Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nagieb Khaja

Journalist, forfatter og prisvindende dokumentarist. Foredrag om Syrien, Afghanistan, jihadisme og radikalisering
Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” blev udgivet i maj 2017.

Hans fokusområder har de seneste 10 år været konflikterne i Syrien og Afghanistan, og han er blandt andet kendt for at være en af ganske få journalister på verdensplan, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban og har eksempelvis instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere. Derudover har han instrueret fire dokumentarfilm om Taliban (Inside The Taliban for BBC Panorama, On The Frontlines With The Taliban og Living In Taliban Country for Al Jazeera America, The Resurgence of The Taliban for Vice News. Nagieb Khaja og har instrueret den prisvindende dokumentarfilm ”My Afghanistan”, som handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan. Læs mere...

Forespørg på Nagieb Khaja og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nagieb Khaja

Drivkraften bag at dække konflikter

Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.
Forespørg på dette foredrag

Du må ikke græde - for så mister du blod

Nagieb Khaja fortæller om, hvad baggrunden er for den syriske borgerkrig, og fortæller med udgangspunkt i de medvirkende i sin bog ”Du må ikke græde for så mister du blod” og videoklip fra sine dokumentarfilm om, hvorfor den har udviklet sig som den har. Hans foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.


Forespørg på dette foredrag

De vestlige jihadister

Et foredrag om hvorfor unge mennesker i Danmark og Vesten bliver tiltrukket af radikale islamistiske miljøer. Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor de tiltrækker unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark. Nagieb Khaja konkretiserer sine erfaringer med medvirkende fra hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og viser videoklip fra sine ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister.


Forespørg på dette foredrag

Krigen i Afghanistan

Et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i bogen "Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan". Om hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver han en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.
Forespørg på dette foredrag

Kidnappet i Afghanistan

Et foredrag om, hvordan Nagieb Khaja blev kidnappet i 2008 af Taleban på en reportagetur i Afghanistan.
Nagieb Khaja introducerer kort baggrunden for konflikten i Afghanistan. Han fortæller, hvad der er den officielle årsag til krigen, og hvordan den reelt har udviklet sig fra 2001 og indtil i dag. Han forklarer derefter, hvorfor det også er vigtigt at afsøge de blinde vinkler i krigen heriblandt områder, hvor Taliban regerer. Derefter fortæller han i detaljer om dengang han blev kidnappet. Han vil komme ind på forberedelserne til turen, selve kidnapningen, fangenskabet, og hvordan han slap væk og efterspillet.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Nagieb Khaja

Referencer: 

"Vi havde et ønske om at blive klogere på mødet mellem forskellige kulturer til brug for vores arbejde og til gavn for de frivillige, som støtter flygtninge/indvandrere i kommunen.
Det var interessant at høre om hans oplevelser og færden i risikofyldte områder, hvor han var i kontakt med de mennesker, som står midt i krigen og skal beslutte sig for enten at blive eller flygte. Naghieb kunne vinkle foredraget, så vi fik lært noget om kulturforskelle og hvorfor folk reagerer forskelligt og opfatter situationer forskelligt. Et godt foredrag!"
- Anette Nexø Christensen, Jobcenter Kalundborg

"Det var fantastisk at høre på en brændende ildsjæl, der formår at dokumentere sit arbejde - ikke mindst for at åbne andres øjne til at forstå, hvad der sker i Afghanistan. Efter foredraget håbede flere på et gensyn med foredrag om Syrien."
- Ella Jensen, Hårlev Menighedsråd

Det var et meget spændende foredrag, der på kort tid og imponerende vis førte os ind i baggrundene for konflikterne i Afghanistan og Syrien. Mange gav straks efter foredraget udtryk for begejstring og for at være blevet ramt og rørt. Flere opfordrede Nagib Khaja til at dække flere andre konflikter, men samtidig også til at passe på sig selv.
- Noomi Mortensen, Foreningen Tosprogefe børn og unges vilkår

 

 - 61,2 KB

 - 56,3 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nagieb Khaja holder.

Foredrag med Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og kat...
Foredrag med Suzan Daoud

Suzan Daoud

Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. Foredrag om eget liv som...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere