35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Olga Ravn

Modtager af Michael Strunge prisen 2015
Olga Ravn er en dansk forfatter, født 1986.

Hun debuterede i 2012 med digtsamlingen ”Jeg æder mig selv som lyng” på forlaget Gyldendal. Siden har hun udgivet romanen ”Celestine”, digtsamlingen ”Den hvide rose” og senest romanen ”De ansatte” i 2018, som Kristeligt Dagblad kaldte ”et fremragende bud på den optimale samtidsroman.”

Olga Ravn er kendt som en forfatter, der konstant fornyer sig fra værk til værk. Informations anmelder Erik Skyum Nielsen skrev om ”De ansatte”, at ”med sin skræmmende og konsekvente arbejdspladsroman fra det 22. århundrede har Olga Ravn endnu en gang formået at overraske som forfatter.”

Olga Ravn er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og har siden arbejdet som bl.a. litteraturkritiker, underviser, oversætter og redaktør. I 2015 modtog hun Michael Strunge prisen for romanen ”Celestine” og året efter modtog hun Statens treårige arbejdslegat. Sammen med forfatteren Johanne Lykke Holm dannede Olga Ravn i 2015 Hekseskolen. Hekseskolen er en aktivistisk performancegruppe og en skriveskole.

Olga Ravn har gjort sig bemærket med sit arbejde med Tove Ditlevsen. I 2015 udgav hun et udvalg af Ditlevsens “glemte tekster” under titlen ”Jeg ville være enke og jeg ville være digter” og i 2017 udkom ”Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø” med digte af Ditlevsen i udvalg af Olga Ravn. Ravn arbejder desuden som redaktør på Skala-serien, en ny klassikerserie hos Gyldendal, som udgiver oversat prosa, der blev misforstået eller overset, da det oprindeligt udkom. Ravn grundlagde serien sammen med redaktør Julie Paludan-Müller i 2016.

Forespørg på Olga Ravn og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Olga Ravn

Forfatterforedrag

I en gennemgang af sit forfatterskab trækker Olga Ravn tråde mellem sine meget forskellige bøger. Fra debutens vildtvoksende poesi til den gotiske roman ”Celestine” om en kostskolelærer, der vil være et spøgelse, til digtmaskinen ”Den hvide rose” og frem til Olga Ravns seneste bog den samfundskritiske science fiction roman ”De ansatte”, om en gruppe meget loyale medarbejdere på et rumskib.

Hvad giver det en forfatter at arbejde i forskellige genre, og hvad gør det ved skriften, når den slår sig på konventionerne? Med afstikkere til sine oversættelser af forfattere som Sylvia Plath og Chris Kraus og til hendes redaktionelle arbejde med Tove Ditlevsen giver Olga Ravn et indblik i et mange facetteret kunstnerisk praksis, der er mere optaget af at befinde sig i periferien af litteraturhistorien end i centrum af den.

Hvis det ønskes, kan foredraget skræddersyes sådan, at der er fokus på et enkelt værk fra forfatterskabet.
Forespørg på dette foredrag

Tove Ditlevsen

Hvorfor læser alle pludselig Tove Ditlevsen igen? I 2015 var Olga Ravn med til at sætte Tove Ditlevsen tilbage på landkortet med et udvalg af Ditlevsens glemte tekster ”Jeg ville være enke, og jeg ville være digter” illustreret af Sort Samvittighed. Bogen viste en mere rå og hudløs side af Tove Ditlevsen, end hvad hun havde rygte for at være. I 2017, året for Tove Ditlevsens hundrede års fødselsdag, udkom Olga Ravns udvalg af forfatterens digte ”Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø”. Denne samling er siden blevet en bestseller med over 15.000 solgte eksemplarer.

I dette foredrag fortæller Olga Ravn om, hvordan det var at være med til at skabe en ny fortælling om Ditlevsens forfatterskab, og hun gør tilhøreren klogere på, hvilke større samfundsændringer, der har fundet sted, så alle pludselig fik Tove-feber.

Hun giver bud på, hvorfor vi læser Tove Ditlevsen anderledes i dag og lægger op til diskussion om, hvorfor nogle forfatterskaber ryger ud og ind af den fælles bevidsthed op gennem historien.
Forespørg på dette foredrag

Heksejagt og feminisme

Er det sandt, at heksejagten kom nedefra samfundet, hvor man i lokalsamfund havde brug for syndebukke i en usikker tid, eller kom heksejagten oppefra, som nyere feministisk forskning peger på, iscenesat af stat og kirke? I dette foredrag bruger Olga Ravn heksejagten i Europa i slutningen af middelalderen som et spejl og holder det op for vores samtid. Vi kommer omkring køn, penge og vores forhold til naturen, men opholder os i særlig grad ved den kvindelige seksualitet og den særlige form for skam den desværre stadig er forbundet med.

Velegnet til gymnasier, men kan altid tilpasses til et voksent publikum og gøres mere eller mindre historienørdet efter ønske.
Forespørg på dette foredrag

Skriv selv

Lyrik er overalt omkring dig. I reklamer, i sange, på de politiske valgplakater.

I dette workshop-baserede foredrag sætter Olga Ravn tilhørerne i gang med at skrive digte ud fra forskellige øvelser. Vi læser op for hinanden og taler om, hvad digte kan (og ikke kan).

Hvad er sproget for en underlig størrelse? Og er mennesket den eneste dyreart, der lyver? Er man ”inde i et i digt”, når man skriver det, eller står man udenfor og har styr på sagerne? Ved selv at skrive skal vi sammen fordybe vores forhold til litteratur, og vi skal tale om, hvordan det at digte skærper vores opmærksomhed for sprogets dobbelttydighed og skønhed, men også for dets manipulative kræfter.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Olga Ravn holder.

Foredrag med Dy Plambeck

Dy Plambeck

Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen, og har udgivet tekster i forskellige antologier og tids...
Foredrag med Sara Blædel

Sara Blædel

Det lå ikke lige i kortene, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks absolut mest succesrige forfa...
Foredrag med Anita Furu

Anita Furu

Anita Furu modtog Bogforums Debutantpris 2018 for romanen ”Mit halve liv”. I 2019 udgav hun den sel...
Foredrag med Iben Mondrup

Iben Mondrup

Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bl...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere