Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Pia Juul

Digter, prosaist, forfatter og dramatiker. Foredrag om mordet på Halland.
Pia Juul er digter, prosaist, og dramatiker. Hun er desuden oversætter af bl.a. en række engelske, amerikanske og svenske romaner. Hun har været ansat som lærer på Forfatterskolen. Hun har tidligere været medlem af Statens Kunstfonds litterære tremandsudvalg.

Hun er i dag medlem af Det Danske Akademi og har ud over en lang række litterære priser også modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Pia Juul debuterede i 1985 med ’levende og lukket’, og brød for alvor igennem med ’En død mands nys’ i 1993.

Hun har siden opnået stor anerkendelse som novelleforfatter, med samlingerne ’Mit forfærdelige ansigt’ og den meget roste novellesamling ”Dengang med hunden”.

Hun har desuden forfattet:
- Mordet på Halland, 2009 (Danske Banks Litteraturpris)
- Radioteateret 2010 (Montanaprisen)
- Et liv med lys, biografi om fotografen Marianne Engberg, 2011
- Af sted til stede, noveller, 2012 (Kritikerprisen)
- Avuncular – onkelagtige tekster, 2014
- Forbi (digte), 2018
- Asterisk (tekster), 2018
- Let gang og lidt til. En roman om Agnes Henningsens liv, 2019

Pia Juul er kendt for et selvironiserende og - analyserende sprog, hvor talemåder og dialekter ofte kommer under eksamination.

Forespørg på Pia Juul og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Pia Juul

Oplæsning og samtale

I dette foredrag tager Pia deltagerne med i sit litterære univers og åbner for samtale og diskussion med publikum. Pia læser en række udvalgte passager og giver et unikt indblik i et forfatterskab som er hædret med adskillige stipendier og legater og ikke mindst Danske Banks Litteraturpris i 2009.
Forespørg på dette foredrag

Skræddersyede foredrag

Hvis der er en særlig vinkel eller et værk af Pia Juul, som I ønsker belyst, er det også muligt at få et skræddersyet foredrag. Ring eller skriv og hør nærmere.
Alternativer kunne også omfatte:
En aften om fotografen Marianne Engberg
En aften om forfatteren Agnes Henningsen
Jazz & Poetry.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Pia Juul

Referencer:

”Juul er god til at skabe litterære kompositioner for flere stemmer, det har hun tidligere gjort i fiktionens form, og det gør hun så dokumentarisk her. Vi læser ikke bare om Henningsen, vi læser Henningsen selv og får lyst til at læse alt, hvad hun har skrevet.”
- Lilian Munk Rösing, Politiken

”Pia Juul får virkelig bragt Agnes Henningsen up to date som den kontroversielle kvinde hun var.”
- Suzanne Brøgger

”Pia Juul tager den dorske danske krimigenre ved vingebenet og viser, hvad en rigtig forfatter kan få ud af et kriminalistisk plot, og hvor dybt i sindet og sproget det kan stikke ... Pia Juuls prosalyriske stil, der også udfordrer vor tids danske krimi, er en konstant nydelse.”
- Berlingske Tidende

”En pragtfuld opvisning af, hvad litteraturen kan give os, når vi glemmer vores stærke afhængighed af at finde ud af sammenhængen i et forløb.” 
- Politiken 

”Pia Juul skriver blændende med mundrette og bidende dialoger i mesterklasse. Men også beskrivelserne af solens spil i fjorden er så smukke, som var de hentet fra Albert Camus' 'Den Fremmede'. Befriende at læse en krimi, hvor dramaet ikke sovses til i uvedkommende research om gastronomi og automatvåben, og hvor personerne ikke er omvandrende papfigurer. Ren krimikunst.”
- Ekstra Bladet

”Det er ikke bare dødsens alvorligt, det er også klukkende morsomt. Det er ikke bare sprogligt suverænt, det er også elementært spændende. Kort sagt kaster denne læser sig begejstret for fødderne af wannabekrimidronningen Juul, og så kan de virkelige dronninger af den virkelige krimi for min skyld godt gå hjem og vugge.”
- Information

"Med Mordet på Halland viser Pia Juul nye sider af sit store talent for at bruge sprog og skabe fiktioner, som udvider læserens virkelighedsrum og vækker til eftertanke."
- Kristeligt Dagblad

"Pia Juul mestrer de absurde spring mellem normalitet og anormalitet med en sproglig finesse og dramatisk nerve, som giver læseren sug i maven, og hun kan føre en ind i en suggestiv tilstand, så man lever ikke blot med, men i fortælleren. Mordet på Halland er den mest inciterende og kyndigst udtænkte ikke-krimi..."
- Magasinet Setura

"Hun (Bess) er usentimentalt poetisk og ualmindelig morsomt skildret - og hendes krumspring for at se sine egne og Hallands hemmeligheder i øjnene, er beskrevet med imponerende psykologisk dybde og troværdighed. Sjældent lærer man en litterær karakter at kende så godt. Mordet på Halland er et pletskud."
- Magasinet KBH

"Sproget er helt i topklasse og handlingen er skruet sammen, så den både driller læseren og udfordrer. En drilsk og tankevækkende bog i sproglig særklasse. For læsere der gerne vil have mere end underholdning."
- Bibliotekernes lektørudtalelse

"Vi har kun gode ting at sige om Pia Juuls foredrag. Der var en god kontakt mellem hende og kursisterne, og de var rigtig glade og følte sig oplyste. De synes det var interessant og sjovt. Alt i alt en dejlig oplevelse, som vi kun kan anbefale."
- Line Hahnemann, Voksenuddannelsescenter Frederiksberg - VUF

"Pia Juul kan sit kram og har i portrættet af Bess leveret et overbevisende kvindeportræt og har dermed atter en gang demonstreret, at hun er en sproglig overlegen og mesterlig personskildrer.
- Alt for Damerne

"Legesyg og anmelderrost avantgarde-krimi med masser af humor og kant fra en af Danmarks bedste digtere."
- Cover

 Pia Juul - 33,4 KB

 - 47 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Pia Juul holder.

Foredrag med Anna Bridgwater

Anna Bridgwater

Anna Bridgwater er dansk journalist, forfatter og redaktør. Hun har skrevet både fiktion og fagbøger...
Foredrag med Gretelise Holm

Gretelise Holm

Gretelise Holm er journalist, samfundsdebattør og en af Danmarks mest læste krimiforfattere. Greteli...
Foredrag med Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Jubilæum". "De nærmeste" (2019) er h...
Foredrag med Josefine Campbell

Josefine Campbell

Josefine Campbell kan ikke lade være med at se potentialet i andre mennesker. Hendes job er at forlø...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere