Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Peter Tygesen

Prisbelønnet forfatter. Foredrag om Tvind - og Afrika.
Peter Tygesen er en underholdende, engagerende og levende foredragsholder, der magter at gøre komplicerede forhold forståelige - det medvirkede til, at han i 2017 fik han den eftertragte Timbuktupris med motiveringen, at han besidder den fortælleevne, indsigt, grundighed, indlevelse og respekt, der skal til for at formidle komplekse dilemmaer fra et kontinent som Afrika.

Tygesens seneste bog, “Amdi og Tvind” beskriver gennem snesevis af anekdoter fra øjenvidner og deltagere, hvordan Amdi fik sine grundværdier, og hvordan hans forskellige fællesskaber blev til Tvind. “En stærk biografi”, skrev Jyllands-Posten, “beundringsværdigt grundigt kildearbejde” lød det fra Weekendavisen.

Han brød igennem som forfatter med bogen Congo – formoder jeg. Fortællinger fra Drømmeland, der siden er kaldt en dansk Afrika-klassiker.

Peter Tygesen har været journalist på Radioavisen, Berlingske Tidende, Information og Weekendavisen frem til han med Congo-bogens succes nedsatte sig som selvstændig forfatter.

Forespørg på Peter Tygesen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Peter Tygesen

Amdi og tvind

Dette foredrag tager udgangspunkt i Peter Tygesens velanmeldte bog, "Amdi og Tvind - Iværksætteren bind 1" (fra februar 2022) Det er en utrolig historie om førstelærersønnen fra Fyn, der skabte Danmarks første kollektiv og siden alt det, der blev til Tvind.

I "Amdi og Tvind" fortæller Peter Tygesen, ikke ukritisk, historien om Tvind og Mogens Amdi Petersen. Han går tæt på Mogens Amdi Petersens formative år, og hvad der ledte op til etableringen af Danmarks første kollektiv og kulturhus samt hans skelsættende jordomrejse, der førte til Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium – og endeligt det kontroversielle Tvind. Det er en levende beskrivelse af de værdier og visioner som Mogens Amdi Petersen grundlagde Tvind på, samt de centrale personer, han var omgivet af.

Fortællingen er på mange måder også en beskrivelse af det værdimæssige danske landskab i de årtier fortællingen strækker sig over. Efter foredraget vil der være rig lejlighed spørgsmål og debat.
Forespørg på dette foredrag

Kan Afrika mætte egne munde?

Hungersnød, krig og katastrofer fylder de fleste nyheder, vi får fra Europas sydlige nabokontinent. Vi er alle klar over, at sådan behøver det ikke at være. Og så ved vi i øvrigt også, at medierne næsten altid foretrækker gruopvækkende historier frem for lysglimt: ”Vi ved alt om, hvordan afrikanerne dør, men intet om hvordan de lever” er den svenske succesforfatter Henning Mankells beske kommentar til mediernes Afrika.

Centralt i håbet for Afrika er naturligvis det daglige brød. ”Når maven rumler, kan hovedet ikke tænke,” lyder et congolesisk ordsprog. Det er nok også derfor, at løfter om hurtig gevinst ofte trumfer afrikanske vælgeres ulyst til at stemme på udemokratiske politikere – heller mad i maven end fine principper.

Hvem skal sørge for afrikanernes mad? Det skal afrikanerne selvfølgelig! På baggrund af årtiers ophold og rejser blandt afrikanerne og besøg hos både afrikanske bondefamilier og danske landmænd på kontinentet fortæller Peter Tygesen om vilkår og muligheder for, at Afrika netop føder egne munde – og hvem ved: Måske flere end det.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Peter Tygesen holder.

Foredrag med Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth debuterede med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”, som hun modtog både LO’s kult...
Foredrag med Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er opvokset i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har studeret ...
Foredrag med Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen er journalist og forfatter. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Fr...
Foredrag med Elisabeth Møller Jensen

Elisabeth Møller Jensen

Elisabeth Møller Jensen er forfatter og holder foredrag om den anmelderroste selvbiografi "Dengang i...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere