Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Søren Ryge

Hele Danmarks favorit når det kommer til haver og naturlivet
Søren Ryge er tv-vært, journalist og forfatter, og han er uddannet cand.phil. fra Aarhus Universitet. Du kender ham mest af alt som den selvudlærte haveekspert, der underholder danskerne med tv-programmer omhandlende haver og natur. Han var redaktør på Det Danske Haveselskabs blad "Haven" i årene 1978-1990.

Det første tv-program blev sendt tilbage i 1977, og siden da har han være hovedpersonen i DR1's program "Søren Ryge", der er en direkte udsendelse med ét kamera fra Sørens egen have i Djursland.

Søren Ryge har også lavet andre programmer for DR under navnet DR Derude, og han produceret en lang række andre udsendelser om natur og mennesker. Desuden er han fast haveskribent i dagbladet Politikens Lørdagsliv. Som jæger har han medvirket i Skov- og Naturstyrelsens informationsfilm "Jagt med haglgevær" (2009), som blev udstedt til Danmarks ca. 170.000 jagttegnsløsere.

Sidst, men ikke mindst, er Søren Ryge også forfatter til en lang række bøger. Her kan blandt andet nævnes "Livet er en fugl" (2018), "Fortællinger fra et tv-liv" (2018) "Et liv med hund" (2017) og "Historier fra Danmark" (2016).

Forespørg på Søren Ryge og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Søren Ryge

Det handler om Danmark

Oplev en historiefortæller i verdensklasse i dette foredrag med Søren Ryge. Han har fastholdt danskerne til tv-skærmen i hel menneskealder, så han ved om nogen, hvordan man formidler på bedst mulig vis.

Søren Ryge vil naturligvis fortælle om haven, men også om landskaber i Norden og de mennesker, der lever der. Du får fortællingen om os mennesker og vores hverdag, som vi selv ser den. Søren Ryge taler aldrig op til folk eller ned til folk. Han taler altid i øjenhøjde.

Præcis som du kender Søren Ryge fra TV, så fortæller han roligt, rytmisk og velformuleret om stort og småt i hverdagen. Han smager ofte på ordene. Ordene har tydeligt en betydning, og de er ikke valgt tilfældigt. Søren vælger sine ord med omhu.

Søren Ryge forstår at fortælle en historie. Han følger en perlerække af ord og fortællingerer, og vi følger trygt med. I ét væk vender Søren Ryge tilbage til sin hovedhistorie. Vi sidder forbavsede og trækker på smilebåndet over, at vi har ladet os rive med.

Hør Søren Ryge formidle forundring og vække følelser. Han viser os stråle klart, at kommunikation sker mellem mennesker.
Forespørg på dette foredrag

Genforeningen

Søren Ryge fortæller om genforeningen, da han har sine rødder i Sydslesvig. Alt om Sønderjyllands skæbne er barnelærdom for ham. I barndommen var Kongeåen, Dannevirke og Ejderen faste udflugtsmål, og Søren Ryges far brugte hele sit voksenliv på at arbejde for danskheden i det Sydslesvig, der ikke kom tilbage til Danmark i 1920.

Det er derfor ikke et historisk foredrag. Det er en fortælling om en usædvanlig barndom i Agtrup danske Skole lige syd for grænsen, hvor Søren Ryge talte sønderjysk, plattysk, dansk og tysk - hver eneste dag.
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere