35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nikolaj Sonne

Teknologi, udvikling, overvågning og databrug
Nikolaj Sonne er en af Danmarks førende IT-eksperter med skarpe holdninger og kommentarer til teknologi, trends og udvikling. ”Nikolaj Sonne er et forbillede ved sin evne til at kombinere høj faglighed med bred appel. Ved sin personlige og originale måde at kommunikere på, formår han at smitte os med sin begejstring og nysgerrighed for den teknologiske verdens fremskridt”. Sådan blev Nikolaj beskrevet, da han i 2011 modtog DR’s sprogpris og, begejstringen og nysgerrigheden er bestemt ikke blevet mindre siden da. Gennem hans arsenal af metaforer, ironi og passion formår Nikolaj på levende og underholdende vis at formidle viden om kunstig intelligens, robotter, blockchain, bitcoins, droner, selvkørende biler, overvågning og meget andet, så alle kan være med – uanset teknologisk indsigt.

Nikolaj Sonne er uddannet journalist og arbejder til daglig på Danmarks Radio, hvor han siden 2009 har været vært på tech-programmet ”So ein Ding”. Tidligere arbejdede Nikolaj som journalist og redaktør på gadgetmagasinet, ”GEAR”, hvor han vandt FDIMs pris ”Bedste Danske WebTV” tilbage i 2008.

Den teknologiske udvikling galopperer afsted. En ny smartphone har i dag nogenlunde samme regnekraft som verdens hurtigste computer havde for 20 år siden. Alt er forbundet og fremtiden er ikke, hvad den har været - den er mere gak og på mange måder nok tættere på, end du tror.

Forespørg på Nikolaj Sonne og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nikolaj Sonne

Din mobil – den lille forræder

I vores mobiltelefon har vi samlet stort set alt, som er værd at vide om os og om vores færd i verden. Og der er bud efteroplysningerne.
Apps, hjemmesider, styresystemer og utallige tjenester lover øget service og anvendelighed, mens de ubemærket og stort set ubegrænset samler information om dig. Wifi’en kan være tændt, selvom der står slukket i displayet, diverse spil kan have fuld adgang til den ufrivillige Google eller Apple konto, reklamer kan aktiveres med ultralydsbeacons, og Facebook kan læse dine sms’er. Alle disse scenarier er mulige og ofte aktuelle.

Men hvad er det egentlig, alle vores data, handlinger, bevægelse, beskeder og tale, opdateringer og indkøbsoplysninger bliver brugt til?
Nikolaj Sonne kigger i dette indsigtsfulde og humoristiske foredrag nærmere på den omfattende hverdagsovervågning - som ikke handler om skæg, blå briller, Assange, wikileaks og statslige aktører - men går helt ned i vores egne lommer, og bliver særdeles personlig. Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede Accepter til Terms & Conditions på din yndlingscomputer – nemlig din mobiltelefon.
Forespørg på dette foredrag

AI - en kunstig intelligens steppebrand.

De lærenemme maskiner er godt i gang med at finde ud i alverdens hjørner og afkroge, og vi er alle – vidende som uvidende – med til at træne maskinerne. Det bliver stadig sværere at skelne mellem syntetisk og virkelig virkelighed, og selvom mange maskiner nærmest er bedre end os selv, så kan de ”kloge” maskiner stadig snydes – og vi har ikke indsigt i rationalerne. Fint, hvis det er en billedsøgning, som rammer skævt – men hvad nu hvis, det er en læge- eller dommer-bot, der tager fejl? Mød også dommedagsmaskinen; en selvforbedrende maskine, der er klogere end alle mennesker – hold fast og kryds fingre for, at etikken er på plads.
Oplægget giver en lyn-kort introduktion til Ai og viser eksempler fra det, der allerede er dagligdag (droner, selvkørende biler, oversættelse, taleforståelse og talesyntese). Derudover så viser DR-vært og tænkehat Nikolaj Sonne, hvor teknologien (måske) er på vej hen og (skræk-) eksempler på, hvorfor vi skal holde øje med den - allerede i går.
Forespørg på dette foredrag

Teknologistorm med udsigt til orkan

Den teknologiske udvikling galopperer afsted. En ny smartphone har i dag nogenlunde samme regnekraft som verdens hurtigste computer havde for 20 år siden. Vi bygger lærenemme maskiner, digitale assistenter, droner og selvkørende biler. Hele tiden hurtigere, mindre, billigere, bedre - sådan er teknologi - og det har vi vænnet os til. Men ser man udviklingen lidt fra oven er det ikke bare imponerende - det er decideret gak!
Journalist, DR-vært og tænkehat Nikolaj Sonne tager os med på en til tider finurlig rejse rundt i digilands både mørke og lyse sider. Hvordan kom vi hertil og, hvor er det vi - måske - er på vej hen?
Alt er forbundet og fremtiden er ikke, hvad den har været - den er mere gak og på mange måder nok tættere på, end du tror.

Foredraget bliver skræddersyet ud fra jeres ønsker og kan bl.a. indeholde:
- Kunstig intelligens
- Selvkørende biler
- Blockchain/blokteknologi
- AR/VR
- Internet of Things
- Energi
- Droner
- Maker
- 3D-print
- Overvågning
- Helsetech
- Robotter
- Digitale assistenter
- Gakket udlicitering
- Optik og lys
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Nikolaj Sonne

Referencer: 

"Nikolajs foredrag var lige som jeg ønskede mig - levende, provokerende og inspirerende."
Charlotte Buus, MESSE C / Danish Security Fair

"Skræddersyet foredrag, der ramte plet og holdt tilhørerne fanget non-stop. Der var masser af inspirerende indhold og gode skift mellem snak, demonstrationer og brug af lyd/video. Det kræver sin mand, at få det til at forløbe glidende og naturligt, men det kan Nikolaj Sonne. Tak for det!"
Joachim Neve Nørgaard, Danske Bank / MobilePay IT

"Nikolaj ramte præcis den rigtige blanding af faglighed og underholdning. Jeg tror alle gik derfra med en følelse af at have lært noget nyt, og at de havde hygget sig i mens."
Christian Haslam, Videncenter for Automation & Robotteknologi

"Det var et rigtig godt foredrag, og vi kan varmt anbefale Nikolaj"
- Ole Bay Jensen, AspIT 

"Det var et fantastisk spændende og velstruktureret foredrag, der gav masser af stof til eftertanke. Gymnasieeleverne var vilde med det.
Nikolaj er en super dygtig formidler og leverer pointerne på et sprog eleverne forstår. 5 stjerner ud af 5."
Alssundgymnasiet Sønderborg

"Et meget spændende foredrag, som også vores deltagere i konference var meget tilfreds med"
- Tage Jensen, BL - Danmarks Almene Boliger

"Et rigtig godt "pust" fra en sprudlende foredrageholder der virkelig har en "passion" for og smugkig ind i den fremtidige teknologi - det var yderst interessant."
- Kirsten Bargholz, Terma A/S

"Nikolaj Sonne var både skarp, underholdende, vidende og i øjenhøjde". 
- Susanne Flintholm, Officelab ApS 

"Jeg synes, Nikolaj holdt en super inspirerende præsentation. Nikolaj var klar til at fange indspil fra deltagerne undervejs og var villig til at justere indhold efter ønsker."
- Lennart Christoffersen, HRKS 

"Tilhørende havde en meget stor aldersspredning og alle gav udtryk for et meget interessant foredrag."
- Henrik Nipper, Dansk Metal afdeling 16

 "Nikolaj skulle på søndag morgen og han formåede at fange deltagerne og gøre robotter og kunstig intelligens interessant og nærværende - vi var meget tilfredse."
- Anette Hestlund, KAB

"Venlig og præcis."
- Marie-Louise Krogh OUH

"Super inspirerende og det synes deltagerne også. Det var tilpas struktureret uden at blive kedeligt."
- Toke Kruse, Bilagscan

"Nikolaj levede helt op til vores forventninger. Vi have brug for at få introduceret en lang række digitale emner til vores medarbejdere og Nikolaj leverede varen på en top underholdende måde med masse af sjove eksempler."
- Anja Jensen FLSmidh

 "Super fine oplæg - spændende og fangende!"
- Sofie Hansen, Zünd Skandinavien


"Det var super godt, sjovt og inspirerende"
- Mads Troelsgaard, Unity Studios

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nikolaj Sonne holder.

Thomas Bense

Thomas Bense besidder mange talenter og har bl.a. kunne skrive iværksætter, spilnørd, direktør, TV-v...

Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp er forsker i datalogi, oplægsholder, og IT-iværksætter. Til daglig har han sin ...

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og ...

Brian Eberhardt

Brian Eberhardt er en ildsjæl, som virkelig får tilhørerne med sig. Brian er berømt for at give over...

Asger Høeg

Asger Høeg er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole i 1972 og har en HD i strategi o...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere