35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Sara Omar

Den prisvindende forfatter bag Dødevaskeren
Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001 og er udover at være forfatter også studerende. Hendes debutroman Dødevaskeren udkom den 30. november 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos danske boghandlere. Romanen er desuden solgt til udgivelse i udlandet, og i skrivende stund er romanen på vej i flere lande. I 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Herudover vandt hun Læsernes Bogpris 2018 og også Artbeat Prisen for sit særlige talent. Sara var endvidere, trods en sen udgivelse, også nomineret til de Gyldne Laurbær i 2017. Kom tæt på den prisvindende forfatter i et Sara Omar foredrag.

Sara Omar blev valgt som Månedens Forfatter hos henholdsvis Københavns Bibliotek og Plusbog. Desuden er Sara Omar nomineret til Debutant prisen ved BogForum 2018.

Dødevaskeren har været genstand for stor debat især på grund af bogens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, pædofili, vold, voldtægt, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i visse muslimske kredse og om hvordan det muslimske patriarkat bruger religionen til at legitimere deres ugerninger. Men også Saras mod til at tage bladet fra munden har vakt opmærksomhed. Romanen er inspireret af virkeligheden, og parallellerne til forfatterens eget liv er tydelige. Et Sara Omar foredrag giver publikum forfatterens egen fortælling om romanen. Læs mere...

Forespørg på Sara Omar og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Sara Omar

Arrangement med Sara Omar om Dødevaskeren

Sara Omars autentiske roman Dødevaskeren er en voldsom og anmelderrost bog om undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten, men også i subkulturer udenfor Mellemøsten. Bogen er derfor et stærkt kampskift mod ikke bare et lokalt, men et globalt fænomen. I dette Sara Omar foredrag fortæller hun om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Sara Omar

Referencer:


"Vi kan kun i dybeste respekt anbefale hende."
- Jesper Svendsen, Folkekirken

 

 - 65,3 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere