35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Niels Bjerre-Poulsen

Historiker og lektor. Foredrag om amerikansk historie, politik og kultur.
Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur. Niels blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik.

Hans seneste bog er Vietnamkrigen; En International Historie, 1945-1975, der har fået fremragende anmeldelser, og blandt andet er blevet kaldt ”et moderne hovedværk” (Jyllandsposten), ”en sand tour de force”, ”et mesterligt værk” (Politiken)”, ”et storværk” (Weekendavisen), og ”et lærestykke i, hvordan man bedriver saglig og begavet forskningsformidling til et oplyst publikum” (Kristeligt Dagblad).

Forespørg på Niels Bjerre-Poulsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Niels Bjerre-Poulsen

USA's historie

I dette foredrag tager Niels sit publikum med igennem USA's begivenhedsrige historie. Niels fortæller om lige fra koloniseringen og stormagtens tilblivelse til det nuværende USA. Foredraget tager udgangspunkt i bogen "USA's historie" (2018), som er forfattet af Niels Bjerre-Poulsen og Erling Bjøl.

Helt specifikt vil du som publikum blive klogere på den multifacetterede amerikanske historie, og alt hvad det indebærer helt frem til årene, hvor George W. Bush er præsident. Ligeledes får du et dybdegående og interessant indblik i Barack Obamas regeringstid og et spændende portræt af Donald Trump.
Forespørg på dette foredrag

Hillary Clinton

”Hillary”. Mange mennesker i USA og resten af verden er på fornavn med den tidligere amerikanske præsidentfrue, senator, udenrigsminister og – med stor sandsynlighed – næste præsident. Men selv om mange har en fornemmelse af, at de har kendt hende i mange år, finder de det ikke desto mindre svært at blive klog på, hvad hun egentlig står for politisk. I dette foredrag vil Niels Bjerre-Poulsen tegne et portræt af politikeren Hillary Clinton. Han vil også forsøge at bidrage til forståelsen af hende som person – en person, som mange er komme til at betragte som en kvindelig rollemodel. Endelig vil han beskrive det politiske landskab, hun må navigere i samt de problemer hun – hvis hun vinder præsidentvalget i 2016 – vil stå overfor som leder af verdens eneste supermagt.
Forespørg på dette foredrag

Vietnamkrigen – et tragisk lærestykke

Niels Bjerre-Poulsen er forfatter til et meget rost storværk om Vietnamkrigen, og i dette foredrag fortæller han om de begivenheder, der – ofte utilsigtet – endte med at gøre Indokina til den Kolde Krigs centrale kampplads. Foredraget præsenterer ”det store billede” samt en række af de personer, som i Saigon, Hanoi, Paris, Washington, Moskva og Beijing traf de skæbnesvangre valg.
Forespørg på dette foredrag

Spøgelserne fra Vietnam

Krigen i Vietnam blev i 1960’erne en katalysator for ungdomsoprør og politisk opbrud, såvel i USA, som i Europa. Konsekvenserne fortsatte dog længe efter krigens afslutning i 1975. I dette foredrag beskriver Niels Bjerre-Poulsen, hvordan ”spøgelserne fra Vietnam” er blevet ved med at hjemsøge supermagten USA – såvel i udenrigspolitik, som i kulturlivet og samfundsdebatten. På sporet af spøgelserne fra Vietnam tager vi hele turen fra Hollywood til Afghanistan og Irak.
Forespørg på dette foredrag

”Den amerikanske orden” – Hvorfor USA fortsat er verdens eneste supermagt.

Det 20. århundrede blev ofte omtalt som ”det amerikanske århundrede”, om end diskussionerne om supermagtens forfald satte ind allerede i 1970’erne. Sådanne diskussioner dukker fortsat op. I de senere år er ikke mindst Kina hyppigt blevet nævnt som en mulig arvtager som verdens førende magt. Men er det en korrekt analyse? Og har Verden overhovedet brug for en supermagt? I dette foredrag ser Niels Bjerre-Poulsen nærmere på de globale magtforhold.
Forespørg på dette foredrag

”Verdens mægtigste mand?” – et foredrag om det amerikanske præsidentembede og nogle af de mænd, der har beklædt det.

USA’s præsident har som leder af en supermagt og øverstkommanderende for verdens største militære apparat vidtgående beføjelser og adskillige magtmidler til rådighed. Alligevel ser embedet oftest væsentlig større ud udefra end det føles indefra, og de fleste præsidenter har haft svært ved at opfylde de mange forhåbninger som amerikanerne, såvel som folk i andre dele af verden – har haft til dem. I dette foredrag forklarer Niels Bjerre-Poulsen nogle af embedets indbyggede paradokser og illustrerer dem i rigt mål med eksempler fra nogle af USA’s bedste og værste præsidenter.
Forespørg på dette foredrag

”Paranoia Americana” – om konspirationsteorier og deres rolle i amerikansk politisk kultur

Fra hemmelige katolske våbenlagre over mordet på John F. Kennedy til 9/11: I dette foredrag ser Niels Bjerre-Poulsen nærmere på en række af de konspirationsteorier, som op gennem amerikansk historie har sat deres præg på samfundsdebatten. Han vil forsøge at indkredse konspirationsteoriernes karakter og politiske formål, og se nærmere på om der er træk ved amerikansk politisk kultur, der har dannet en særligt god grobund for denne type af forklaringer
Forespørg på dette foredrag

Hvorfor amerikanere både elsker og hader politik og politikere

I dette foredrag beskriver Niels Bjerre-Poulsen den politiske kultur i USA. Han beskriver de historiske forudsætninger og det politiske landskab, som det tegner sig frem mod præsidentvalget i 2016. Han taler om kandidater, vælgere, interessegrupper og mærkesager. Han taler også om mediernes rolle, og om de stadigt voksende pengestrømme, som hastigt er ved at forandre det amerikanske demokrati.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Niels Bjerre-Poulsen

Referencer:

"Niels Bjerre-Poulsen levede helt op til forventningerne; god til at lytte og afstemme foredrag herefter. Tusind tak for en god aften."
- Helle Martensen, Rotary Holbæk Øst

"Yderst kompetent, veldisponeret og engageret foredragsholder."
- Ivan Jensen, Dalgas skolen

"Det var en ekstra gevinst, at vores velforberedte samfundsfagselever kunne stille spørgsmål i alle retninger og få et begavet og oplysende svar, oftest indeholdende et analytisk bud på valgets tendenser."
- Flemming Hansen, Solrød Gymnasium

"Virkelig godt foredrag. Meget velafstemt i forhold til vores elever. Kan varmt anbefales!"
- Mogens Holm, Teknisk Gymnasium Silkeborg

 - 53,8 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere