35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Selina Juul

Stifter af Stop Spild Af Mad, modtager af Nordisk Råds natur- og miljøpris. Foredrag om iværksætteri og madspild.
Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild, blogger på Huffington Post USA og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN. Selina Juul er vinder af bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, er af Berlingske i 2014 blevet kåret som Årets Dansker og er optaget i Kraks Blå Bog. I 2016 fik Selina Juul The Womenomics Influencer Award.

I 2017 har BBC lavet en dokumentarfilm om Selina Juuls arbejde - og videoen blev set af over 20 millioner mennesker på 7 dage.

Derudover har Selina Juul på Gyldendal udgivet bogen "Stop spild af mad - en kogebog med mere" med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet. Bogen fik en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards i Paris.

10% af overskuddet fra Selina Juuls personlige foredrag om madspild går til at sponsorere driften af foreningen Stop Spild Af Mad.

Forespørg på Selina Juul og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Selina Juul

Stop madspild - foredrag med Selina Juul, som blev verdenskendt for kampen mod mad

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du UFO’er liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

Mød kvinden som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul - kendt fra BBC og CNN - og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidigt bidrage til et bedre miljø.

I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud - og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugere. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, men der er stadig meget lang vej endnu.

FN forudser, at Jordens befolkning har allerede i 2030 brug for mindst 50% mere mad, 45% mere energi og 30% mere vand. Og i 2050 skal vi producere 70% mere mad, end vi gør i dag. Men allerede i dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker - tre gange.

Mød Selina Juul og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som civilisation kan sikre vores fremtidige overlevelse.

Selina Juul er Danmarks førende prisvindende ekspert på madspild, blogger på Huffington Post USA og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN.

Selina Juul er vinder af bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, er af Berlingske i 2014 blevet kåret som Årets Dansker og er optaget i Kraks Blå Bog. I 2016 fik Selina Juul The Womenomics Influencer Award.

Selina Juul er også medlem af globale koalition mod madspild, Champions 12.3. Champions 12.3 er en koalition af næsten 40 ledere på tværs af regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Gruppen er forpligtet til foranstalte aktiviteter, som reducerer madspild og fødevaretab, og som dermed bidrager positivt til opfyldelsen af FN's bæredygtighedsmål Sustainable Development Goal 12.3. Dette mål for bæredygtighed er at halvere al verdens madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord inden året 2030. Blandt medlemmer af Champions 12.3 sidder Barack Obamas tidligere kok i Det Hvide Hus Sam Kass, Unilevers globale direktør Paul Polman, Nestlé's bestyrelsesformand Paul Bulcke, EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis og leder af FNs miljøprogram UNEP Erik Solheim.

I 2017 har både CNN og BBC lavet dokumentarfilm om Selina Juuls arbejde. Alene BBC videoen på Facebook blev set af over 26 millioner mennesker. Derudover har Selina Juul på Gyldendal udgivet bogen "Stop spild af mad - en kogebog med mere" med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet. Bogen fik en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards i Paris.

10% af overskuddet fra Selina Juuls personlige foredrag om madspild går til at sponsorere driften af foreningen Stop Spild Af Mad.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Selina Juul

"Selina er yderst professionel og engageret - hun brænder for emnet "madspild" og kan tale med "ung som gammel".
- Cathrine Norup, JA

 - 70,5 KB

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Selina Juul holder.

Foredrag med Tor Nørretranders

Tor Nørretranders

Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske....
Foredrag med Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i tv-programmer som Mad ...
Foredrag med Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økol...
Foredrag med Kigge Hvid

Kigge Hvid

Kigge Hvid er opvokset over hele Danmark, og det er Skagen, hun kalder sin hjemby. Men det er nu ogs...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere