Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Peer Kaae

Forfatter. Foredrag om eget forfatterskab.
Peer Kaae holder indlevelsesrige foredrag på baggrund af sit forfatterskab. Peer har bl.a. forfattet ”Gerningssteder”, som omhandler de mest opsigtsvækkende mord i København og ”Dobbeltmordet på Peter Bangs vej”, som er en efterforskningsrejse gennem Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag. Peer har desuden været medforfatter til biografierne ”Axel Strøbye – en tragisk komedie" og ”Tommy – en biografi” og en lang række af andre bøger.

Peer er en yderst aktiv journalist med en urolig journalistisk sjæl, der konstant vil i nye retninger. Udover sit forfatterskab har han bl.a. arbejdet med dokumentarprogrammer på DR, musikudsendelser på P3, underholdningsjournalistik og sportsjournalist på Eurosport.

Forespørg på Peer Kaae og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Peer Kaae

Højbjergsagen

Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen er Danmarkshistoriens største kriminalsag og en af de mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød Marie Lock-Hansen ned med koldt blod?

True crime-bestsellerforfatteren Peer Kaae går i dette foredrag bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.

KAN BOOKES MED AFHOLDELSE FRA 1. OKTOBER.
Forespørg på dette foredrag

Gerningssteder/byvandringer

Et mord og et gerningssted kan ikke skilles ad. Når et menneske under tragiske omstændigheder mister livet, sætter det for altid spor på præcis det sted, hvor det skete. Stedet vil aldrig få sin jomfruelighed tilbage!

Forfatteren Peer Kaae vil guide dig gennem nedenstående fem byvandringer, som omhandler de mest spektakulære mord i København. Ud fra FBI’s analysemetoder ser forfatteren på både opklarede og uopklarede sager med helt nye øjne - med udgangspunkt i præcis det sted, hvor morderen slog til.

- City Tour: Her fortælles bl.a. om mordene på Wladimir Pinski og Stine Geisler.
- Nørrebro Tour: Her fortælles bl.a. om “Hypnosemordene” og Conny-morderen.
- Vesterbro Tour: Her fortælles bl.a. om mordet på Gustav Esmann og Barnemorderen Dagmar Overby.
- Frederiksberg Tour: Her fortælles bl.a. om århundredets mordgåde “Dobbeltmordet På Peter Bangs Vej” og om seriemorderen Verner Larsen.
- Østerbro Tour: Her fortælles bl.a. om seriemorderen Gunnar Kelstrup og om Peter Oluf Treschow-mysteriet.
Forespørg på dette foredrag

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej

Peer Kaae har som en af de første fået eksklusiv adgang til Landsarkivets enorme samling af hemmeligstemplet materiale fra sagen og bygger sin historie på tekniske spor, vidneforklaringer og politirapporter, som ikke tidligere har været tilgængelige. Hændelserne på morddagen dokumenteres minutiøst, og sporene følges ud i den tåge af rygter og konspirationsteorier, som politiets efterforskere siden forsøgte at trænge gennem. Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er en efterforskningsrejse gennem Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag. Det er en rejse, som både forfølger alle sporene, både blandt modstandsbevægelsens mænd og i det myrdede ægtepar Jacobsens omgangskreds. Fortællingen vrimler med mistænkte og motiver, men kun én morder – som gik fri.

Hør hele historien om, hvordan Peer Kaae kom frem til en overraskende og simpel løsningsteori på århundredets mordgåde – underbygget af eksklusive fotos fra politiets arkiver og en omfattende privat efterforskning, der tog over 20 år. Efterfølgende stiller Peer Kaae gerne op til debat.

“Dobbeltmordet på Frederiksberg” ligger på bestsellerlisten og anmelderne roser den til skyerne
**** overlegen opsummering af århundredets dobbeltmord, Jyllandsposten
**** dramatik for alle pengene, BerlingskeTidende
Forespørg på dette foredrag

Axel Strøbye

Axel Strøbye var en af Danmarks største skuespillere. Han nåede det hele fra legendariske roller i Olsen-banden og Matador til det store klassiske repertoire på Det Kongelige Teater. Men bag facaden var den sprudlende og komiske skuespiller et angstpræget menneske. Han var tvilling og forældrene, der forbød ham at blive skuespiller, gjorde hele vejen gennem barndommen stor forskel på ham og broderen.

Axel brød igennem på teatret, men blev for alvor kendt for sine roller i et hav af danske lystspil fra 60’erne og 70’erne. Ved sine af sine store præstationer på filmlærredet og på Det Kongelige Teater levede Axel Strøbye i flere stormfyldte parforhold, som han gennem hele livet formåede at holde hemmelig for offentligheden. Hør hele historien om Axel Strøbyes spændende liv og utrolige karriere.
Foredraget tager udgangspunkt i den biografi, som Peer Kaae og Per Kuskner udgav i 2013.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Peer Kaae

Per Kaae - 42,9 KB 

Per Kaae - 214,4 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Peer Kaae holder.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalis...
Foredrag med Anders Wejrup

Anders Wejrup

Anders Wejrup har haft Nordisk Fjer sagen helt tæt inde på kroppen de seneste mere end 25 år. Fra 19...
Foredrag med Peter Grønlund

Peter Grønlund

Peter Grønlund er forfatter til flere anmelderroste bøger om true crime, subkulturer og skyggesidern...
Foredrag med Morten Beiter

Morten Beiter

Morten Beiter, født 1964, er journalist ved Weekendavisen, og har tidligere været udlandskorresponde...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere