35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Rune Engelbreth Larsen

Idehistoriker, politisk kommentator og forfatter. Foredrag om politik, kultur og natur.
Rune Engelbreth Larsen (f. 1967) er idéhistoriker, politisk kommentator ved dagbladet Politiken, naturfotograf, digter og forfatter til en lang række bøger og essays om både politik, kulturhistorie og natur.

Født i Glostrup i 1967, opvokset i Bramming 1972-1985, student ved Ribe Katedralskole i 1986 og cand.mag. ved Aarhus Universitet i 1998. Gift siden 1994 og far til tre. Kommentator ved Politiken siden 2004. Bestyrelsesmedlem i Dansk PEN og medlem af Repræsentantskabet i Danmarks Naturfredningsforening.

Rune Engelbreth Larsen har i sit forfatterskab beskæftiget sig med kulturhistoriske temaer, der spænder over de seneste 10.000 år, men også populærkultur fra filmtrilogien Matrix til tegneserier. I den offentlige debat er han mest kendt for sine kommentarer til samtidspolitiske emner, især om ledighed, retssikkerhed og integration, herunder Muhammedkrisen, der er analyseret i bogen ‘Karikaturkrisen’ (2006) i samarbejde med tidligere Politiken-redaktør Tøger Seidenfaden.

Endvidere har han bl.a. skrevet to digtsamlinger efter ‘gammeldags’ opskrift - rim og rytme - og har siden den populære bog ‘Danmark er en kvinde - på genopdagelse i den danske natur’ (2009) beskæftiget sig meget med den danske natur, senest i den aktuelle bog ‘Den danske naturs genkomst’ (2014).

Forespørg på Rune Engelbreth Larsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Rune Engelbreth Larsen

På genopdagelse i den danske natur

Fra Grenen og Råbjerg Mile til Hammeren og Helligdomsklipperne på Bornholm har forfatteren gennemrejst og fotograferet over 150 af landets smukkeste naturlandskaber. Foredraget, der kan være med eller uden Power Point, er en oplevelsesrejse gennem udvalgte naturområder med ledemotiver fra danske digte og sange. Vi kommer bl.a. ind på naturgenopretningsprojekter og en præsentation af en række opsigtsvækkende arter, der er vendt tilbage til Danmark, bl.a. ulv, bæver, bison og havørn.
Forspørg på dette foredrag

Den danske indvandrerdebat: Integration eller eksklusion?

Foredraget handler om de seneste tyve års integrations- og udlændingedebat, herunder både politikernes og mediernes fremstilling af problemstillinger i forbindelse med indvandringen. Hvor stort er terrorproblemet, og hvor farlig er islam? Hvorfor har Dansk Folkeparti opnået så stor vælgersucces, og hvad betyder ‘tonen’ i debatten? Foredraget præsenterer en kritisk vinkel på udlændingepolitikkens tendenser til syndebukkepolitik.
Forspørg på dette foredrag

Oplysning, tolerance og religion

Foredraget undersøger religiøsitetens spor fra Homo sapiens over hulemalerierne og tempelarkitekturen til verdensreligionernes opståen og oplysningstidens religionskritik for at ende i det 21. århundredes multireligiøse samfund og diskussionerne af religion og ytringsfrihed. Det viser sig, at multikulturelle samfund har været reglen i 5.000 års kulturhistorie, mens monokulturelle samfund har været undtagelsen, og at religøs tolerance tilsvarende har været normen i årtusinder, før religionsforfølgelser og religionskrige opstod.
Forspørg på dette foredrag

Ledighed eller ledighad?

Foredraget handler om et politisk normskred i beskæftigelsespolitikken, der atter nærmer sig 1800-tallets syn på ledige. Politikere og debattører beskylder ledige for at være »dovne«, »klient-vælgere« og »gøgeunger«. De bliver tilskrevet en ny »krævementalitet« og et omfattende »socialt bedrageri«, der lænser samfundet for »en halv Storebæltsbro« om året. Rune Engelbreth Larsen faktatjekker beskyldningerne, og søgelyset rettes mod de stadig mere grænseoverskridende kontrolforanstaltninger og overvågningstiltag, som både syge og raske ledige udsættes for.
Forspørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere