Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Peter Tygesen

Prisbelønnet forfatter. Foredrag om Tvind - og Afrika.
Peter Tygesen er aktuel med den roste bog om iværksætteren Amdi og Tvind. Lyt til ham fortælle den levende historie fra de vilde og voldsomme halvfjersere om tidsånden, der skabte Amdi og Tvind – som de skabte tidsånden.

I bogen Amdi og Tvind. Iværksætteren sammenvæver Tygesen øjenvidners og deltageres anekdoter med tidsånden og fortæller, hvordan Amdis grundværdier skabes og hvordan hans forskellige fællesskaber blev til Tvind. “En stærk biografi”, skrev Jyllands-Posten, “beundringsværdigt grundigt kildearbejde”, skrev Weekendavisen, og fra Politiken lød det: ”Klogere på Amdi”.

Tygesen brød igennem som forfatter med bogen Congo – formoder jeg. Fortællinger fra Drømmeland, der siden er kaldt en dansk Afrika-klassiker.

Han er en underholdende, engagerende og levende foredragsholder, tidligere Afrika- korrespondent for Weekendavisen og Berlingske og udlandsredaktør på Information.

Forespørg på Peter Tygesen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Peter Tygesen

Amdi og tvind og de vilde halvfjerserne

Peter Tygesen fortæller den utrolige historie om førstelærersønnen fra Fyn, der skabte Danmarks første kollektiv og siden alt det, der blev til Tvind.

Med bogen, "Amdi og Tvind" retter Tygesen et kritisk syn på historien om Tvind og Mogens Amdi Petersen. Med Amdis ungdomsvenner som vidner tegnes Amdis opvækst i en stram og autoritær tid, hvor han formes af spejderidealer – og en brændende trang til oprør. Hans serielle fællesskaber fører til Danmarks første kollektiv og kulturhus, en skelsættende jordomrejse og inspiration til Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium – og endeligt det kontroversielle Tvind.

Tygesens fortællingen om pioneren og iværksætteren Amdi væves sammen med den store historie om forandringstrangen, der besatte 1960’erne og 1970’erne. Amdi kunne læse tidsånden lige som han også skabte den. Efter foredraget vil der være rig lejlighed spørgsmål og debat.

Forespørg på dette foredrag

Kan Afrika mætte egne munde?

Hungersnød, krig og katastrofer fylder de fleste nyheder, vi får fra Europas sydlige nabokontinent. Vi er alle klar over, at sådan behøver det ikke at være. Og så ved vi i øvrigt også, at medierne næsten altid foretrækker gruopvækkende historier frem for lysglimt: ”Vi ved alt om, hvordan afrikanerne dør, men intet om hvordan de lever” er den svenske succesforfatter Henning Mankells beske kommentar til mediernes Afrika.

Centralt i håbet for Afrika er naturligvis det daglige brød. ”Når maven rumler, kan hovedet ikke tænke,” lyder et congolesisk ordsprog. Det er nok også derfor, at løfter om hurtig gevinst ofte trumfer afrikanske vælgeres ulyst til at stemme på udemokratiske politikere – heller mad i maven end fine principper.

Hvem skal sørge for afrikanernes mad? Det skal afrikanerne selvfølgelig! På baggrund af årtiers ophold og rejser blandt afrikanerne og besøg hos både afrikanske bondefamilier og danske landmænd på kontinentet fortæller Peter Tygesen om vilkår og muligheder for, at Afrika netop føder egne munde – og hvem ved: Måske flere end det.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Peter Tygesen holder.

Foredrag med Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth debuterede med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”, som hun modtog både LO’s kult...
Foredrag med Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er opvokset i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har studeret ...
Foredrag med Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen er journalist og forfatter. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Fr...
Foredrag med Elisabeth Møller Jensen

Elisabeth Møller Jensen

Elisabeth Møller Jensen er forfatter og holder foredrag om den anmelderroste selvbiografi "Dengang i...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere