35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Sara Omar

Den prisvindende forfatter bag Dødevaskeren
Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001 og er udover at være forfatter også studerende. Hendes debutroman Dødevaskeren udkom den 30. november 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos danske boghandlere. Romanen er desuden solgt til udgivelse i udlandet, og i skrivende stund er romanen på vej i flere lande. I 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Herudover vandt hun Læsernes Bogpris 2018 og også Artbeat Prisen for sit særlige talent. Sara var endvidere, trods en sen udgivelse, også nomineret til de Gyldne Laurbær i 2017. Kom tæt på den prisvindende forfatter i et Sara Omar foredrag.

Sara Omar blev valgt som Månedens Forfatter hos henholdsvis Københavns Bibliotek og Plusbog. Desuden er Sara Omar nomineret til Debutant prisen ved BogForum 2018. I 2019 fik Sara tildelt Menneskerettighedsprisen af Rådet for Menneskerettigheder for sit arbejde med børn og kvinders rettigheder.

Dødevaskeren har været genstand for stor debat især på grund af bogens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, pædofili, vold, voldtægt, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i visse muslimske kredse og om hvordan det muslimske patriarkat bruger religionen til at legitimere deres ugerninger. Men også Saras mod til at tage bladet fra munden har vakt opmærksomhed. Romanen er inspireret af virkeligheden, og parallellerne til forfatterens eget liv er tydelige. Et Sara Omar foredrag giver publikum forfatterens egen fortælling om romanen. Læs mere...

Forespørg på Sara Omar og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Sara Omar

Arrangement med Sara Omar om Skyggedanseren

Forfatteren bag den anmelderroste roman Dødevaskeren vender med Skyggedanseren tilbage med en barsk og kompromisløs roman.

Skyggedanseren er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord. I dette foredrag af Sara Omar fortæller hun om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Arrangement med Sara Omar om Dødevaskeren

Sara Omars autentiske roman Dødevaskeren er en voldsom og anmelderrost bog om undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten, men også i subkulturer udenfor Mellemøsten. Bogen er derfor et stærkt kampskift mod ikke bare et lokalt, men et globalt fænomen. Sara Omar fortæller hun om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Sara Omar

Referencer:


"Vi kan kun i dybeste respekt anbefale hende."
- Jesper Svendsen, Folkekirken

 

 - 65,3 KB

 - 272,8 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Sara Omar holder.

Foredrag med Jan Grarup

Jan Grarup

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verde...
Foredrag med Suzan Daoud

Suzan Daoud

Politiker, stifter og formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening. Foredrag om eget liv som...
Foredrag med Khaterah Parwani

Khaterah Parwani

Khaterah Parwani kom til Danmark i i slutningen af 1986, som kvoteflygtning fra Afghanistan. Hun er ...
Foredrag med Fatima Osborne

Fatima Osborne

Fatima Osborne kom til Danmark fra Somalias stepper i 1980’erne blot 12 år gammel. I dag er hun opti...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere