Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Peter Ettrup Larsen

Dirigent. Foredrag om kropssprog, kommunikation og musik.
Peter Ettrup Larsen blev især et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i DR’s underholdningsprogram ”Maestro”. Selv er han pianist i Radioens Wienertrio samt klarinettist i dixieland-bandet The New Orleaners. Peter er en særdeles efterspurgt underviser på dirigentkurser over hele verden og ikke mindst en populær foredragsholder i erhvervslivet, når han formidler kropsprog og musisk kommunikation.

Peter er uddannet dirigent fra Sibelius Akademiet i Helsinki i Finland. Derudover har han diplomeksamen i klarinet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, og er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet. Peter fungerer i dag som freelance dirigent, international chefdirigent for Slesvigske Musikkorps, hovedansvarlig for den finske militærdirigentuddannelse og underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Sibelius Akademiet, hvor han er lektor i direktion.

Peter er bl.a. forfatter til ”Mød dirigenten – hvad er det egentlig, han laver?” og ”Peter Sangbog – 25 nye sjove sange for børn”. Derudover sidder han i bestyrelsen i Dansk Kapelmesterforening og i Conductors Guild i USA.

Forespørg på Peter Ettrup Larsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Peter Ettrup Larsen

Kropsprog og Kommunikation

Et forrygende og festligt erhvervsforedrag, der fokuserer på kommunikation, kompetencer og mellemmenneskelig forståelse. Her sættes hele vores hverdag ind i en musisk ramme, f.eks. kombineres dirigentens kropssprog med retorikerens sproglige virkemidler, og det bliver klart, at musikken spiller ind, hver gang vi taler med hinanden. Det er nemlig ofte musiske færdigheder som f.eks. rytme, timing og scenisk udstråling, der afgør, om vi opnår gode, faglige resultater.

Foredraget kommer langt omkring i både ord og toner, og det bliver klart for alle, hvordan kropsprogets koder knækkes. Foredraget vil altid være skræddersyet til den konkrete sammenhæng, således at der tages udgangspunkt i publikums konkrete hverdag. Et foredrag for alle, der vil blive bedre til at kommunikere med deres med-mennesker! Foredraget kan udbygges med en decideret ”Kropsprogs Workshop”, hvor deltagerne selv får mulighed for at arbejde med såvel deres kropsproglige som verbalsproglige færdigheder.
Forespørg på dette foredrag

Hvorfor spilde tid på musik?

Et forrygende og festligt foredrag, der sætter vores travle nutid både i system og perspektiv. Med udgangspunkt i musikken trækkes der tråde fra de gamle ægyptere og frem til vores aktuelle nutid og foredraget kommer langt omkring i både ord og toner, lige fra gregoriansk munkesang til moderne musikformidling. Hjerneforskning, pædagogiske teorier og børneopdragelse, alt inkluderes problemløst i denne musikalske opdagelsesrejse under mottoet: For at forstå blomsten, må man kende dens rødder!

Et foredrag for alle, der vil forstå vores verden bedre.
Forespørg på dette foredrag

Carl Nielsen og det nye årtusinde

Carl Nielsen er Danmarks nationalkomponist. Hvad vil det sige, og hvorfor er en komponist fra 1865 stadig relevant? Carl Nielsen havde mange tanker om livet, tanker som på rigtig mange måder stadig er aktuelle den dag i dag. Carl Nielsen gav dog sine tanker et musikalsk udtryk, og de kan derfor være lidt sværere at afkode. Det betyder dog ikke, at de er svære at forstå, når blot man har nøglen. Peter Ettrup Larsen lukker op til en spændende og højaktuel side af Carl Nielsen og hans musik.

Foredraget kommer langt omkring fra ”Jens Vejmand” og ”Jeg ved en lærkerede” til symfonier og ikke mindst høns. Der bliver spillet, fortalt, lyttet og sunget så publikum selv oplever, at Carl Nielsen bestemt ikke er færdig med at tale til os - og vi med at lytte!
Forespørg på dette foredrag

Du danske sang hvad vil du mig?

Et møde med Danmarks bedst sælgende bog: Højskolesangbogen - og alle dens rødder! Den danske sangskat er et helt unikt fænomen i musikhistorien. Men hvad er det egentlig, der gør disse sange så danske, og er der overhovedet grund til at blive ved med at holde liv i dem? Er det f.eks. et faresignal, at den nye højskolesangbog indeholder flere udenlandske tekster, eller er der blot tale om, at også Højskolesangbogen følger med tiden?

På festlig og utraditionel vis graver Peter Ettrup Larsen ned under overfladen på den danske sangskat og viser i ord og toner, at der er tale om en tradition, det på alle måder er værd at værne om! Man går gladere hjem, når man har sunget med andre!
Forespørg på dette foredrag

Mød dirigenten

Kom med bag om rampelyset og få et festligt indblik i, hvordan en koncert eller en forestilling bliver til. Det hele krydres med anekdoter og egne oplevelser fra podiet.

I løbet af foredraget vil det bl.a. blive klart:
- Hvad det egentlig er, dirigenten laver?
- Hvordan man overhovedet får ”den gale ide” at blive dirigent?
- Hvorfor musik betyder så meget for så mange?

Desuden vil alle lære at læse noder på under to minutter! Foredraget er baseret på Peter Ettrup Larsens bog af samme navn.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Peter Ettrup Larsen holder.

Foredrag med Thomas Blachman

Thomas Blachman

Thomas Blachman er kendt og anerkendt jazzmusiker med adskillige Grammyer, som understreger Thomas’ ...
Foredrag med Kristian Leth

Kristian Leth

Kristian Leth er forfatter og musiker. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2002 og debuterede med ...
Foredrag med Kim Sjøgren

Kim Sjøgren

Kim Sjøgren har siden han var 3 år spillet violin, og da han var 12 år, blev han optaget på Det Jysk...
Foredrag med Peter Vuust

Peter Vuust

Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere