35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Pernille Tranberg

Rådgiver og foredragsholder om data og it-sikkerhed.
Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og bæredygtige data. Hun holder foredrag om big data og privacy, og om at beskytte og kontrollere sine data. Hun har bl.a. været med til at udvikle PrivacyKompasset for Erhvervsstyrelsen. Pernille har tidligere arbejdet for Berlingske Media som redaktionel udviklingschef (2009-2013), været chefredaktør for Tænk (2005 til 2009) og tech- og undersøgende reporter på Politiken (1996-2005). Pernille er forfatter til 7 bøger, bl.a. ”Fake It– om big data og digitalt selvforsvar” som er udkommet på dansk, engelsk, finsk og tysk og ”Data Etik – den nye konkurrencefordel” fra september 2016 . Pernille har holdt foredrag om dataetik og privacy i både ind- og udland. Pernille Tranberg har en Master i journalistik fra Columbia University New York (1995), en BA fra Journalisthøjskolen i Århus (1994) og er akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (1988)

Forespørg på Pernille Tranberg og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Pernille Tranberg

Datademokrati og dataetik

Modsat Kinas fænomen af ‘datadiktatur’ og USA's ‘datamonopoler’ forsøger vi i Europa at skabe et ‘datademokrati’. Det enkle menneskes privatliv og individets egen ret til at kontrollere personlige data er ved at blive et betydningsfuldt konkurrenceparameter i virksomheder og altafgørende for tilliden i den offentlige sektor. Dataetik er et samfundsansvar, lige så vel som det at være grøn og bæredygtig.

Hør, hvad dataetik i bund og grund er, og få en række gode og dårlige eksempler på dataetik og individuel datakontrol. Du får råd til dataetiske redskaber og tjenester, som du og din organisation selv kan bruge. Ligeledes får du et indblik i, hvad borgerne og forbrugerne egentlig tænker om data.

Foredraget kan skræddersyes alt efter, om du ønsker særlig fokus på for eksempel offentligt sektor, AI, IOT eller Smart Cities.
Forespørg på dette foredrag

Dataforståelse og digitalt selvforsvar

I dette foredrag har Pernille Tranberg fokus på individer – både teenagere og medarbejdere på arbejdspladsen. Igennem foredraget kan du igen få kontrol over dine digitale fodspor. Du får muligheden for at forstå datatidsalderen og de fordele og ulemper, der er ved big data, data analyse, dataforudsigelser og kunstig intelligens.

Hvorfor bør du tage hånd om din identitet og dit omdømme online? Pernille Tranberg fortæller, hvad konsekvenserne har været for dem, der ikke gjorde. Men hun beretter også, hvilke værktøjer, du kan tage i brug for at beskytte og optimere på din digitale identitet - for det handler ikke om at lade være, men om at være smart med dine data.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Pernille Tranberg

Referencer:

"Fed energi og tydelig interesse for det, vi laver her i KOMBIT, hvilket var en ekstra bonus :-)"
- Sara Schau, KOMBIT

Spændende og tankevækkende præsentation om digital sikkerhed. Pernille Tranberg gør et vanskeligt emne forståeligt, og hun gør det oven I købet underholdende og med mange eksempler.
- Karen Arevad, Novo Nordisk A/S

 

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere