Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Sigge Winther Nielsen

Politisk kommentator og forfatter til "Entreprenørstaten"
Sigge Winther Nielsen er cand.scient.pol og ph.d i statskundskab
Han har i en årrække været bosat i USA, som gæsteforsker på Berkeley, University of California og som Fulbright Scholar på Columbia University.

Sigge Winther Nielsen har tidligere arbejdet i Finansministeriet som embedsmand. Han har været politisk analytiker i Politiken og er tidligere vært på Deadline. I skrivende stund er han vicedirektør i DJØF og bestyrelsesmedlem i Planetary Impact Ventures.

Sigge har han udgivet en række artikler om politisk marketing, branding, strategi, spin og politisk psykologi.

Sigge Winther Nielsen er forfatter og medforfatter til en lang række bøger, senest "Entreprenørstaten" 2021.

Forespørg på Sigge Winther Nielsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Sigge Winther Nielsen

Entreprenørstaten

Dansk politik går i tomgang. Og det på trods af at 700.000 offentligt ansatte går på arbejde for at udforme og udrulle politikernes ønsker.

I dette foredrag fortæller Sigge Winther Nielsen den spændende fortælling om det danske demokrati. I midten af fortællingen finder vi politikere, embedsmænd og journalister der er fanget i deres eget net som magtesløse sjæle, der løber hurtigere og hurtigere – men alligevel må se i øjnene, at deres arbejde løber ud i sandet og bliver til pseudopolitik. Det store spørgsmål er: Kan vi i dag overhovedet skabe forandringer politisk?
Alt for sjældent bliver de store problemer i vores samfund såsom klima, tech, ulighed og vækst løst af reformerne. Eller de nære emner såsom folkeskole, jobformidling, integration, skatteindkrævning og socialpolitik. Og konsekvensen er tydelig: Når vælgernes ønsker og de politisk målsætninger ikke opfyldes, så udhuler det vores demokrati.
På baggrund af den nyeste data, videnskabelige artikler, historisk materiale og 50 interviews med nøglepersoner tager Siige deltagerene med rundt tikl disse såkaldte ’vilde problemer’. Dvs. sammenviklede problemer, som konkurrencestaten har svært ved at tøjle. Ifølg Sigge er en mulig løsningen opbygningen af en entreprenørstat. Det er en stat, som begejstrer ved at udvælge få månelandingsprojekter, som er så store og svære, at vi kun løser dem på tværs af offentlig, privat og civilsamfund.

Foredraget baserer sig på bogen af samme titel.

Forespørg på dette foredrag

Dansk politik - netop nu

Sigge tager et satellitbillede af den aktuelle politiske situation – med afstikkere tilbage i historien. Han fortæller om de nyeste tendenser fra Slotsholmen og omegn - og beretter engageret om, hvad vi skal holde øje med forud for næste folketingsvalg.
Forespørg på dette foredrag

Politisk branding

Alle organisationer har et brand - om de vil det eller ej. Et brand bestemmes nemlig af alle os, der går udenom og kigger ind på organisationen. De små associationer, stemninger, følelser og tanker vi forbinder med en person, en institution eller et land samler sig som en DNA-kode vi alle kan kende på lang afstand. Et brand er derfor helt afgørende for ens handlemuligheder. Et brand kan bremse eller booste. Politisk organisationer – som NGO’er, fagforeninger, interesseorganisationer, partier eller offentlige organisatoner – kan arbejde ligeså seriøst og professionelt med branding som private firmaer. De gør det bare ikke. Tværtimod.

Hør hvordan man kan bygge, udvikle og måle en politisk organisations brand. Det er sværere end du tror..
Forespørg på dette foredrag

Politisk marketing

Hvad kendetegner de moderne politiske organisationer? Dette foredrag kigger nærmere på, hvorledes især partierne i dag i højere grad arbejder ligesom professionelle virksomheder. Partierne tester vælgermarkedet, de designer politiske produkter og indbyder til en langvarig relation med vælgerne. Der bliver stillet skarpt på den nyeste værktøjskasse fra politisk marketing samt hvordan disse nye muligheder ændrer den demokratiske debat.
Forespørg på dette foredrag

Psykologi i politik

Din hjerne er doven. Rigtig doven. Langt de fleste af os er nemlig nogle ‘gniere med vores hjerner’.
Vi har svært ved at overskue de store mængder af information, der dagligt strømmer imod os. Det gælder både almindelige mennesker og det gælder de mennesker, der i høj grad sætter rammerne for vores liv, nemlig politikere, embedsmænd og eksperter.

Konsekvensen er, at der ikke altid er dybt rationelle begrundelser bag politiske udmeldinger og beslutninger. Men hvad betyder det? Jo, man kan blive klogere på at snyde sin dovne hjerne i det daglige, så både den enkelte og organisationen træffer bedre beslutninger. Og så kan man bruge indsigten fra politisk psykologi til at få en konkurrencefordel – som for eksempel parti eller NGO – fordi man ved hvad der skal til for at påvirke andre beslutningstagere.
Forespørg på dette foredrag

Amerikansk politik

Der er hele tiden gang i amerikansk politik. Altid et valg rundt om hjørnet. Altid en strategi der skal lægges. Jeg har boet og forsket i USA i flere omgange, og har talt med mange af eksperterne i "campaigning". I dette foredrag giver jeg et indblik i amerikanernes særlige forhold til valgkampe. Vi zoomer ind på de teknikker og metoder som bruges i kampens hede for at narre os vælgere. Og så stiller jeg spørgsmålet kan - eller bør - disse effektfulde redskaber overføres til Danmark?
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Sigge Winther Nielsen

 - 231,8 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Sigge Winther Nielsen holder.

Foredrag med Troels Mylenberg

Troels Mylenberg

Troels Mylenberg er vært på Nyhederne. Tidligere var han TV 2s politiske redaktør med ansvar for den...
Foredrag med Clement Kjersgaard

Clement Kjersgaard

Clement Kjersgaard er studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere...
Foredrag med Søs Marie Serup

Søs Marie Serup

Søs Marie Serup har gennem otte år rådgivet hele to statsministre, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løk...
Foredrag med Jacob Fuglsang

Jacob Fuglsang

Jacob Fuglsang er uddannelsesredaktør på Politiken og censor på journalistik og kommunikation på Ros...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere