen Bifrost.

Udgangspunktet var en konfrontation med værket ”Darfurnica”, som netop i forbindelse med projektet var udstillet på Museet Heart i Herning. Darfurnica er en parafrase over Picassos ”Guernica” i samme størrelse og tilblivelsen af værket var en mediekritik af populærkulturen og havde til formål at sætte folkedrabene i Darfurprovinsen i Sudan på dagsordenen.

Børnene havde mulighed for et autentisk møde med kunstneren, hvis engagement beundringsværdigt rækker ud af atelieret med en stort mellemmenneskelig og social bevidsthed, der føres ud i konkrete handlinger. Nadia Plesner og hendes egen fond indsamler og organiserer containerafsendinger med skole- og hospitalsudstyr til Sudan og andre dele af Afrika.

Udover det fantastiske møde med kunstværket, var det en oplevelse at lytte til Nadia Plesner, som er en fremragende formidler. Hun fortæller levende og klogt med et imponerende engagement. I hendes oplæg havde hun underbyggende materiale med, som højnede indlevelsen. Hendes arbejde både i atelieret og ude i verden åbner op for at give børnene en relevant og aktuel indsigt og ligeledes blev hendes foredrag udgangspunkt for en lang række temaer til videre undersøgelse. Nadia Plesner muliggjorde, at børnene fik forståelse og indsigt og kunne forholde sig til nogle komplekse problemstillinger.

Birgit Sand, lærer på Børneskolen Bifrost

Her følger nogle uddrag fra børnenes rapporter i 9. klasse, som beretter om indtryk:

Mathias: Nadia er en fantastisk autoritet og forgænger for alle mennesker, da hun er et super eksempel på, at man ikke behøver at være politiker for at have betydning, og gøre en forskel for sine medmennesker. Og efter at have hørt hendes foredrag kan man ikke være andet end inspireret og stolt af at møde et menneske med så meget vilje og power, og med så meget uselviskhed og medmenneskelighed. Hun har fundet en mening i livet, og har viet store dele af det til at støtte nogle mennesker, som lever mange tusinde kilometer væk. Jeg synes også det er flot, at hun ikke har givet op, da modgangen blev stor, men hun har derimod brugt det som motivation til at holde sig kørende, og aktiv. Hun har jo bl.a. også lavet sin egen fond, hvor hun ikke blot støtter Darfur, men flere dele af Afrika. Nadia er Intervention!

Amalie: Nadia Plesner er en forholdsvis ung kunstner, men har allerede sat stort præg på verdens opfattelse af kunst, og i hvert fald min opfattelse, da hun har lavet en helt ny udgave af Picassos ”Guernica”, men har stadig nogle af hans elementer med i sit billede, bare på nye måder, hvilket også kan høres i billedets navn ”Darfurnica”.

Så man kan vel måske kalde hende, vor tids Picasso. Nadia tør sætte noget på spil, hun modtager lige nu bøder for hver dag hun udstiller Darfurnica, men hun tror på noget og tør satse alt på det. Nadias meninger og kunst er det der gør hende til sådan et fantastisk og inspirerende menneske.

Ingeborg: Vi er nu blevet bevidste om dette problem i forbindelse med Darfurnica - der er et grotesk, provokerende og samfundspolitisk værk -, men også i forbindelse med mødet med Nadia - der viser, at ét menneske kan gøre en forskel. Vi er nu blevet oplyst og bevidste om problemet, men hvad skal der til nu, for at vi rent faktisk tager affære og ændre på denne måde at tænke på?

Alexander: Vi fik også lov til at høre et foredrag fra selve maleren Nadia Plesner, hele hendes historie syntes jeg var enormt inspirerende, hun havde været igennem en hel del for at nå til hvor hun var. Hun understregede også meget for os, at vi skal kæmpe for vores drømme, og kæmpe videre selv om mennesker siger det ikke er muligt eller giver dig modstand. Hvilket hun i den grad også selv har gjort, hun er både flyttet til Amsterdam fra Danmark for at studere kunst og endda kæmpet med Louis Vouitton i retten, hvilket hun stadig gør. Og alt i alt mente jeg, at det var super fedt at hun kom, eftersom man næsten altid har spørgsmål og ting man undrer sig over når man ser et kunstværk, men specielt dette kunstværk indeholdt så mange forskellige motiver og historier at det gav mig så mange spørgsmål. Derfor synes jeg det var super fedt at få svar på dem alle, og endda fra selve kunstneren af billedet.

Anna: Jeg tror, at man får det meget bedre med sig selv, hvis man faktisk udretter noget man kan være stolt af. Det kan også være, at det er sådan Nadia Plesner har det med at hjælpe folk i Sudan. Hun fortalte, at det faktisk giver hende overskud og energi at hjælpe andre………… På den ene side var der en artikel om Darfurprovinsen, og på den anden var der en artikel der handlede om, at Paris Hilton skulle i fængsel. Kontrasten mellem artiklerne, fik hende til at handle, i stedet for at have ondt af sig selv. Det var da hun følte sig allermest ensom, at det lige pludselig blev klart for hende, hvad hun ville lave. Det gjorde et stort indtryk på mig, at det var da hun følte så meget afmagt, at hun valgte at hjælpe andre. Burde man ikke ville hjælpe andre når man lever et liv med overskud? Jeg synes, at det er for nemt at ignorere verdens problemer…. Jeg synes, at det har været rigtigt inspirerende at møde Nadia Plesner, og jeg synes virkelig, at hun har vist hvor vigtigt det er at intervenere.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nadia Plesner holder.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun er i dag skønlitterær...
Foredrag med Martin Bigum

Martin Bigum

Martin Bigum er en meget anset kunstner, som især er kendt for sin dynamiske billedkunst, der både e...
Foredrag med Thomas Kluge

Thomas Kluge

Thomas Kluge er givetvis den mest kendte danske portrætmaler. Han debuterede tilbage i 1993 på Kuns...
Foredrag med Marie Brixtofte

Marie Brixtofte

Marie Brixtofte vil med sine foredrag forsøge at bryde tabuet omkring alkoholisme, da hun selv har h...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere