Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Roald Als

Forfatter og håndtegner. Foredrag om satire, samfund og forfatterskab.
Roald Als er primært kendt for sine satiriske avistegninger, hvor han med en nøjagtig streg udfolder sine anti-hvad-som-helst holdninger. Tilbage i 1970'erne slog han sine folder i en række publikationer – som nu alle er sovet hen. I årene 1980-1994 var Als og hans idemand Poul Einer Hansen tilknyttet Weekendavisen. I 1994 skiftede de til Politiken, og der har de arbejdet siden.

Derudover har Roald Als skrevet en bog om sin nevø, en om sin mor og en om sin datter. Samt illustreret et hav af børnebøger, fra ”Pinocchio”, som handler om hans søn, over ”De 3 bukke Bruse”, som skræmte de små børn, til ”Greven af Monte Cristo”, verdens bedste røverroman.

Roald Als blev født i 1948. Begge hans forældre var gode socialdemokrater, og det blev han også, for de gav ham en ordentlig opdragelse, som han har givet videre til sine børn. I 1968 blev Roald Als student og blød mand. Han blev uddannet fra Skolen for Brugskunst og har siden ernæret sig som tegner.

Forespørg på Roald Als og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Roald Als

Satiretegninger af Roald Als

Fordi Roald Als er en gamle 68´ere, har han aldrig været fastansat nogen steder, men Roald har arbejdet freelance for Hovedbladet, som grundlagde Christiania, filmbladet Levende Billeder, på hvis fodboldhold Roald stadig spiller højre half, på Weekendavisen sammen med Poul Einer, hvor de fik væltet Schlüter-regeringen, Julehæftet Blæksprutten, Børsens Nyhedsmagasin, som viste sig at være et erhvervsblad, samt dagbladet Politiken, hvor de skaffede et nej til euroen og efter 10 år fik gjort kål på regeringen Fogh + efterfølger.

Og så har Roald Als skrevet om mad i modebladet Tique, som gik ind, kort efter at de havde sendt ham og et par af sine venner på en reportagerejse til Italien. Det førte til Roald Als' første kogebog ”Kvinderne ud af køkkenet” med andenudgaven ”Kvinderne ud af køkkenet 20 kg efter.”

Sammen med Niels Jacob Andersen har Roald Als udgivet ”Vilde ris og tamme indianere” og sammen med den italienske vinhandler Carlo Merolli ”Vin og vrøvl”, hvor Roald Als skrev om vinen og vinhandleren skrev vrøvlet. I 2008 udgav Roald Als og Poul Einer ”En god socialdemokrat”. Bogen indeholder flere hundreder af deres tegninger, samt en skarp analyse af 30 års politiske fejltagelser i Danmark, som konkluderede, at hvis landet skulle reddes, måtte vi have Anker tilbage som statsminister.

I dette morsomme og tankevækkende foredrag kan du høre Roald Als fortælle om sine mange år som håndtegner, krydret med små personlige anekdoter. Der er garanti for mange grin og et par hyggelige timer i selskab med en af Danmarks mest kendte tegnere.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Roald Als holder.

Foredrag med Nadia Plesner

Nadia Plesner

Nadia Plesner er kunster, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter. Hun holder...
Foredrag med Wulffmorgenthaler

Wulffmorgenthaler

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler står bag den satiriske og humoristiske tegne- og tv-serie; Wulff...
Foredrag med Mikkel Andersson

Mikkel Andersson

Mikkel Andersson er en af Danmarks mest alsidige journalister, medieiagttagere og debattører. Han...
Foredrag med Kasper Købke

Kasper Købke

Kasper Købke er autodidakt og anerkendt kunstner, og tegner ekstremt foto-realistiske og store værke...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere