Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nikolaj Sonne

Danmarks teknologiske tænkehat: udvikling, overvågning og databrug
Nikolaj Sonne foredrag giver jer hele Danmarks teknologiske tænkehat. Han er kendt for sine skarpe holdninger til trends og udvikling inden for teknologiens verden. Nikolaj Sonne formår at kombinere høj faglighed med bred appel ved sin personlige og originale måde at kommunikere på. Med hans smittende passion og nysgerrighed for teknologien beretter Nikolaj Sonne på levende og underholdende vis om kunstig intelligens, mobiltelefoner, robotter, blockchain, bitcoins, droner, selvkørende biler, digitale assistenter, overvågning og meget andet, så alle kan være med – uanset teknologisk indsigt. I et Nikolaj Sonne foredrag har alle mulighed for at følge med og blive klogere.

Den teknologiske udvikling galopperer afsted. En ny smartphone har i dag nogenlunde samme regnekraft som verdens hurtigste computer havde for 20 år siden. Vi bygger lærenemme maskiner, digitale assistenter, droner og selvkørende biler. Hele tiden hurtigere, mindre, billigere, bedre - sådan er teknologi - og det har vi vænnet os til. Men ser man udviklingen lidt fra oven, er det ikke bare imponerende - det er decideret gak! Et Nikolaj Sonne foredrag tager os med på en til tider finurlig rejse rundt i Digilands både mørke og lyse sider. Hvordan kom vi hertil og, hvor er det vi - måske - er på vej hen? Alt er forbundet, og fremtiden er ikke, hvad den har været - den er mere gak og på mange måder nok tættere på, end du tror.

Nikolaj Sonne er uddannet journalist og har deltaget i DR programmer. Han har fra 2009 og frem til 2018 været vært på tech-programmet ”So ein Ding”.

Forespørg på Nikolaj Sonne og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nikolaj Sonne

Din mobil – den lille forræder

I vores mobiltelefoner har vi samlet stort set alt, som er værd at vide om os og om vores færd i verden. Og der er bud efter oplysningerne.
Apps, hjemmesider, styresystemer og utallige tjenester lover øget service og anvendelighed, mens de ubemærket og stort set ubegrænset samler information om dig. Wifi’en kan være tændt, selvom der står slukket i displayet, diverse spil kan have fuld adgang til den ufrivillige Google eller Apple konto, reklamer kan aktiveres med ultralydsbeacons, og Facebook kan læse dine sms’er. Alle disse scenarier er mulige og ofte aktuelle.

Men hvad er det egentlig, alle vores data, handlinger, bevægelse, beskeder og tale, opdateringer og indkøbsoplysninger bliver brugt til?

I dette Nikolaj Sonne foredrag kigger han indsigtsfuldt og humoristiskt nærmere på den omfattende hverdagsovervågning - som ikke handler om skæg, blå briller, Assange, wikileaks og statslige aktører - men går helt ned i vores egne lommer, og bliver særdeles personlig. Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede Accepter til Terms & Conditions på din yndlingscomputer – nemlig din mobiltelefon.
Forespørg på dette foredrag

AI - en kunstig intelligens steppebrand

De lærenemme maskiner er godt i gang med at finde ud i alverdens hjørner og afkroge, og vi er alle – vidende som uvidende – med til at træne maskinerne. Det bliver stadig sværere at skelne mellem syntetisk og virkelig virkelighed, og selvom mange maskiner nærmest er bedre end os selv, så kan de ”kloge” maskiner stadig snydes – og vi har ikke indsigt i rationalerne. Fint, hvis det er en billedsøgning, som rammer skævt – men hvad nu hvis, det er en læge- eller dommer-bot, der tager fejl? Mød også dommedagsmaskinen; en selvforbedrende maskine, der er klogere end alle mennesker – hold fast og kryds fingre for, at etikken er på plads.

Dette Nikolaj Sonne foredrag giver en lynkort introduktion til AI og viser eksempler fra det, der allerede er dagligdag (droner, selvkørende biler, oversættelse, taleforståelse og talesyntese). Derudover så viser DR-vært og tænkehat Nikolaj Sonne, hvor teknologien (måske) er på vej hen og (skræk-)eksempler på, hvorfor vi skal holde øje med den - allerede i går.
Forespørg på dette foredrag

Teknologistorm med udsigt til orkan

Oplev et skræddersyet Nikolaj Sonne foredrag til jeres arrangement. Han former det ud fra jeres forventninger, formål og ønsker. Foredraget kan tage udgangspunkt i nedenstående emner:

- Kunstig intelligens
- Selvkørende biler
- Blockchain/blokteknologi
- AR/VR
- Internet of Things
- Energi
- Droner
- Maker
- 3D-print
- Overvågning
- Helsetech
- Robotter
- Digitale assistenter
- Gakket udlicitering
- Optik og lys
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Nikolaj Sonne

Referencer: 

"Nikolajs foredrag var lige som jeg ønskede mig - levende, provokerende og inspirerende."
- Charlotte Buus, MESSE C / Danish Security Fair

"Levende og dynamisk Nikolaj Sonne foredrag, der blev vel modtaget."
- Peter Lange, Oracle/Topaz

"Vi havde fornøjelsen af at have Nikolaj Sonne til at runde vores konference, Digital København 2018, af. Med hans store viden i fremtidens teknologier gav han vores deltagere den helt perfekte afrunding på dagen. Han formåede at tage komplekse begreber som kunstig intelligens og gøre det håndgribeligt og forståeligt på en humoristisk og spændende måde i en kombination af live-demoer og dragende fortællinger."
- Kristian Enemark, Københavns Kommune - Koncern IT

"Skræddersyet Nikolaj Sonne foredrag, der ramte plet og holdt tilhørerne fanget non-stop. Der var masser af inspirerende indhold og gode skift mellem snak, demonstrationer og brug af lyd/video. Det kræver sin mand, at få det til at forløbe glidende og naturligt, men det kan Nikolaj Sonne. Tak for det!"
Joachim Neve Nørgaard, Danske Bank / MobilePay IT

"Nikolaj ramte præcis den rigtige blanding af faglighed og underholdning. Jeg tror alle gik derfra med en følelse af at have lært noget nyt, og at de havde hygget sig i mens."
- Christian Haslam, Videncenter for Automation & Robotteknologi

"Det var et rigtig godt foredrag, og vi kan varmt anbefale Nikolaj"
- Ole Bay Jensen, AspIT 

"Det var et fantastisk spændende og velstruktureret foredrag, der gav masser af stof til eftertanke. Gymnasieeleverne var vilde med det.
Nikolaj er en super dygtig formidler og leverer pointerne på et sprog eleverne forstår. 5 stjerner ud af 5."
- Alssundgymnasiet Sønderborg

"Et meget spændende Nikolaj Sonne foredrag, som også vores deltagere i konference var meget tilfreds med"
- Tage Jensen, BL - Danmarks Almene Boliger

"Et rigtig godt "pust" fra en sprudlende foredrageholder der virkelig har en "passion" for og smugkig ind i den fremtidige teknologi - det var yderst interessant."
- Kirsten Bargholz, Terma A/S

"Nikolaj Sonne var både skarp, underholdende, vidende og i øjenhøjde". 
- Susanne Flintholm, Officelab ApS 

"Jeg synes, Nikolaj holdt en super inspirerende præsentation. Nikolaj var klar til at fange indspil fra deltagerne undervejs og var villig til at justere indhold efter ønsker."
- Lennart Christoffersen, HRKS 

"Tilhørende havde en meget stor aldersspredning og alle gav udtryk for et meget interessant foredrag."
- Henrik Nipper, Dansk Metal afdeling 16

 "Nikolaj skulle på søndag morgen og han formåede at fange deltagerne og gøre robotter og kunstig intelligens interessant og nærværende - vi var meget tilfredse."
- Anette Hestlund, KAB

"Venlig og præcis."
- Marie-Louise Krogh OUH

"Super inspirerende og det synes deltagerne også. Det var tilpas struktureret uden at blive kedeligt."
- Toke Kruse, Bilagscan

"Nikolaj levede helt op til vores forventninger. Vi have brug for at få introduceret en lang række digitale emner til vores medarbejdere og Nikolaj leverede varen på en top underholdende måde med masse af sjove eksempler."
- Anja Jensen FLSmidh

 "Super fine oplæg - spændende og fangende!"
- Sofie Hansen, Zünd Skandinavien

"Det var et super godt, sjovt og inspirerende Nikolaj Sonne foredrag."
- Mads Troelsgaard, Unity Studios

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nikolaj Sonne holder.

Foredrag med Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp

Peter Schneider-Kamp er forsker i datalogi, oplægsholder, og IT-iværksætter. Til daglig har han sin ...
Foredrag med Pernille Tranberg

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og ...
Foredrag med Mads Vestergaard

Mads Vestergaard

Mads Vestergaard holder foredrag om nye digitale teknologier og sociale mediers indflydelse på vores...
Foredrag med Thomas Bolander

Thomas Bolander

Thomas Bolander, ph.d., er professor på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), hvor han forsker i kuns...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere