Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

RokokoPosten

Zenia Larsen & Mikkel Andersson, skribenter og satirikere. Foredrag om medier og satire.
For lidt over seks år siden var fake news næsten kun et udenlandsk fænomen, og den politiske og samfundskritiske satire levede en anonym tilværelse. I dag bugner Facebook af jokes om løftebrud og ministerrokader, mens fiktive nyhedsartikler ofte bliver taget for den ægte vare.

Mediet, som startede denne omvæltning, hedder RokokoPosten: Satire om samfund, kultur og politik i form af falske nyheder. RokokoPosten vender virkeligheden rundt og udstiller dens skøre, absurde og sjove sider, altid med et kritisk og intelligent blik, der adskiller redaktørerne fra de fleste andre satirikere.
RokokoPosten er kendt for sin humor og fængende overskrifter, men går efter mere end bare det lette grin. Redaktørerne revurderer mediernes og hverdagens selvfølgeligheder og kaster et anderledes blik på, hvad danskerne snakker om.

RokokoPosten udgav i 2012 en samling af deres bedste artikler på forlaget Rosinante og modtog samme år Autorernes Hæderspris. Redaktørerne har forelæst på Københavns Universitet, sunget festsang til Redaktørernes Døgn samt holdt tale for Den Danske Publicistklub og Danmarks Radio.

Forespørg på RokokoPosten og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af RokokoPosten

RokokoPosten i den danske mediebranche

- Historien om Danmarks bedste medie for skrevet satire – både den troværdige og den sandfærdige version!
- Hør, hvordan RokokoPosten passer ind i den danske mediebranche ved at videreføre den satiriske tradition med en journalistisk vinkel.
- RokokoPosten fortæller, hvordan og hvorfor de er sjove.
Forespørg på dette foredrag

Sådan bruger du satiren

- RokokoPosten bruger deres egne artikler som eksempler på god satire inden for journalistik og kommunikation.
- Foredraget præsenterer RokokoPostens virkemidler og inspirerer publikum til selv at prøve kræfter med satiren.
- Er alting tilladt? God satire kan prikke til tabuer, men kan man gøre grin med alting? RokokoPosten fortæller om deres egne erfaringer med grænseoverskridende humor.
Forespørg på dette foredrag

RokokoPosten skræddersyer underholdningen til dit arrangement!

- Underholdning, der er udviklet til lige præcis din virksomhed, forening eller institution. Vi tilpasser længde, indhold og form efter jeres behov.
- RokokoPosten kan fx holde en sjov og satirisk tale om, hvad der lige er sket i din virksomhed, eller skrive en festsang om forholdene i jeres branche, om jeres chef eller om fremtidens udfordringer.
- RokokoPosten skriver falske artikler til dit publikum, hvor I er en del af nyhedsstrømmen. Vi kan skrive artiklerne i forvejen, lave en kreativ workshop på stedet eller noget helt tredje.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om RokokoPosten

Referencer:

"Da vi skulle uddele Publicistprisen 2012 til Johannes Møllehave, bad vi Mikkel Andersson fra RokokoPosten om at holde talen. Det fortrød vi ikke. Mikkel holdt en tale med masser af vid og bid; han gik til stregen, men ikke over og fik ved sin eminente brug af satirens virkemidler givet et præcist billede af Publicistklubben.”
- Elisabet Svane, Politisk redaktør, Fyens Stiftstidende og bestyrelsesmedlem i Publicistklubben

"Rokokoposten leverede sang og tale til Redaktørernes Døgn 2013, som jeg var med til at arrangere for Danske Medier. Vi fik et glimrende produkt, der ramte målgruppen perfekt, og processen foregik nemt og smertefrit. Mine varmeste anbefalinger til bagmændene hos Rokokoposten.”  
- Janne Aagaard, Redaktør og kommunikationsrådgiver, Incognita

"Jeg fik smag for Rokokoposten via Facebook, og på et tidspunkt gav jeg mig til at fundere over, hvorfor et netmagasin med artikler om fiktive begivenheder bliver delt, kommenteret og like't i langt højere grad end de "rigtige" avisers indlæg. Skyldes det, at vi danskere efterhånden er mest til tant og fjas? Jeg satte mig for at finde ud af det og inviterede derfor journalisterne bag Rokokoposten til at komme og fortælle om deres arbejde. Og det blev vi i Journalistforbundets Kreds Fyn meget klogere af. Der er nemlig mening med galskaben, og somme tider bliver "posten" tilmed overhalet indenom af virkeligheden. Artiklerne har noget, aviserne for længst har mistet. De er gennemarbejdede, velgennemtænkte og demonstrerer et vid, der kæler for såvel lattermuskler som eftertanke. Marta, Zenia og Mikkel delte ud af deres erfaringer og arbejdsmetoder i tilbagelænet stil, og der kom efterfølgende meget ros for et godt arrangement."
- Susanne Ove, Bestyrelsesmedlem, Dansk Journalistforbund, Kreds Fyn

"Zenia Larsen fra RokokoPosten optrådte med et foredrag på seminaret "Fake it or Leave it" på Københavns Universitet i foråret 2013. Vi havde som arrangører fornøjelse af en vidende og vittig fremstilling, der både løftede stemningen på seminaret og gav os indblik i den særlige form for satire, RokokoPosten udfolder. Vi havde stor glæde af Zenia Larsens optræden, og jeg kan uden forbehold anbefale hende og resten af RokokoPostens redaktion til lignende arrangementer.”
- Sune Auken, dr.phil., Københavns Universitet

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som RokokoPosten holder.

Foredrag med Jan Huus

Jan Huus

Jan Huus er med sine erfaringer som DR-journalist, skuespiller og psykoterapeut en dynamisk, sjov, j...
Foredrag med Finn Nørbygaard

Finn Nørbygaard

Finn Nørbygaard er bedst kendt for sine mange succeser på showturneer, fjernsynsreklamer, TV-shows o...
Foredrag med Mikkel Andersson

Mikkel Andersson

Mikkel Andersson er en af Danmarks mest alsidige journalister, medieiagttagere og debattører. Han...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere